Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Hádész világelső rendőrkutya

Huszonhat ország ebeit maga mögé utasítva nyerte el kategóriájában a világbajnoki trófeát Hádész, a rendőrkutya. A négyéves rotweiler Balogh Sándor halászi körzeti megbízott állandó „munkatársa”.
A kutya és gazdája: Balogh Sándor napi három órát foglalkozik a rotweilerrel.
Balogh Sándor, Halászi körzeti megbízottja 2000 decembere óta dolgozik együtt a ma már négyéves rotweilerrel. A zászlós barátjaként kezeli a rendőrkutyát, napi három órát foglalkozik vele. A kötelezően előírt rendőrségi megmérettetéseken túl maga készíti fel egyéb civil versenyekre is. Hádész nyomozó- és rendőrkutyaként az őrző-védő feladatok mellett a nyomkövetést is kiválóan teljesíti.
A halászi rendőrkutya az elmúlt időszakban sorra nyerte a különböző hazai versenyeket, így kvalifikálta magát a közelmúltban Belgiumban megrendezett munkakutya-világbajnokságra. Balogh Sándor a Magyarországi Németjuhász Klub helyi szervezete segítségével készítette fel a kutyáját a megmérettetésre és önerőből, szponzor támogatásával jutott ki Belgiumba.

A nemzetközi eseményen huszonhat országból százhuszonhat eb mérte össze tudását és felkészültségét különböző versenyszámokban. Hádész először nyomkövetésből vizsgázott. Hatszáz lépéses nyomot kellett követnie, amibe négy derékszögű törést iktattak be és három tárgyat helyeztek el. Ezt követte az engedelmességi, majd az őrző-védő próba. A halászi rendőrkutya mindhárom versenyszámban a gyakorlatilag adható legmagasabb pontszámot érte el a tizenötezer néző előtt. Ezzel Hádész a rotweilerek közt világbajnok lett. A halászi rendőrkutyától nem meglepő ez a teljesítmény, hiszen apja háromszoros járőrbajnok, ő pedig második lett a tavalyi járőrbajnokságon. Gazdája szerint Hádész az egyetlen olyan kutya Magyarországon, aki kiválóan lát el őrző-védő feladatokat és civil versenyeken is jó eredményekkel szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vonják vissza a megszüntető határozatot

Szentkuti Károly alpolgármester pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a… Tovább olvasom