Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gyásznap

„Requiem ’56” címmel gyászmise lesz ma este 6 órától az ’56-os mosonmagyaróvári sortűz áldozataiért a magyaróvári Szent Gotthárd-plébániatemplomban. Közreműködik a Halmos László Énekegyüttes.

Holnap délelőtt fél 12-kor a kórház épületében elhelyezett emléktáblánál koszorúznak, délben pedig Gulyás Lajos emléktáblájánál.

Délután fél 1-kor kezdődik a megemlékezés a Hunyadi-iskolában, majd 2 órakor az egyetemnél. Fél 3-kor a városházánál megemlékezést mond Gábor Józsefné, a Mosonmagyaróvári ’56-os Egyesület elnöke. Négy órakor kezdődik a koszorúzás a magyaróvári temetőben, ahol megemlékezést mond Pausits István tanár. Gyalogos felvonulás indul a Gyász térre (különjárati autóbusz indul a temetőtől), ahol a kegyeleti megemlékezés negyed 6-tól kezdődik.

Megemlékezést mond Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, ünnepi műsort adnak a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, imát mond Kapui Jenő címzetes kanonok. A koszorúzáson közreműködik a Kühne Rt. Fúvószenekara és a 70. Sz. Széchenyi István Cserkészcsapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovagkereszt Gábor Józsefnének

A Magyar Köztársaság elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk,… Tovább olvasom