Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Gyalogos zarándokmenet

Claude Anshin Thomas amerikai zen buddhista szerzetes a holokauszt áldozataira emlékező gyalogos zarándoklata során a hétvégén megyénken is keresztülhaladt, és Hegyeshalomnál hagyta el Magyarországot.
Claude Anshin Thomas amerikai zen buddhista szerzetes társaival a holokauszt áldozataira emlékezve augusztus 17-én indult Budapestről. A zarándokok az egykori halálmenet útvonalát követve a tervek szerint október végén érkeznek meg – Mauthausen, Dachau és Flossenbürg érintésével – úti céljukhoz, a németországi Bergen-Belsenbe, az egykori koncentrációs táborba.

A békét keresik

Az emlékmenet résztvevői naponta húsz-harminc kilométert gyalogolnak. Útjuk során az összes holmijukat a hátukon hordják, pénz és élelem nélkül mennek és a japán takuhatsu alamizsnakönyörgést gyakorolják.
A menet egyheti gyaloglás után ért Mosonmagyaróvárra, ahonnan aztán továbbmenve Hegyeshalmon át szombaton délelőtt hagyták el Magyarországot. A buddhista szerzetes a Lajta-parti városba érkezésekor a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a zarándoklat célja emlékezni az áldozatokra és hirdetni azt, hogy a modern világ mindennapokban jelentkező agresszivitása csak úgy szüntethető meg, ha az ember önmagába fordulva keresi a békét. Claude Anshin Thomas szerint a világháború borzalmai a mai napig hatással vannak az ember tudatára. A szerzetes azért választotta zarándoklata kiindulópontjául Budapestet, mert 1944-ben zsidók ezreit hajtották erőltetett menetben a magyar fővárosból a mauthauseni koncentrációs táborba és a gyalogos menetek több százezer résztvevője soha nem érte el az úti célt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeül a testület

Négy előre tervezett napirendi pontot tárgyal a mosonmagyaróvári képviselő-testület kedden. Tovább olvasom