Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Gyerekverésre pedagógusbecsmérlés?

Mosonmagyaróvár - A gyerekek állítólagos bántalmazását kérték becsmérlőleg számon a tanítónőn az egyik tanuló szülei tegnap a Haller-iskolában. A házaspár ellen garázdaság miatt indulhat eljárás, míg a szülők a pedagógust jelentették fel a rendőrségen.


Kisebb csetepatéval kezdődött a tanítás a Haller-iskola Bartók-tagintézményében tegnap reggel. Az egyik   lány szülei kérték számon az iskola egy pedagógusán, hogy állításuk szerint a tanár pénteken bántalmazta a gyereket. Az éles vita nyomán a rendőröket is kihívták az iskolába. Kurucz Elek és felesége – állításuk szerint – gyermekük többszöri bántalmazását elégelték meg, ezt tették szóvá. Az édesapa a Kisalföldnek elmondta: kislányuk negyedik osztályos a Bartók-tagiskolában, ahol állítása szerint több pedagógus keményebb módszerekkel fegyelmezi a gyerekeket. Legutóbb pénteken történt hasonló eset, amitől a szülőknél betelt a pohár.

Látlelet és feljelentés a tanító ellen

– Pénteken délután hazaérve mesélte el Izabella, hogy mi történt. Németórán valamiféle pontszerzős verseny volt, amikor a kislányom tett egy vicces megjegyzést, amire az osztály nevetni kezdett. A tanár erre azt mondta, fejezze be, mert „olyat kap, hogy leszáll a feje". A kislány erre azt mondta: „persze". A tanítónő ezután odament hozzá és kétszer olyan erősen tarkón vágta, hogy lefejelte a padot, majd rángatni kezdte. Izabella egész hétvégén fájlalta a fejét. Elvittük orvoshoz látleletet vetetni és feljelentést tettem a rendőrségen a tanár ellen a bántalmazás miatt.

– A pénteki esettel betelt a pohár, ezért tegnap reggel a feleségemmel bementünk az iskolába, hogy kérdőre vonjuk a pedagógust a történtek miatt. Kérdésünkre azt mondta, másként nem tudja fegyelmezni a gyereket és neveljük meg a kislányt. Ezután szó szót követett és elzavartak bennünket az iskolából. Azt is mondták, hogy kihívják a rendőröket. Mi szerettük volna ezt megvárni és nekik is elmondani a sérelmeinket, ám kiküldtek minket az épületből. Elismerem, hogy vannak problémák a kislány magatartásával, bár soha nem hívattak be bennünket emiatt az iskolába. Ám azt nem tudom elfogadni, hogy csak veréssel lehet fegyelmezni a gyereket – hangsúlyozta Kurucz Elek.

A szülők, mint mondják, a történtek ellenére nem szeretnék másik iskolába íratni a kislányt, hiszen néhány hónap van csak hátra a tanévből, azt követően pedig az ötödik osztályt már nem a Bartók-tagiskolában, hanem a Hallerben kezdi. Az eset után kislányukat kivették a napköziből és csak mobiltelefonnal engedik iskolába, hogy bármikor fel tudja hívni a szüleit.

Kuruczék: A szülők szerint a gyerekeket gyakorta kemény módszerekkel fegyelmezik az iskolában.
Kuruczék: A szülők szerint a gyerekeket gyakorta kemény módszerekkel fegyelmezik az iskolában.


Megköpdösték és becsmérelték a pedagógust

Az esettel kapcsolatban Sárköziné Kollárits Edit, a Haller-iskola igazgatója lapuknak elmondta: egy házaspár ment be reggel az iskolába, ahol az egyik tanítónőt megköpdösték és becsmérlő, trágár kifejezésekkel illették. A kollégái ezért kihívták a rendőrséget, ám addigra a szülők elmentek az iskolából. Az igazgató szerint vélhetően garázdaság miatt eljárás indul a házaspár ellen. Sárköziné hozzátette: sajnálja, hogy a szülők nem keresték meg őt a problémájukkal, így nem is tudja, mi a konkrét panaszuk. Hangsúlyozta: eddig soha nem volt még ilyen gond az intézményben, noha közel ezer gyerek jár ide. Az iskola mindig is jó kapcsolatot tartott a szülőkkel, a felmerülő problémákat közösen meg tudták oldani, az iskola és a család együtt neveli a gyerekeket. Az igazgató bízik abban, hogy a tegnap reggel történt eset egyedi.

Mindkét fél panaszt tett

Megkeresésünkre a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékese megerősítette mindkét bejelentés tényét. A panaszokat jelenleg vizsgálják. 

