Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

Gyarapodik a sétány a Lajta mentén

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársai a napokban folytatják a Malom-ági Lajta-parti sétány további építését. Újabb száz méterek épülnek ki a Kisalföld kezdeményezése nyomán.
Százméternyi sétányt vehettünk eddig birtokba a Malom-ági Lajta mentén, és örömhír az arra járóknak: a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a napokban megkezdte a további szakasz kiépítését, egészen a hátsó iszapfogóig.

„A Lajta mindenkié!" elnevezésű kampányunk keretében már többször írtunk arról, hogy májusban a megújult Lajta-zsilip átadása mellett felavatták a Malom-ági Lajta-parti sétányt is. Ennek első szakaszát a Kisalföld ajándékozta Mosonmagyaróvárnak a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a VÜF Kft. közreműködésével.

A faforgáccsal borított, így igen természetközeli sétány átadását követően, lapunk kezdeményezésének folytatásaként újabb felajánlások érkeztek a továbbépítésre. Az Aqua kft., Csapó Imre ügyvezető ígérete szerint, újabb százméteres szakasz kialakítását, karbantartását vállalja, míg a helyi szociális foglalkoztató a sétány rendben tartását ajánlotta fel. Magánszemélyként Csiszár Péter, a Flesch kft. ügyvezetője ugyancsak vállalta mintegy százméteres szakasz kialakítását. A Perlmooser Kavics Kft. és a Triberg Építő Kft. pedig 25 tonna kavicsot ajánlott fel, ami mintegy kétszáz méternyi sétányhoz elegendő alapanyag.

Már javában építik a VÜF munkatársai a sétányt a Malom-ági Lajta mentén.
Már javában építik a VÜF munkatársai a sétányt a Malom-ági Lajta mentén.

A most indult újabb munkáról Kosár Tibor, a VÜF ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: ezúttal kétszáz méternyi szakasz épül meg a folyó mentén a hátsó iszapfogóig, az előzőhöz hasonló technológiával. Ottjártunkkor már a terepet rendezték, a sétány alapjait ásták ki, alakították ki.

Természetesen várják a további felajánlásokat is a folytatáshoz. A sétány kialakítása után várhatóan a pihenőhelyek mellett egy híd létrehozásán is gondolkodik a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissül a Stettni-tó

Jubileumi horgászversennyel, fotókiállítással és játszótérátadóval ünneplelte fennállása 25. évét a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület. Tovább olvasom