Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Gyenge szezon után a kempingesek

Bár már a hónap elején véget ért a szezon, nem állt meg az élet a szigetközi kempingekben. A vállalkozók már a jövő évi szezonra készülnek.

Rossz szezont zártunk, érződött a gazdasági válság, és nagy a konkurenciaharc – kezdi beszélgetésünket Janics István dunaszigeti kempinges. Elmondása szerint a helyi túravezetőkkel ennek ellenére összetartanak, segítik egymás munkáját.

– Legjobb vendég a visszajáró vendég. Ha egy tiszta, vadregényes Szigetközzel találkozik, szívesen visszajön, de ha szemetes, erre nem számíthatunk – vallja a vállalkozó. Mint mondja, a vadkempingezők ellen is tenniük kell, bár velük szemben eszköztelen. Sokszor az általuk hátrahagyott hulladékról is neki kell gondoskodnia. Idén harmadik éve, hogy a Kossuth-gimnázium diákjai besegítenek a szemétszedésbe, amiből bőven akad: két kilométerenként harminczsáknyi is összegyűlik.

A kisvesszősi sátorozóhelyen őshonos szigetközi fákat telepítünk – mutatja Janics István dunaszigeti kempinges.
A kisvesszősi sátorozóhelyen őshonos szigetközi fákat telepítünk – mutatja Janics István dunaszigeti kempinges.

Legjobb vendég a visszajáró vendég. Ha egy tiszta, vadregényes Szigetközzel találkozik, szívesen visszajön, de ha szemetes, erre nem számíthatunk.
Janics István kempingvezető
Bár az utóbbi időben kevesebb volt a vendég a vártnál, folyamatosan fejleszt. Tavaly még négymilliót fordított az általa üzemeltetett kempingekre, ennek fele térült meg a gyenge szezon miatt. Idén ennél jóval többet költ, hiszen jövő májusi átadással kell elkészülnie egy 310 négyzetméteres szolgáltatóháznak, benne mosdókkal, büfével, fedett terasszal. Ezt önerőből valósítja meg, de a napkollektor beszerzésére is pályázna. Köréje gyümölcsfákat, málnát, szedret ültet, őshonos szigetközi fákat. A gyümölcsökből bárki kedvére csipegethet majd. A kisvesszősi sátorozóhelyen őshonos szigetközi fákat telepítünk – mondja Janics István. Dunaszigeten különféle kempingtípusok várják majd a vendégeket, igénytől függően.

A napokban a rajkai Aranykárászban sem állt le a munka. Ott is már a jövő évi szezonra készülődnek: recepcióház épül, kerékpártároló is helyet kapott, megoldották a térvilágítást a sátoroknál, a tervekben bekerített parkoló is szerepel. Szirtl György kempingtulajdonos szerint már idén használhatták a látogatók a hat új faházat, a magasabb igényeket pedig egy luxuslakóhajóval tudták kielégíteni.

– A Flesch Károly Kulturális Központtal közösen jövőre táborokat is tervezünk gyermekeknek, így többek közt nyelvi, lovas-, kézműves-, horgásztáborokat. Májusban és szeptemberben erdei iskolában fogadnánk az osztályokat – hívta fel a figyelmet a szigetközi vállalkozó. Szerinte idén a tavalyihoz hasonló szezont zártak, egyre inkább érezhető a szlovák érdeklődés a vízi turizmusban, sőt, a kerékpáros túrázók is gyakran szállnak meg a rajkai kempingben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalmiak gyűjtöttek az iszapömlés károsultjainak

A helyi polgárőrség adománygyűjtést szervezett a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak. Tovább olvasom