Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Gyógyszállót tervez az egykori főhercegi malomba a tulajdonos

Az egykori főhercegi malom műemléki adottságait kihasználva egy nyitott gyógyszálló kialakításának tervéről is beszélt dr. Szeredi Zoltán, a Flexum Zrt. vezérigazgatója a Szövetség Mosonmagyaróvárért Egyesület előadás-sorozatán.
Széchenyi társasköri beszélgetések címmel a magyaróvári belváros fejlődéséért indított előadás-sorozatot a Szövetség Mosonmagyaróvárért Egyesület. Az első találkozón Winkler Gábor Ybl-díjas építész fejtette ki gondolatait e témában.

Szerdán pedig dr. Szeredi Zoltán, a Flexum Zrt. vezérigazgatója beszélt a várost érintő idegenforgalmi beruházásokról, turisztikai fejlesztések tervéről, mondván, hogy ezernyi akadállyal – köztük a bürokráciával – találkozott eddig megvalósításukban.

Dr. Szeredi Zoltán: Az egykori malomban már nem áruházat, hanem kétszáz szobás gyógyszállót tervezünk. A lefedett Jókai utca rendezvények helyszíne lehetne.
Dr. Szeredi Zoltán: Az egykori malomban már nem áruházat, hanem kétszáz szobás gyógyszállót tervezünk. A lefedett Jókai utca rendezvények helyszíne lehetne.


– Az egykori főhercegi malom műemléki adottságait kihasználva egy gyógyszálloda kialakításán gondolkodunk. Az ötmilliárd forintos projekt tervei már elkészültek. A kétszáz szobás szálló gyakorlati oktatóbázissá válhatna, ahol a gyógyturizmusban jártas szakemberek képzését segíthetnénk elő. Egy olyan beruházáson gondolkodunk, ami önmagát eltartaná, a városnak ismertséget adna és vonzást jelentene – fogalmazott a jelentős mosonmagyaróvári műemlék tulajdonosa. Szerinte jelenleg nincs „megfelelő minőségű és mennyiségű" szakember a gyógyturizmus, a wellness területén, a képzés nem megoldott. Elmondása szerint a helyi egyetemi kar együttműködésére számít. Az előadást követően dr. Szeredi Zoltán egyeztetett dr. Dóka Ottó dékánhelyettessel. Mindkét fél nyitott a kapcsolatra, erről a későbbiekben leülnek tárgyalni.Beregszászi Balázs levéltáros a malom mellett álló egykori sörgyár jövőjére kérdezett rá, hogy a sörgyártás hagyományát fel lehetne-e éleszteni valamilyen formában. A tulajdonos elmondta: ennek ötlete felmerült, a gyógyszálló mellé sok szolgáltatást is terveznek.

A mosonmagyaróvári termálfürdő is a témák közt szerepelt. A tulajdonos azt hangsúlyozta, hogy ennek célközönségét meg kellett találni. Egyszerre nem lehet egészségest és beteget, időset és fiatalt, gazdagot és szegényt kiszolgálni. A Lajta-parti termál gyógyfürdő.

– A termálban, amit bírtunk, megtettük. „Disznóság", hogy a helyiek nem tudják megfizetni a belépőjegyet. A fürdő a legmagasabb szintű víztisztítási technológiával működik. A fejlesztéseket követően 40–50 százalékkal növekedett kihasználtsága, jó irányba halad. A telítettsége még fokozható lenne – összegzett a termálfürdő tulajdonosa dr. Szeredi Zoltán. Ötletként még említette, hogy a Jókai utcát le lehetne födni, így az akár télen rendezvények helyszínéül is szolgálhatna.

