Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Gyorsan lebukott a fenyegető

Még le sem járt a határidő, amit a robbanásig adott egy telefonos bombafenyegető Mosonmagyaróváron, a tettest már el is fogták.
A rendőrség 107-es segélyhívó számára tett bejelentést egy ismeretlen férfi a minap, hogy Mosonmagyaróváron az egyik családi házban bomba fog robbanni. A rendőrség azonnal visszaellenőrizte a hívást és kiderült, hogy egy helyi nyilvános telefonfülkéből érkezett a bejelentés. A rendőrség szakemberei a „veszélyben lévő" házhoz siettek és igencsak meglepték az otthoniakat, amikor közölték, hogy át kell vizsgálniuk a lakást, robbanószerkezet után kutatva. A rendőrök bombát ugyan nem találtak, ám gyorsan kiderült: a család fiatal hölgy tagja iránt szerelmet táplál egy fiatalember, mely viszonzatlan maradt, s emiatt a fiatalember viszonya igencsak megromlott a felrobbantással megfenyegetett családdal.

Az információk birtokában a rendőrök meglátogatták a 28 éves helybéli Sz. Gyulát. Kiderült, hogy a fiatalember lakhelyétől nem messze áll az a telefonfülke, ahonnan a bombafenyegetés érkezett. Sz. Gyulát előállították, majd kihallgatása során elismerte a cselekményt. Elmondta, hogy a viszonzatlan szerelem és a lány családjával való rossz kapcsolata miatt már egy ideje pszichiátriai kezelés alatt áll. A fiatalember különösebb magyarázatot nem tudott adni tettére, ám mint mondta, megbánta azt. Ez azonban nem mentesíti a felelősségre vonás alól, ezért közveszéll yel fenyegetés vétsége miatt indítottak ellene eljárást, ami akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös fellépés az áramszolgáltatónál

Lébényben kétmilliós inkasszó, Darnózselin egész nap működő közvilágítás, Kisbodakon magántulajdonban lévő villanyóra utáni önkormányzati számla, Lipóton polgármesteri zsebből fizetett közlámpaizzó-csere. A mosonmagyaróvári kistérségi társulási ülésen részt vevő településvezetők szerint tarthatatlan lett a helyzet az áramszolgáltatóval kapcsolatos viták miatt. Tovább olvasom