Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Gyásznap a sortűz áldozatainak emlékére

Mosonmagyaróvár - Az 1956. október 26-ai sortűz mosonmagyaróvári áldozataira emlékeznek a napokban a tanintézmények, egyházak, civil szervezetek képviselői és a helyi önkormányzat.
Csütörtökön délután 3 órától ’56-os kaszinó lesz a Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola B épületének aulájában. „Requiem ’56" címmel gyászmisét tartanak az ’56-os mosonmagyaróvári sortűz áldozataiért a magyaróvári Szent Gotthárd-plébániatemplomban délután 6 órakor. Közreműködik a Halmos László Énekegyüttes.

A városi gyásznapon október 26-án, pénteken 10 órakor megemlékezés és koszorúzás lesz a Vár udvarán a mártír akadémisták emlékművénél. Beszédet mond Czimber Gyula egyetemi tanár. A városházánál tartott megemlékezésnél és koszorúzásnál fél 11-től Nagy István alpolgármester emlékezik, 11 órától a kórház épületén elhelyezett emléktáblánál Böröndi Lajos, a kulturális központ igazgatója beszél. A Bolyai János Általános Iskola és Közgazdasági Szakközépiskolánál az ünnepség 12 órakor kezdődik, a Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskolánál délután fél 1-kor mond beszédet Bérci Csaba tanár.

A megemlékezés és koszorúzás a magyaróvári temetőben délután 4 órakor kezdődik, Rongits László tanár szól az egybegyűltekhez. Innen gyalogos felvonulás indul a Gyásztérre (ekkor különjáratú autóbuszt is indul), ahol az este negyed 6 órakor kezdődő kegyeleti megemlékezésen Döbrentei Kornél költő mond emlékbeszédet. Ökumenikus imát mond Kapui Jenő mosoni plébános, közreműködnek a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, a Kühne Rt. Fúvószenekara és a 70. Számú Széchenyi István Cserkészcsapat.

Október 28-án a mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplomban 9 óra 45 perckor ünnepi szentmise lesz. A mosoni temetőben délelőtt fél 11-től a megemlékezésen és koszorúzáson Stipkovics Gábor emlékezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éve terelték el a Dunát

Dunacsúny (Cunovo) - Éjszaka is folyt a munka, köbös betonkockák kerültek az uszályokról a Dunába… Tovább olvasom