(Várjuk olvasóink hozzászólását a témában a meszely.reka@kisalfold.hu e-mail címre. Az építő ötleteket, véleményeket a Kisalföld hasábjain is közzétesszük majd – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 15. RickCartman 2011. december 17. 23:06
  „végigolvasni a cikket nem árt - ugyanis az építő jellegű hozzászólásokat nem név nélküli hozzászólásokban kellene kifejteni, hanem a megadott email címre kellene elküldni, azzal kicsit (talán) jobban járna mindenki”
 • 14. Abrafax 2011. december 17. 20:57
  „11-hez: Az akkori és a jelenlegi Fidesz között a személyi átfedés Óváron zéró.
  De Árvay István és Nyitrai József vívott már pár csörtét Szeredei Zoltánnal, miközben Báznai Bertold üzletelt vele.
  A Flexum Rt. egyébként kétharmadában önkormányzati tulajdonban maradt az alapítása után.
  A kaja rendszerint aláírás után szok´ gyünni, de nem voltam ott, lehet, hogy ebben a részletben speciel lehet, hogy igazad van.
  Persze fentiek zavarjanak meg abbéli hitedben, hogy minden rossz a Fidesznek köszönhető. Mindenkinek hinnie kell valamiben a lelki egyensúlya érdekében.”
 • 13. pancser 2011. december 17. 20:25
  „Mindannyian kibicek vagyunk, de úgy látom nem tudunk kivakaródni a nosztalgiázás és az idegenforgalom bűvöletéből, pedig ezen a vonalon nincsen egyetlen sikertörténet sem a városban.
  Ammondó vagyok, hogy a város hozzon olyan rendeleteket, amely a tulajdonosokat legalább az állagmegóvásra és legalább az utcafrontok rendbetételére kötelezné. Ez bizonyára féken tartana sok spekulánst, hiszen az ingatlan ez esetben kötelezettségekkel is járna. Most ha valaki vesz egy ingatlant, mondjuk vagyonmentés céljából, a telekkel kapcsolatban legfeljebb a parlagfű kaszálása a gondja!”
 • 12. RUDI 2011. december 17. 18:29
  „Én az mondó vagyok, hogy újra fel lehetne,a malom melletti sörgyárat éleszteni, ahogy azt Beregszászi Balázs is kérdőre tette.Ugyanis szerintem ne halljon ki teljesen ez épületből a régi múlt.Azon kívül lehetne, finom borászatot is ,és még ezer ezer hasonló vendéglátást lehet megvalósítani.Lehetne egy erős központ,csak ésszerűen kell elrendezni az épületekben a helységeket .Lehetne a borászok egyesületi központja is stb.Természetes, hogy a gyógyszálló is akadály nélkül elfér.Én külön adnék nevet,a gyógyszállónak, mely viselné egykor az épületbe viselt személy nevét stb.”
 • 11. embertelen 2011. december 17. 16:47
  „Látom KoPi előkerültél, és megint féligazságokkal traktálod a tisztelt nagyérdemű olvasót. Az, hogy ,,A nép már meghozta régen az ítéletét, és az nem hízelgő az érintett személyekre nézve." egyszerűen nem igaz, mert akkor most nem fideszes városvezetés lenne. A helyzet az, hogy a Flexum Rt. megalakulásakor az akkori fideszes polgármester egy olyan alapító okiratot írt alá, ami alapján dr. Szeredi Zoltánt többé nem lehetett leváltani. Az akkori fidesz (1990-94) kiengedte kezéből a minősített többséghez szükséges tulajdoni részesedést, méghozzá úgy, hogy az önkormányzat korábban 100 %-os tulajdonos volt. Jobb, ha mindenki tudja, hogy a későbbiekben kialakult összes flexumos negatívumért a fidesz a felelős, Szeredi csak kihasználta azt, hogy a fideszes polgármestert megetette. Ezt akár szó szerint is lehet érteni, ugyanis az Rt. alapító okiratát a Termálban egy ebéd, vagy vacsora során írták alá.”
 • 10. KoPi 2011. december 17. 13:42
  „Hozzá akartam szólni. Nem teszem, mert az előttem szólók elmondták mindazt, amit én is gondolok. Még annyit, hogy hiába próbálják ilyen sétákkal, gyűlésekkel, stb. lemosni magukról a felelősséget, ez csak szerecsenmosdatás. A nép már meghozta régen az ítéletét, és az nem hízelgő az érintett személyekre nézve.”
 • 9. Abrafax 2011. december 17. 13:10
  „A Szulcer-malom nem Szeredi Zoltáné szintén? Ha igen, azzal mi lesz, mert az sem egy sikertörténet!”
 • 8. Abrafax 2011. december 17. 13:08
  „Bizarr, ha a volt alpolgármester vendégeként az egykori városgazdálkodás vezére fejti ki, mit kellene megcsinálni azoknak, akik előtt ők nem csinálták meg ugyanezt.
  Az már csak hab a tortán, hogy a város koronaéxerének tulajdonosa a nagy bezzegelések után ennyit tudott kihozni a termálfürdőből - Bük és Sárvárhoz képest pl. Ennek tükrében kéretik súlyozni a tervezett gyógyszálló ötletét. A Jókai utca lefedését pedig egyikünk sem éri meg hajasan. További szép álmokat!”
 • 7. Contar 2011. december 17. 09:37
  „Nem tudom, ha valaki megvesz egy ingatlant, és csak elhanyagolja, nem tartja minimum karban, akkor annak valszleg csökken az értéke, de minimum stagnál. Malom, Korona szálló Mosonban, volt Kötött-csónakház!”
 • 6. pancser 2011. december 17. 08:45
  „Ez a "nagy" ember aki rendszerváltás zűrzavarában és az azt megelőző időszakban meggazdagodott, megvette a malmot, mert megvette, szerintem konkrét cél nélkül. Mit várhatunk egy ilyen idős embertől? Sokat nem. Amúgy meg úgy látom vállalkozónak egyáltalán nem mutatnak sokat, az ingatlan bizniszen kívül. Sztem a malom épülete valamilyen ipari tevékenységre lenn alkalmas, akár finom alkatrészek összeszerelésére például. Egy részében egy kis kiállítás lehetne a malom történetéből.”
 • 5. permanganat 2011. december 17. 07:43
  „A Jókai utcát lefedni? Hihihihihihihihihihihi :D”
 • 4. kenderice 2011. december 16. 20:47
  „Valószínüleg ez a cikk egy elöző írás nyomán született. Ezt röviden úgy szokták mondani hgy parasztvakítás!”
 • 3. Alex64 2011. december 16. 15:19
  „A helyi kis király ,ár szégyenli tulajdona állapotát. Csinált már annyi kárt a városlakóknak ideje hogy valamit tesz is.”
 • 2. Anton 2011. december 16. 14:48
  „Hajdúszoboszlon olcsóbb a belépő mint itt, de akár Lipótot nézve is jobban megéri ott fürödni mint az ovári termálban.

  Hová lett az úszószakosztáj uszás oktatás??? Na erről is lehetne beszélni! Pedig jó híre volt mindkettönek.

  A malmot is vissza venni tőle haszmnositsa a város biztos érdekesebb lenne mint a Futura.
  Az állagával kapcsolatban: addig nemtörténik ott semi amíg lenem dől az oldala és súlyos baleset nem történik.”
 • 1. Tmoha 2011. december 16. 13:32
  „"Disznóság", hogy olyan árak vannak, amelyek megfizethetetlenek. Évekkel ezelőtt már voltak tervek, most vannak tervek, a jövőben meg lesznek tervek. Addig minden marad a régiben, tovább romlik az épületek állaga.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hédervári karácsonyváró a Kastélyban

A pénteki karácsonyváró programoknak az idei évben a Héderváry Kastély ad otthont, a Hédervári… Tovább olvasom