Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Gyakorlatok vízen és szárazon

A Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete a napokban vízimentő-tanfolyamot tartott. A sorrendben tizedik képzésen huszonöten vettek részt.
A karitatív szervezet az elmúlt egy évtizedben közel háromszáz fiatalt tanított meg a speciális életmentő feladatokra.

A fuldokló, segítségre szoruló ember kimentéséhez szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókat ezúttal is a mosonmagyaróvári termálfürdőben sajátították el a tizedik vízimentő-tanfolyam résztvevői. A háromnapos képzést a Bajor Vöröskereszt ingolstadti vízimentő-szolgálatának tagjai felügyelték, a gyakorlati lebonyolítás pedig néhány korábban vízimentő-képesítést szerző, önkéntes segítő mellett dr. Takács János Vöröskeresztes elnök, Horváthné Piller Edit titkár és Mészáros Lajos alelnök érdeme.

A tanfolyamra ezúttal huszonöten jelentkeztek, akik az újraélesztés alapjait tartalmazó, a víz sajátosságait ismertető elméleti tudás megszerzése után mindnyájan teljesítették a három – arany, ezüst vagy bronz fokozat valamelyikének megfelelő –, egyre nehezedő gyakorlati feladatsort. Az előző évekhez hasonlóan idén is üdvözölhettek tűzoltókat, evezősöket és ifjú Vöröskereszteseket a próbatevők között. A tanfolyam végeztével 5 arany, 8 ezüst és 12 bronz minősítésű oklevelet adtak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszorúzás és Pro Urbe-díj-átadás

A mosoni Szent István király-szobor megkoszorúzásával emlékeztek meg Mosonmagyaróváron az… Tovább olvasom