Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Gyógyszerészből főtitkár

Dr. Morzsányi Éva, a Magyar Vöröskereszt főtitkára már többször járt megyénkben, ám Jánossomorján a napokban fordult meg először. Az összejövetelen, melynek vendége volt, több száz véradót köszöntött.
– A főtitkári teendőket 1998 óta látja el. Miként került e posztra ?
– Amikor gyógyszerésznek tanultam, még nem gondoltam, hogy az életem egy részében ilyen jellegű karitatív munkával fogok foglalkozni. Ám mikor beléptem a Vöröskereszt kapuján, azonnal tudtam, hogy ezt nekem találták ki. Az élet hozta, hogy főtitkár lettem. A rendszerváltás előtt néhány évvel a budapesti szervezet előző titkára nem merte felvállalni a továbbiakat, így engem talált meg a feladat. Nyolcvanhétben lettem a fővárosi szervezet titkára. Innen kerültem a főtitkári székbe. Talán túlzás azt mondani, hogy ez a munka a hobbim, de szeretem és ez sokat segít a nehézségek leküzdésében. Még vannak ötleteim, amiket szeretnék megvalósítani.
– Munkája gyakran szólítja el családja mellől...
– Itt valóban nem lehet letenni a munkát délután öt órakor, de az ember megszokja ezt a folyamatosságot. Ez a szervezet olyan, mint egy második család. Feladatom persze nem mindig könnyű, mert pénzt szerezni, az anyagi problémákat leküzdeni fárasztó munka, de amikor az ember megannyi jó szándékkal szembesül, mint például a jánossomorjai rendezvényen is, jó érzés tölti el szívemet, s tudom, megérte a fáradozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázmillióra becsült kár

Elsőfokúra mérsékelte a készültséget pénteken Janák Emil központi védelemvezető az Észak-dunántúli… Tovább olvasom