Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Gyarapodó Pro Urbe díjasok

Kossuth Lajos születésének 200. évfordulóján tartott megem- lékezésen emlék- és utcanév táblát avattak, valamint ketten Mo- sonmagyaróvár Pro Urbe díját is megkapták.

Az ünnepi testületi ülésen Szirányi Péter, a Moson Megyei  
Történelemtanárok Egyesületének tagja tartott megemlékezést,
Kossuth Lajos 200. születésnapján. Beszédében kihangsúlyozta:
nagy embert ünnepelünk e napon. Kossuth a magyarság jelképévé vált. Kultusza a jelenkorban is megmaradt: titka, hogy azonosulni tudott saját osztályával. Tehetségében, sikereiben, kudarcaiban, sorsába egy nemzet sorsa foglaltatott. Az egész világon ismerik személyét és munkásságát.

A város Pro Urbe kitüntető érmét, a Mosonmagyaróvár életében kiemelkedő szerepet betöltő polgárok kaphatják. Idén néhai Hatt János, a Kossuth Lajos Gimnázium egykori igazgatója, a város oktatási életében játszott kiemelekedő szerepe okán kapta ezt a megtiszteltetés. A rendezvényen a díjat özvegye vette át.
A másik kitüntetést Dr. Mészáros Béla templomigazgató, a szalézi rend tagja kapta, öt évtizedes lelkészi szolgálatáért, az egyetemes kultúra és hitélet közvetítésében betöltött szerepéért.
Ezután az ünnepelők a Zemplenszky-ház elé vonultak, ahol Kossuth utca- és emléktáblát avattak. Az ünnepi beszédet Szentkuti Károly, az Országos Széchenyi Kör elnöke mondta.

Az esti programot térzene, a Lajta Néptáncegyüttes verbun-
kos tánca és az ünnepi gála jelentette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárd a Szigetköznek

Dr. Pap János, a Szigetközi Rehabilitációs Bizottság elnöke szerint jelentős eredményeket értek el… Tovább olvasom