Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Ha nyaralás, akkor vízpart és homok

Belföldön Zalakaros, Bükk, Sárvár és Balatongyörök a legkedveltebb nyaralási célpont. A külföldiek közül Törökország, Tunézia vezet Horvátország rovására. Alkalmi körkérdésünk szerint itthon a Balaton a vitathatatlan favorit.
Előre tervezzük a nyári szabadságunkat, és időben foglalunk. Látni kell, hogy a first minute (előfoglalt) árak jóval kedvezőbbek a last minute áraknál, és további előnyük, hogy jóval nagyobb a választék is az előbbieknél, mint az utóbbiaknál.

Ez a tapasztalata az egyik mosonmagyaróvári utazási irodát vezető Németh Rudolfnak, aki szerint az utóbbi időben intenzívebbé vált az év végi, év eleji foglalás a nyári időszakra. Ez a gazdaság élénkülése mellett azzal is magyarázható, hogy sok munkahelyen szabadságolási tervet kérnek az alkalmazottaktól, így azok már előre be tudják jelölni a naptárban, mikor induljon a család a jól megérdemelt nyári pihenésre.

Németh Rudolf: Sokan kihasználták a first minute árakat, melyek jóval kedvezőbbek a last minute áraknál.
Németh Rudolf: Sokan kihasználták a first minute árakat, melyek jóval kedvezőbbek a last minute áraknál.

Igen, pihenésre. Ugyanis elsősorban ezért indulunk útnak belföldön, külföldön egyaránt. Itthon a wellness, a termálvíz és a Balaton élvez előnyt, ha külföldi célpontról van szó, akkor elmaradhatatlan a napsütés, a tengerpart és a homok.

– A magyar piac árérzékeny: a fakultatív programokra egyre kevésbé mutatkozik igény. Főként a pihenésre, kikapcsolódásra kerül a hangsúly – vélekedik a szakember.

Csizmadia Lajos
Csizmadia Lajos

Németh Rudolf szerint az elmúlt két év vesztese Horvátország. A szomszédos tengerparti ország ugyanis magasabb áraival már nem tudja felvenni a versenyt például Tunéziával. Hiszen egy háromcsillagos horvátországi félpanzió árából az észak-afrikai országban már négycsillagos hotelben all inclusive ellátást kapunk. Az évek óta vezető turisztikai célpont, Törökország mellett egyre kedveltebb Észak-Ciprus, mely finom homokos strandjaival, jó árú és jó szolgáltatásokat kínáló vendéglátóhelyeivel egyre vonzóbb célpont.

Ugyanakkor az egyiptomi politikai helyzet rendeződése óta élénkülni látszik a piramisok földje iránti kereslet, vetekedve a sok turisztikai látványossággal csábító Jordániával. Egy napra szívesen utazunk Bécsbe, Salzburgba vagy Kassára, három napra Prágába vagy Krakkóba.

Vingelman Gyöngyi
Vingelman Gyöngyi

Belföldön 10–15 százalékos forgalomnövekedést hozott a Széchenyi-kártya megjelenése. Sokan használják ki a különféle kuponokat is. Itthon a hosszú hétvégék kedveltek és az összevont ünnepek. Zalakaros, Bükk, Sárvár mellett természetesen a Balaton is felkerül a toplistára, illetve Pápa várfürdőjével.

Mosonmagyaróváron arról érdeklődtünk a járókelőktől, hogy ők már megtervezték-e a nyaralásukat. Mint kiderült, legtöbbjük belföldre utazik, mégpedig a Balatonra. Vingelman Gyöngyi családjával és barátaival immár hagyományosan a magyar tengert kerékpározza körbe. Csizmadia Lajost pedig a buli és a fürdőzés vonzza oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partrendezés a Malom-ági Lajtán

Folytatódik a mederkotrás és partrendezés a Malom-ági Lajtán a mosonmagyaróvári malom alatti… Tovább olvasom