Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Hagyományőrző napok

Hegyeshalom - Hagyományőrző napokat rendeznek augusztus 18-án és 19-én a Stettni Horgásztó és Szabadidőparkban. A kétnapos ünnepség fő attrakciója lesz vasárnap este az István, a király című rockopera.
Az elmúlt év augusztusában hegyeshalmi és környékbeli fiatalok nagy közönségsikert aratva adták elő az István, a király című rockoperát a helyi Stettni-tó szabadtéri színpadán. Az előadást közel 4 ezer néző tekintette meg. Ezen felbuzdulva a rendezők idén kétnapos rendezvény keretében hagyományőrző napokat szerveznek augusztus 18-án és 19-én, melynek záróakkordjaként vasárnap este 9 órai kezdettel újra színpadra állítják a nagy múltú rockoperát. Ehhez sikerült ismét megnyerniük Mosonmagyaróvár és Győr környékének talán legjobb rock- és bluesénekeseit (pl: Heiter Brigitta - ex Hen House, Téringer Tamás - ex Vér és Arany, Világi Zoltán Demonlord zenekar), akik a táncosokkal együtt március óta próbálnak. Mindenki kedvtelésből teszi a dolgát, hogy színpadra kerülhessen közös álmuk. Hogy a tavalyi produkciót túlszárnyalva egy színvonalban, hangzásban és látványban gazdagabb előadást varázsoljanak a látogatók elé. Az ingyenesen megtekinthető előadás megrendezésével az a céljuk, hogy a halhatatlan mű azokhoz is eljusson, akik nem engedhetik meg maguknak a több ezer forintos belépődíjat.

A Hegyeshalmi Hagyományőrző Napokon az István, a király mellett rengeteg érdekes, a magyarság kultúráját bemutató programon vehetnek részt az érdeklődők. A vásári és kézműves-bemutatókon kívül különböző íjász- és néptánccsoportok, zenekarok lépnek fel.

A részletes program megtalálható a www.gportal.hu/portal/ikir internetes portálon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most már az összefogás sem segített

Darnózseli - Hiába fogott össze a falu és a környékbeliek, s gyűjtött a jótékonysági meccsen és… Tovább olvasom