Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Gyógyító palacsinták Martinért

A palacsinták után ezúttal gyermekalkotások megvásárlásával segíthetnek a daganatos betegségben szenvedő mosonmagyaróvári E. Martinnak: a kiállítás pénteken kezdődik művelődési központban.

Eközben a mosonmagyaróvári egyetem is összefogott: hatszázezer forintot gyűjtöttek a kisfiúnak. A palacsinták után ezúttal gyermekalkotások megvásárlásával segíthetnek a daganatos betegségben szenvedő mosonmagyaróvári E. Martinnak: a kiállítás holnap kezdődik a művelődési központban. Eközben a mosonmagyaróvári egyetem is összefogott: hatszázezer forintot gyűjtöttek a kisfiúnak.

Daganatos betegség

Amint arról korábban már beszámoltunk (2004. szeptember 16.), a 12 éves mosonmagyaróvári E. Martinról májusban derült ki, hogy súlyos daganatos betegségben szenved. Folyamatosan kezelésekre jár a fővárosba. Martin nagyon szeret a hatodik osztályba járni, s ha teheti, minden tanórán részt vesz. Ezáltal teljes, ép gyermeknek érzi magát. A kisfiú édesanyja korábban elmondta: jó lenne, ha nem kellene évet halasztania, mivel legfőbb vágya, hogy ebben az osztályban maradhasson. A szülők és Martin is annak örülne, ha ugyanúgy élhetné életét, mint a betegsége előtt. Úgy vélik, a mostani egy sokáig tartó gyógyító időszak, melynek végén biztosan visszanyeri egészségét.

Először így segítettek

A mosonmagyaróvári Bolyai-iskola szülői munkaközössége egy alsós kisfiú ötlete nyomán úgy döntött: segíteni szeretné Martin gyógykezelését, de úgy, hogy adjanak is valamit az összegyűjtendő pénzért cserébe. Egy hónappal ezelőtt az összes alsó tagozatos diák édesanyja palacsintát küldött az iskolába, s a szülői munkaközösség tagjai vállalták az árusítást: az ízes, nutellás és kakaós palacsinták darabját húsz forintért árulták egész nap az intézmény aulája mellett.

A kisiskolások mindegyike – csaknem négyszáz diák – vásárolt is. Összesen több mint kétezer darab fogyott el, s 160 ezer forint jött össze. A szülők köszönetet mondtak a segítőknek: a bajban igenis megmutatkozott a tenni akarás.

Pénteken „aukció"

Az akció azóta is folytatódott: a mosonmagyaróvári egyetemen hatszázezer forintot gyűjtöttek össze a beteg kisfiú gyógyulására, egy ott dolgozó tanár kezdeményezésére.

Emellett a Bolyaiban újabb akció lesz: pénteken délután öt órára jótékonysági rendezvényt szerveznek – melynek címe „Alkoss, hogy segíthess!" – a Flesch Károly Kulturális Központ aulájába.
A gyerekek csaknem 250 rajzot és képet, 30 terítőt készítettek és gyöngyöket fűztek, melyek a rendezvényen megvásárolhatók: minden alkotásnak kikiáltási ára lesz, ám szívesen fogadják, ha valaki ennél többet ajánl érte. Az alkotások már láthatóak az aulában: mint megtudtuk, annyi segítőkész gyermek volt, hogy az aula befogadóképessége miatt válogatni kellett a képek között. A szervezők és a diákok remélik, hogy Martin is érzi ezt a nagy szeretetet, s talán ez is erőt ad neki.

A pedagógusok szerint ez az összefogás a gyerekek gondolkodásmódját is jó irányba viszi. A kisiskolások egyébként aprópénzgyűjtésbe is kezdtek, saját zsebpénzük egy részét áldozzák fel e célra. A tantestület is folytatná a kezdeményezést: a hírek szerint a közeljövőben egy újabb jótékonysági rendezvényre készülnek.
A szülői munkaközösség kéri azokat, akik Martin gyógykezelését segítenék, hogy a Bolyai-iskola titkárságán jelentkezzenek. Telefon: 96/578-150.

