Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Gyermekgyilkosság Mosonmagyaróváron: még folyik a nyomozás

Három és fél hónapja tartják fogva azt a nőt, aki a gyanú szerint a jeges tóba dobta hároméves kisfiát Mosonmagyaróváron.

Van-e olyan ember, akit három és fél hónapja nem kavart fel mélyen a hír, hogy a jeges tóba dobta és ott hagyta kisfiát egy anya Mosonmagyaróváron. Benjámint, aki az őt ismerők emlékeiben már örökké hároméves marad, fulladás ölte meg. A szlovák származású, 29 éves nő – aki vallomása szerint férjének akart fájdalmat okozni – feladta magát a rendőrkapitányságon.

Az anyát előzetes letartóztatása után átszállították a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), mivel pszichés állapotát illetően komoly kétségeket vetett fel a tett. Tudomásunk szerint ma is ott őrzik az IMEI-ben, ahol véletlenül egy szlovák anyanyelvű pszichológus is dolgozik, ami könnyebbé tette megfigyelését.

H. Ludomira december 13-án reggel követte el tettét, amit önként beismert. Másnap előzetes letartóztatásba helyezték. Fotó: Kisalföld-
H. Ludomira december 13-án reggel követte el tettét, amit önként beismert. Másnap előzetes letartóztatásba helyezték. Fotó: Kisalföld-

Dr. Szabó Kálmán, H. Ludomira ügyvédje kérdésünkre felelve elmondta: információi szerint hamarosan sor kerül az anya folytatólagos kihallgatására, s ez egyben azt is jelenti egyébként, hogy első meghallgatása óta nem kérdezte őt a hatóság. Úgy tudjuk: az igazságügyi elmeszakértő már vizsgálta a gyanúsítottat, akinek szörnyű tettét még megmagyarázhatatlanabbá teszi, hogy nem volt semmi előjele – legalábbis ezt nyilatkozta a Kisalföldnek az osztrák származású, összetört szívű édesapa Benjámin halála után. A szakértői vélemény természetesen nem publikus, de úgy tudjuk, az ügyészség egyelőre nem tett indítványt az asszony kényszergyógykezelésére, ami azt sejteti, hogy nem pszichiátriai betegség áll a tett mögött. Mivel H. Ludomira beismerő vallomást tett, a nyomozás nem lesz időigényes, még egy orvos szakértői véleményre várnak a nyomozók és várhatóan néhány hónapon belül az ügyészségre kerülhet az ügy. Ha elmarasztalják, az ítélet 10-től 20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés lehet.

Arról már a kezdetekkor beszámoltunk, hogy az ügyvédet szlovákiai rokonok keresték meg: az asszony Zsolnán élő bátyja és unokatestvére. A hozzátartozók családon belül értesültek először a szörnyű eseményről, korábban is rendszeres kapcsolatot tartottak a házaspárral, s szerették Benjámint. Mégis csalódottak voltak, hogy húgukat nem látogathatják meg rögtön, azóta azonban elvben erre lehetőségük volt, ha az ügyészség szerint ez nem sérti a nyomozás érdekeit. A gyanúsított kapcsolattartására ugyanis ugyanazok a szabályok vonatkoznak itt, mint egy börtönben.

Olvasóink írták

  • 1. System_Admin 2013. március 30. 20:49
    „Ki kell engedni az utcára, és rátetoválni a homlokára hogy mit tett...
    1 órára:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs kiút a szegénységből?

Tovább olvasom