Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Gyorshajtók és felhajlított rendszámtáblák

Mosonmagyaróvár - Gyorshajtó, jogosítvány vagy műszaki vizsga nélkül motorozók, illetve felhajlított rendszámtábla miatti szankciók – röviden így összegezhető a mosonmagyaróvári rendőrök razziáinak eredménye az elmúlt egy hónapban.

A közelmúltban Mosonmagyaróváron és környékén történt több súlyos és halálos motorosbaleset okán, a további tragédiák megelőzése érdekében – elsősorban a kétkerekűekre kiterjedő – kiemelt akciót rendelt el a városi rendőrkapitány. A rendőrök hetek óta a motorosok által kedvelt útvonalakon, csomópontokban figyelik a kétkerekűeket. A traffipax mellett több motoros rendőr is van a városban a razzia idején.

Az akciók láthatóan meghozták a várt eredményt, jóval ritkábban találkozni ugyanis a városban egykerekező, száguldozó motorosokkal. Az elmúlt hetekben tartott motoros razziákban összesen közel negyven rendőr vett részt, a mosonmagyaróvári egyenruhásokat az autópálya-rendőrség motoros járőrei egészítették ki. Rájuk azért volt szükség, hogy utolérjék azokat, akik netán megpróbálnának kibújni az ellenőrzés alól.

Razziák: A motorosbalesetek megelőzése a fő cél. Az akciósorozat egész nyáron folytatódik.
Razziák: A motorosbalesetek megelőzése a fő cél. Az akciósorozat egész nyáron folytatódik.

A rendőrök hetek óta a motorosok által kedvelt útvonalakon, csomópontokban figyelik a kétkerekűeket.
Az akció elmúlt egy hónapjának eredményeiről Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: összesen harmincnégy vezető ellen tettek szabálysértési feljelentést – többségében gyorshajtás miatt –, közülük húsz esetben volt olyan mértékű a szabálytalankodás, sebességtúllépés, hogy közigazgatási eljárást indítottak. Két ittas vezetőt is lefüleltek a rendőrök, két motoros, illetve egy segédmotoros pedig nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Egy járművet állapota miatt soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek be: a hátsó gumiabroncsa annyira kopott volt, hogy már az acélszálak is kilátszottak. Több olyan kétkerekűt is megállítottak a rendőrök, aminek a rendszámát tulajdonosa meghajlította, ezáltal nehezebben volt olvasható. Hatósági jelzés nem megfelelő elhelyezése miatt ők fejenként 60 ezer forintos helyszíni bírságot fizethetnek. Belefutott az ellenőrzésekbe két olyan motor, aminek már lejárt a műszaki vizsgája és akadt olyan vezető is, aki a kötelező felelősségbiztosítást nem fizette be.

Az akció során a rendőrök 61 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot összesen 332 ezer forint értékben.

A motorosakciók egészen a szezon végéig folytatódnak, a szabálytalankodókkal szemben pedig a lehető legnagyobb szigorral járnak el a rendőrök. A motorosok mellett az ittas vezetők is kiemelt figyelmet kapnak augusztusban a razziákon.

Olvasóink írták

 • 15. Imcsi 2009. augusztus 04. 23:44
  „Bocsi, de nem volt itt általánosítás, csak nem szeretjük a túl gyorsan hajtókat ! Sem autósban, sem motorosban!”
 • 14. MOTOROS 2009. augusztus 02. 17:57
  „NEM KELLENE MINDEN MOTOROST EGY KALAP ALÁ VENNI,MERT VANNAK KIVÉTELEK AKIKRÖL SENKI NEM BESZÉL.NEM KELLENE ÁLTALÁNOSÍTANI!AMUGY EGY-KÉT AUTOST IS KILEHETNE VONNI A FORGALOMBOL CSAK AZT NEM VESZITEK ÉSZRE MERT AZOK TÖBBEN VANNAK!NA MEG AZ ELEKTROMOS BICIKLIVEL "SZÁGULDOZÓK"-RÓL MEG NE IS BESZÉLJÜNK!EGYÉBKÉNT MÉG NEM OLVASTAM OLYAN CIKKET AHOL AUTOSOK ADOMÁNYOZTAK VOLNA BÁRMILYEN CÉLRA IS......MERT A NORMÁLISABB MOTOROSOK ILYET IS CSINÁLNAK!!!!!!!bÖLCS APUKA”
 • 13. Imcsi 2009. augusztus 02. 16:08
  „Légyszi ne az autópályára küldjétek őket, ott is közlekednek olyanok, akik haza szeretnének jutni!”
 • 12. foobar 2009. július 29. 13:08
  „idézet kis módosítással