Daganatos betegség

Amint arról korábban már beszámoltunk (2004. szeptember 18.), a 12 éves mosonmagyaróvári E. Martinról májusban derült ki, hogy súlyos daganatos betegségben szenved. Folyamatosan kezelésekre jár a fővárosba. Martin nagyon szeret a hatodik osztályba járni, s ha teheti, minden tanórán részt vesz. Ezáltal teljes, ép gyermeknek érzi magát. A kisfiú édesanyja korábban elmondta: jó lenne, ha nem kellene évet halasztania, mivel legfőbb vágya, hogy ebben az osztályban maradhasson. A szülők és Martin is annak örülne, ha ugyanúgy élhetné életét, mint a betegsége előtt. Úgy vélik, a mostani egy sokáig tartó gyógyító időszak, melynek végén biztosan visszanyeri egészségét.

Először így segítettek

A mosonmagyaróvári Bolyai-iskola szülői munkaközössége egy alsós kisfiú ötlete nyomán úgy döntött: segíteni szeretné Martin gyógykezelését, de úgy, hogy adjanak is valamit az összegyűjtendő pénzért cserébe. Egy hónappal ezelőtt az összes alsó tagozatos diák édesanyja palacsintát küldött az iskolába, s a szülői munkaközösség tagjai vállalták az árusítást: az ízes, nutellás és kakaós palacsinták darabját húsz forintért árulták egész nap az intézmény aulája mellett. A kisiskolások mindegyike – csaknem négyszáz diák – vásárolt is. Összesen több mint kétezer darab fogyott el, s 160 ezer forint jött össze. A szülők köszönetet mondtak a segítőknek: a bajban igenis megmutatkozott a tenni akarás.

Pénteken „aukció"

Az akció azóta is folytatódott: a mosonmagyaróvári egyetemen hatszázezer forintot gyűjtöttek össze a beteg kisfiú gyógyulására, egy ott dolgozó tanár kezdeményezésére. Emellett a Bolyaiban újabb akció lesz: pénteken délután öt órára jótékonysági rendezvényt szerveznek – melynek címe „Alkoss, hogy segíthess!" – a Flesch Károly Kulturális Központ aulájába.
A gyerekek csaknem 250 rajzot és képet, 30 terítőt készítettek és gyöngyöket fűztek, melyek a rendezvényen megvásárolhatók: minden alkotásnak kikiáltási ára lesz, ám szívesen fogadják, ha valaki ennél többet ajánl érte. Az alkotások már láthatóak az aulában: mint megtudtuk, annyi segítőkész gyermek volt, hogy az aula befogadóképessége miatt válogatni kellett a képek között. A szervezők és a diákok remélik, hogy Martin is érzi ezt a nagy szeretetet, s talán ez is erőt ad neki. A pedagógusok szerint ez az összefogás a gyerekek gondolkodásmódját is jó irányba viszi. A kisiskolások egyébként aprópénzgyűjtésbe is kezdtek, saját zsebpénzük egy részét áldozzák fel e célra. A tantestület is folytatná a kezdeményezést: a hírek szerint a közeljövőben újabb jótékonysági rendezvényre készülnek.
A szülői munkaközösség kéri azokat, akik Martin gyógykezelését segítenék, hogy a Bolyai-iskola titkárságán jelentkezzenek. Telefon: 96/578-150.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győztes forradalom igazi túlélői

Egykori szemtanúk, történészek és emlékezők idézték fel a mosonmagyaróvári sortüzet. Negyvennyolc éve, október 26-án délelőtt Mosonmagyaróváron az ipartelepi határőrlaktanya előtt két megtorló sortüzet lőttek a zöld ÁVO-sok a vörös csillag levételét követelő, örömittas, Himnuszt éneklő felvonulókra. Tovább olvasom