Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Gyilkosság Darnózselin - Eltemették Győrben N.-né Kovács Juditot

Pénteken Győrött eltemették N.-né Kovács Juditot, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett.

Elbúcsúztak Judittól

Pénteken Győrött eltemették N.-né Kovács Juditot, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett. A nő rokonai, barátai töltötték meg a Szentlélek-plébánia altemplomát. Az urnába is az elhunythoz kötődő néhány emléktárgy került, a márványtáblára a Kovács Judit nevet vésték.

Úgy tudjuk, az urnába az elhunythoz kötődő néhány emléktárgy, dokumentum került csupán...
Úgy tudjuk, az urnába az elhunythoz kötődő néhány emléktárgy, dokumentum került csupán...


A búcsúztatón azok voltak jelen, akik – ahogy a szertartást bemutató Benkovich Ferenc atya fogalmazott – lélekben a legközelebb álltak az elhunythoz. Az önkormányzat a rendőrségi papírok alapján kiadta a halotti anyakönyvi kivonatot. A temetésnek is feltétele volt ez, hiszen a holttest nem került elő. Úgy tudjuk, az urnába az elhunythoz kötődő néhány emléktárgy, dokumentum került csupán. A márványtáblára pedig a Kovács Judit nevet vésték.Korábban

Csaknem egy tucat rendőr jelent meg csütörtökön délelőtt a darnózseli temetőben, ahol egy sírt vizsgáltak át földradarral. Ezt a helyiek közül többen is megerősítették, akik látták a rendőröket a sírkertben, ám azt csak találgatják, hogy mit kerestek a nyomozók.

Az bizonyos, hogy a május 27-én eltűnt, a gyanú szerint meggyilkolt N.-né Kovács Judit ügyében jártak a rendőrök  a temetőben: a kérdéses sírban ugyanis a felesége megölésével gyanúsított férfi édesanyja nyugszik.

Fotó: Méhes Ákos
Fotó: Méhes ÁkosA nyomozók csütörtökön egy órán keresztül vizsgálódtak a darnózseli temetőben, a gyilkosság elkövetése gyanújával előzetes letartóztatásban lévő N. J. édesanyjának nyughelyénél. A sírt nem bontották meg, csupán radarral vizsgálták át.

Portálunk többször foglalkozott a darnózseli N.-né Kovács Judit ügyével. A kezdetben eltűntként keresett nő sérelmére elkövetett gyilkosság elkövetésével a férjet gyanúsítják, őt július 2-án vették őrizetbe. Akkor számos tárgyat lefoglaltak a darnózseli házban, az ott fellelt nyomok szakértői vizsgálatát végzik, immár három hónapja. A gyanúsított N. J.-t Budapesten tartják őrizetben, úgy tudjuk, hogy nem tett értékelhető vallomást.

A gyilkosság elkövetésével a férjet gyanúsítják.

Az ügyről a rendőrség továbbra is csak szűkszavúan nyilatkozik, annak kapcsán folyamatosak a találgatások. A Kisalföld más forrásokból úgy tudja, hogy a nyomozást tanúk vallomása is segíti. Egy verzió szerint a tettes Mosonmagyaróváron ölte meg a nőt, és autóval Darnózselire szállította, ahol elrejtette. Hogy ez az „elrejtés" pontosan mit jelent, arra is csak következtetni lehet abból, hogy információink szerint az áldozat apróbb maradványait találták meg a helyszíni vizsgálatok alkalmával.

A nyomozással párhuzamosan, azaz attól függetlenül a győri járási gyámhivatal megváltoztatta az áldozat két gyermekének ideiglenes elhelyezését: az áldozat édesanyjától a gyanúsított férj nővéréhez helyezte át a gondozási helyet, s a nőt rendelte ki családfogadó gyámul. A döntést a hivatal azzal indokolta, hogy mindkét fél megfelelt a gyermekek gondozására, de ők kinyilvánították, az apa nővérénél szeretnének lakni. Ezt szerette volna az előzetes letartóztatásban lévő apa is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészek és határsértők Hegyeshalomnál

Tovább olvasom