Olvasóink írták

151 hozzászólás
 • 151. Lone_wolf.. 2011. február 13. 17:56
  „k1 és 1jóbarát gratulálok!Együttes IQ-tok kettőre emelkedett.”
 • 150. 1jóbarát 2009. április 06. 12:20
  „http://kepfeltoltes.hu/090406/P4021118_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Igazán megdöbbentő,hogy ennyi rosszindulatú irigy ember van itt Óváron .Ti akik egész nap ott lihegtek az Elekék fenekébe hogy dobjon nektek egy kis lerágott csontot Ti becsmérlitek őket? Azt ugye egyikőtök sem gondolta komolyan,hogy valaki elhiszi azt hogy a Bellának pénzért kéne árulnia a testét? Az APEH-on is rég túl vannak ennyi jóindulatú ember környezetében az volna csoda ha még nem jártak volna náluk . Remélem egy szép napon a Ti gyermeketeket is jól elveri egy piás tanár,s akkor majd benneteket is l kipletykálnak!”
 • 149. 1jóbarát 2009. április 06. 11:34
  „http://kepfeltoltes.hu/view/090406/P4021118_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Azért nem taléiztál vele,mert te a lipóti óceánra jársz,ők meg ide))) (link katt)))))))”
 • 148. 1jóbarát 2009. április 06. 11:31
  „[url=http://kepfeltoltes.hu/view/090406/P4021118_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090406/P4021118_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
  A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]”
 • 147. RickCartman 2009. március 30. 13:51
  „k1 ez az "óceános"tényleg "jó poén..igazad van, lehet neked ez a véleményed, tisztelnivaló.De mit tegyek, ha én már jártam az óceán partján(még túl is rajta, túl az Óperencián, ugye, a tengerentúlon,)de sehol sem láttam a fotón szereplő családot.Lehet, rossz helyen jártam?Akárhogy is, nekem ezek nélkül jobban tetszett az óceán(ez meg az én véleményem...)”
 • 146. k1 2009. március 29. 19:45
  „Széchenyi 12-nek

  nem tudom hogy honnan veszed hogy kurvákkal és emberkereskedelemmel foglalkoznak, de ha ez igaz is legalább volt eszük, bátorságuk, hogy ezzel pénzt keressenek.Látom, hogy pénzkeresés helyett a neten buziskodsz egész nap a többi csicskával együtt nemhogy keményen dolgoznál valamelyik gyárban.Egyébként elég jol ismerheted őket ha ennyi mindent tudsz róluk lehet hogy te is nekik dolgozol????te vagy a csicskusz-micskusz és féltékeny vagy rájuk, hahahaha.
  ha komolyabb pénzt szeretnél keresni, akkor el tudom neked rendezni, hogy felvegyenek nem kell mást csinálni csak be kell bakolni ....tesókám.!!”
 • 145. lacim6 2009. március 28. 12:17
  „sztm Felkéne hívni az APEH figyelmét miből is élnek ezek?”
 • 144. lacim6 2009. március 28. 12:03
  „141. k1 Te miről beszélsz ez 1 st.ci + az felesége 1... győri bellácska vagy inkább ikrény egyszerű pultos végzettsége van. Vagy meg lehet kérdezni K Elek volt feleségét.”
 • 143. széchenyi12 2009. március 28. 07:19
  „A fotó alá ez illik kedves fajvédő kisfaszföld:
  Szép fajtajelleges papa, és hihetetlen "értelmet" sugárzó anya...”
 • 142. széchenyi12 2009. március 28. 07:15
  „<moderálva>”
 • 141. k1 2009. március 27. 20:29
  „Ez elég gáz,amit irtok a családról,mert nem tudom hogyan lehet véleményt nyilvánitani ugy valakikről, hogy egyetlen egy szót sem váltottatok egymással.Egy fényképről itélkezni?????????De valószinű nektek ezt tanitották abban a nagyon jó iskolában, amit emlitettetek.IQ na erről inkább ne....A munka nem szégyen Ők is keményen megdolgoznak a pénzért,de azt a szintet ahol ők tartanak te legszebb álmodban sem gondolnád, ugyhogy szerintem gürizzél még hátha egy 50 év elteltével te is tudjál koktélt iszogatni valamelyik oldalán a Balatonnak. Sok sikert kivánok hozzá,.és több szerencsét az élethez.”
 • 140. FrameSet 2009. március 27. 20:20
  „Re:#136 k1 (latin nevén: primitivus cigányus)
  =========

  Ha Kurucz Elek és felesége lógatja a lábát egy óceán partján, akkor a drága okos, értelmes, jónevelt általános iskolás leányka ki a pi..csával van itthon? Rábízták valakire? (anyós, tesó, gyámhatóság?)

