Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Gyűlés: végleges formában a katasztrófavédelem

Áprilistól már végleges formájában működik a szervezeti átalakításon átesett katasztrófavédelmi kirendeltség Mosonmagyaróváron. A szervezeten belül megalakították a tűzoltó-parancsnokságot is.
A katasztrófavédelem év elejei szervezeti változása után néhány hónapos átmeneti időszakot követően áprilistól alakult meg az úgynevezett integrált katasztrófavédelmi szervezet, így a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség is. Ennek okán hívott össze állománygyűlést Szilágyi János kirendeltségvezető és Sallai Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató a minap, ahol ismertették a megalakult új szervezet feladatait és az új beosztásokat.

Elhangzott: az integrált katasztrófavédelmi szervezet három területet, a tűzvédelmet, a polgári védelmet és az iparbiztonságot fedi le. Az elmúlt hónapokban lezajlottak a változásból adódó képzések is.

A szervezeti átalakulás során a kirendeltségen belül megalakult a tűzoltó-parancsnokság. Tűzoltóparancsnoknak Horváth Gábor őrnagyot nevezték ki, aki a készenléti szolgálat feladatait irányítja mostantól.

Az állománygyűlésen Nagy István polgármester hangoztatta: a fenntartóváltás ellenére továbbra is megmarad a jó kapcsolat az önkormányzat és a tűzoltóság között, és számukra lehetőségeihez mérten a város minden támogatást megad..

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi hulladékgyűjtés

Tovább olvasom