  "30 alatt nem kéne jogsit adni,max egy GOKARTra,17,5+ éves kis hülyegyerekek jampiskodnak lakott területen,húzzon ki az autópályára aztán áljon fejre 180al."”
 • 11. traboca 2009. július 28. 21:12
  „tachográf szerű technika kellene némelyik notórius gyorshajtó motorjára,amit a rendőr elkérhet és visszamenőleg ellenőrizhet és akkor megtanulna viselkedni:))egy hónap után eladná a motort az tuti:))”
 • 10. pancser 2009. július 28. 21:00
  „"Japo"-hoz! Csak támogatni tudom a megfigyelésedet és az ötletedet. Ma 18 óra 30 perckor a ház előtt felhúzott sárhányókkal száguldott egy ifjonc, rendszám nélkül! Szóval ennyit ért a razzia. Azt hiszem az ilyen magatartás fölött nem lehet elnézni. Ezért hiányolom a gyalogos rendőrjárőrt aki a járdáan sétálgat és figyel. Ha meglát egy ilyen ifjoncot szólni kell a motoros járőrnek fogják be a delikvenst. Ugyanis vszleg bejelentések miatt vasárnap délután erre cammog egy rendőrautó, de azzal nem érnek semmit 2-3 órás sétálgatás a rend őreinek a járdán, már messziről ki lehet szúrni a delikvenst. Itt még az is előfordul, hogy a "bölcs" apuka sisak nélkül a gyerekével azölében motoroz!”
 • 9. rivotril2mg 2009. július 28. 20:49
  „30 alatt nem kéne jogsit adni,max egy babettára,hoszon egy pár éves kis hülyegyerekek jampiskodnak lakott területen,húzzon ki az autópályára aztán áljon fejre 180al.”
 • 8. gyugyu1 2009. július 28. 19:44
  „Az autópályán azt csinál az életével amit akar,de lakott területen este 10 után mindennap ,Újvárosba a Liget utcán a hangja után itélve jóval 100 fölött közlekedik /alacsonyan repül /egy állat esélyt sem adva a megállásra,sem magának sem másnak !! Ha tragédia történik és túléli biztos meglincselik !! Még nem tudtuk beazonositani de csak idő kérdése / rend derék őre se közel,se távol / utána nem lessz kedve röpködni !!!!”
 • 7. Japo 2009. július 28. 17:15
  „Nem csak megbüntetni kell a mtorosokat hanem a rendszám hajlítgatásért is azonnal ki kell vonni a forgalomból és ezen a nyáron már nem lesz vele probléma. 30 nap átfutás itt, meg ott és elment a nyár. Aki szereti a motort és a motorozást az nem csinál ilyet aki meg igen az balhézni megy a közutakra”
 • 6. Japo 2009. július 28. 17:06
  „Nem nagyon kell messzire menni ahhoz,hogy szabálytalankodó motorosokat találj. Elég a fő útvonalon nézelődni. valószínüleg nem eléggé figyelnek a rend őrei. Látom a cikk mai én pedig tegnap délután láttam a kórházi rendőrlámpánál egy rendszám nélküli motorost szép narancssárga motorral és szerelésben. Megjegyzem a múlt szezonban is ugyan így közlekedett.”
 • 5. bela001 2009. július 28. 16:52
  „Az autósok sem különbek.
  Csak a vizsgán tudnak szabályosan vezetni(van kivétel!)
  De ha 50-el megyek a segédmotorommal mikor csak 40 a megengedett és rámelőz az autós mert miért legyen már előtte a kismotor? Főleg amikor jönnek szembe autók, majd le lök az útról. Miért nem lehet maradni a seggén? Nekem is 50 neki is 50.

  Meg azt szeretem nagyon aki életébe egyszer látott kocsit, megvan a jogsija beleül az autóba és nem találja azt a rohadt gázpedált, úgy közlekedik 30-al a városban hogy még véletlenül se lehessen kielőzni. Aki szabadnapos sofőr az huzzon le a mellékutcákba aztán ott felőlem tolhatja is az autóját nem érdekel de ne a főúton döcögjön.
  Van aki mondjuk időre megy valahova nem? A másik meg nem időre de ne fogja már vissza a jónépet!”
 • 4. pancser 2009. július 28. 15:33
  „Sajnos túl gyakori eset a rendszámtábla felhajtása, a gyorshajtás szintén. Van még egy ami nagyon zavar, az pedig a kibelezett hangtompító. Többször láttam rendszámtábla nélküli motorokat is. Ez esetben remélem a rendőr a motort visszatartja, a vezetője meg stoppozik majd hazafelé.”
 • 3. MTT 2009. július 28. 14:50
  „Pont tegnap Győrben ment előttünk egy gyönyörű fekete Suzuki motor, a rendszáma olyan szinten fel volt hajtva, hogy közvetlen közelről nem tudtam leolvasni. Pedig jó a szemem, és direkt figyeltem. -volna-”
 • 2. Pedró 2009. július 28. 14:30
  „Primax
  Azért ez a kijelentésed az autósokra is igaz...”
 • 1. Primax 2009. július 28. 13:06
  „Tudom, hogy a motorosoknak nem fog tetszeni, amit most mondok :
  Sokat autózom. Ha "feltűnően szabályosan" közlekedő motorost látok, azonnal keresni kezdem a mögöttük közlekedő - vizsgáztató(kat) szállító - autót.
  Álatlában meg is szoktam találni...
  Minden bántás és kötekedés nélkül állítom, hogy a motorosoknak minimum a fele nem tartja be az alapvető közlekedési szabályokat.
  A vizsga, az persze más, akkor illik normálisan motorozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár: 15 éves fiú szúrta le nevelőapját

Mosonmagyaróvár - Az eldurvult családi veszekedésben édesanyja védelmére kelt a 15 éves fiú. A kést… Tovább olvasom