  APEH megy.”
 • 139. buktamano 2009. március 27. 14:38
  „k1! Ezt te sem gondoltad azért komolyan, igaz? "...óceán parton, koktélt iszogatva... "stb. Ahhoz ti azért kicsik vagytok, elárulom! "...több végzettséggel rendelkeznek..." AHA, hát persze. Csak minket az iskola tanított, őket meg az utca. Amúgy én már lógattam a lábam az óceán partján, (igaz koktél nem volt) pedig nem is vagyok gazdag, csak tudunk spórolni a két kezünk munkájából megkeresett pénzből. Mert dolgozni szerintem nem szégyen. Bár ezt Te sosem fogod megérteni!!!”
 • 138. Ettyi 2009. március 27. 13:51
  „k1 Kurucz apukát jelenti:)”
 • 137. xo16zy 2009. március 27. 12:13
  „Há dikk. Idefigyulázzá má ídezs tezsvírkém, k1!

  Azt az egyet sikerült ezeknek elérni, hogy elmúltak már 30, és még nem ülnek. Ez tényleg nagy ritkaság felétek!
  "koktélokat isznak és néger csajok legyezgetik őket" he-he. Esetleg a sarki kocsmában vedelnek valami olcsó lörét és a kocsmáros legyezgeti ki öket szívlapáttal zárás elött. :-)
  K1. Gondolom az "1" az IQ-ra utal....”
 • 136. k1 2009. március 27. 07:56
  „"Mindenkinek"

  Nagyon felbátorodtatok igy az interneten keresztül, de ha személyessen kellene kifejteni a véleményeteket nem hiszem, hogy ugyanigy sikerülne.Azzal amivel Ők foglalkoznak az NEKTEK soha nem fog összejönni akármennyit is güriztek.De hogy fájjon a sok buzinak még valamit leirok nektek had egyen titeket a sárgairigység.Mig Ti itt buziskodtok a számitógép elött Ők valahol nagyon messze lógatják a lábukat valamelyik óceánba, koktélokat isznak és néger csajok legyezgetik őket.Ja még valamit: az iskolákról meg annyit hogy szerintem több végzettséggel rendelkeznek mint Ti itt összessen.Irjatok még mert nagyon jól elszorakozunk rajtatok !!!!!!!!!Üdv mindenkinek Tesvéreim Csak igy tovább tesókáim IMÁDUNK titeket!!”
 • 135. Dr.Bagira 2009. március 26. 22:17
  „A gyengébbek kedvéért ez nem a KisVadföld? Nem Kuruc infó! Egyszerűen Kisalföld!”
 • 134. raffy2 2009. március 26. 21:44
  „KisVadfold leírta,hogy mit kell olvasni.”
 • 133. Dr.Bagira 2009. március 26. 20:35
  „Tisztelt RickCartman!
  Teljesen egyetértek Veled, hogy kellenek ellentétes vélemények, de nem provokátorok!
  Hála Istennek, fejlődünk, a számítástecnika világában elmondhatjuk egymásnak a véleményünket, különböző témákban kommunikálhatunk egymással!
  Ellenben szeretnélek figyelmeztetni, hogy a bejegyzéseket nagyon sok jó érzésű ember olvassa, akiknek a szemléletét, megítélését nagyban befolyásolják az itt leírtak!
  Nekünk / had ne határozzam meg a kört!/ kutya kötelességünk, hogy az értelem irányába tereljük az egyszerü emberek megitélését!
  Ne hagyjuk, hogy a butaság teret nyerjen!!!!!!!!!!!!!”
 • 132. Dr.Bagira 2009. március 26. 20:26
  „Tisztelt k1!
  Nagyon megeröltettem megam, hogy ezt a megszólítást leírjam!
  Nem tudom, hogy jó helyen jársz-e? A foggal, körömmel összecsalt pénzeden vásároltál egy számítógépet! Valamelyik tesó megbuherálta, hogy ide írhass! A betüket ismered, mert ugyan a nyolc nincs meg, de az olvasást és írást elsőben tanították és ugye azt te négyszer is kijártad! Ennyi ésszel akár génsebész is lehetnél, csak még nem volt aki felfedezze mérhetetlen nagy tehetségedet és elmédet! Az a sok szemét tanár, ha annak idején nem a te csesztetéseddel foglalkozott volna, most akár miniszterelnök is lehetnél! Egy biztos, jobban csinálnád, mint ezek! Istenem! Ne hagyd, hogy ilyen nagy elmék elvesszenek!
  Remélem, nagy gondot okoztam, hogy megfejtsd az írásomat! Kérd a közönség és Győzike tesó segítségét!
  A sok buzi, még esetleg téged bírál! Még annyi! A gyerek nevelés a család, szülő feledata! Amit te elmulasztasz, ne várd el a tanártól! Anyád megnevelt volna, akkor a tanár is meg tudott volna tanítani!”
151 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetközi kincsek, ökoparkos fejlesztések

Dunasziget - Négyszázezer euróra pályázik a Pisztráng Kör, melyből a dunaszigeti ökoparkot is… Tovább olvasom