Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Gyengén fűtött tanműhely Mosonmagyaróváron?

Olvasói SMS: a mosonmagyaróvári szakoktatási intézményben a tanműhelyben 10 fok meleg sincs.

A tanuló fiam megfázva, lázasan jön haza, mert dolgoznak, aztán megizzadnak utána és betegek lesznek. 30 százalék hiányzás után ugrik a családi pótlék vagy gyermekem ösztöndíja.

Kérdezem én, aki támogatja, miért nem ellenőrzik az intézményt? - Egy antibiotikum-vásárló szülő

Gede Zoltánt, a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola igazgatóját kerestük meg olvasónk felvetésével.

Az intézményvezető elmondta: "Eddig ilyen jellegű panasz nem érkezett hozzánk. Az iskolánk tulajdonában levő gépipari (Mofém) tanműhelyben a műhelyek hőmérséklete a legnagyobb hidegben is 18 C-fok.

Tanulóink tanulószerződéssel dolgoznak más vállalatoknál is, nem tudjuk az SMS alapján megállapítani, melyik műhelyre szól a szülői panasz.

A külső műhelyek esetén az esetleges panasszal a műhely fenntartóját kell felkeresni.

Amennyiben az iskolánkat felkeresik panaszukkal, akkor fel tudjuk venni a kapcsolatot az illetékes gazdálkodó szervezettel" – fejtette ki az igazgató.

Olvasóink írták

 • 9. kormy 2011. február 11. 18:48
  „Legate nem katonai kiképzés kéne.
  Fűtés kéne meg normális munka.
  ennyi
  és teljes mértékben igaza van leo 28-nak.”
 • 8. leo28 2011. február 11. 16:28
  „Én meg ugy látom hogy nem a magyar órárol van szó hanem a Tanmühelyröl !! Az ide tartozó dolgokról irj ha tudsz normálisat hozzá szolni ha nem akkor meg nem kell ide irni Legate !!! Ha meg nem tudnád a gyerekek azért izzadnak meg mert a tanmühelyböl kiviszik öket dolgozni különbözö helyekre és munka közben is megizzad az ember !! De lehet ezt te nem tudod hiszen ezek szerint soha nem végeztél fizikai munkát !!! Ha a munka után pedig bemennek a tanulok a mühelybe és ot még eltöltenek fél órát mivel ennyivel elöbb már beviszik általában öket az a fél óra elég hogy megfázzanak !! Ja és mégvalami a gyerekem minden hónapban 1-2 héttel kapja meg az étkezési utalványt a meghatározott idön tul a Szakképzési és Továbbképzési KFT -nál !! Vajon ez miért van ?? Az ilyenek miatt van a veszekedés és a probléma mivel nem lehet normálissan csinálni a dolgokat !! Ma van 10-e a kömüvesnek tanuló fiam haza jön gyakorlatról kérdem megkaptad az étkezési utalványt erre azt monddja hogy nem adták oda pedig ma van az ideje !!! Erröl ennyit Kösszönöm Üdvözlettel : H.R. -né”
 • 7. Legate 2011. február 11. 06:54
  „Úgy látom magyar órán is nagyon hideg van! :D”
 • 6. leo28 2011. február 10. 11:17
  „Igen aki dolgozik nem fázik de kinek van kedve illetve ki tud dolgozni
  hidegbe!!? A másik meghogy ha van fűtés rendszer miért nem lehet
  bekapcsolni nem a fön?k fizeti a fűtëst hanem az állam ! És ebben az
  intézményben nem cr.ak a fütëssel van a probléma hanem a
  szerszámokkal és az anyagokall is! Nincs megfelelö szerszám és
  elég anyag a gyakorláshoz!!!!”
 • 5. gumimaci1991 2011. február 10. 09:39
  „Ebbe az iskolába járok! Tudom, hogy mi a helyzet... Az öcsém is oda jár gyaxira csakazt ittis elfelejti emliteni az igazgató ur , hogy a mofémen kivül még a gyáévben is tartanak gyakorlatot a diákoknak ahol ugyanolyan idövan mint kinnt...!!! Méga ha dolgoztatnák öket de csak a hülyeség megy egésznap ücsörögnek mert a tanárkiléte relytéj...! Ezmegy majdnem minden egyes alkalommal.. Ha bemegy ad egy olyan feladatot amit 5 perc alatt meglehet csinálni és megy tovább a semmit tevés....!!!”
 • 4. Legate 2011. február 10. 08:16
  „Aki dolgozik, nem fázik! :) A kedves szülő (azt is kétlem hogy nem egy gyerek írta) azt kifogásolja hogy; ,, ... mert dolgoznak, aztán megizzadnak utána és betegek lesznek.,, Ergo túl meleg van?
  Ugye hogy elkélne néhány hónap katonai kiképzés a mai épphogy életképes kamaszoknak?!”
 • 3. senkialadár 2011. február 08. 22:18
  „és most akkor jobb lett a kedves szülőnek a lelkiismerete hogy kisalföldnek panaszkodik,ahelyett hogy a problémát próbálná megoldani”
 • 2. gurbibogyó 2011. február 08. 20:42
  „És a fűtetlen munkahely ahová kiviszik őket dolgozni az smafu?”
 • 1. leo28 2011. február 08. 18:21
  „Szerintem egyértelmü hogy a Szakképzési és Továbbképzési kft-röl van szó az ipartelepen ugyanis tudomásom szerint a tanmühelyben van olyan alkalom amikor 10 fok sincs és ez rendszeres ! Amikor a tanulok bemennek akkor még a radiátorok hidegek ! Biztos forrásbol tudom hogy a fönök ur a kazánt 60 kw-rol lecseréltete 40 kw-ra miért ?? A termosztátot pedig betetette az oktatoi öltözöbe és az ajtót mindig bekell csukni a mestereknek hogy ne hüllyön ki az öltözö és ne kapcsoljon be a termosztát ! Szerintem biztos hogy erröl az intézményröl van szó de ha nem akkor ebben az intézményben is ez a probléma! És ha diákok fején kapucni van a fönök kiabál hogy vegye le igaza van mert baleset veszélyes de mit tegyenek a gyerekek ha egyszer fáznak ? Kösszönöm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális foglalkoztató: a kistérség településeire is számítanak

Az elmúlt nehéz évek után stabilabbnak látszik a mosonmagyaróvári szociális foglalkoztató gazdasági… Tovább olvasom