Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Gyakoribb mérést kértek

Gyakoribb sebességmérést és a szigetközi utakon közlekedő teherautók tengelysúly-ellenőrzését kérték a környező települések polgármesterei.

Rendhagyó módon a környékbeli települések polgármestereinek is a részvételével tartott kibővített ülést a Mosonmagyaróvári Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság. Kovács Lászlóné százados a romló közlekedési helyzetről beszélt, hiszen az elmúlt év hasonló időszakához képest idén 71 százalékkal nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma. Eddig két halálos, huszonegy súlyos és harminc könnyű sérüléses eset történt. Az okozók közül kilencen voltak ittasak. Ittas vezetés miatt egyébként ez idáig 143 szabálysértési és 48 büntetőeljárást indított a kapitányság.

A szakemberek szerint elgondolkodtató, hogy az okozók többsége környékbeli és helyismerettel is rendelkezett.
A tanácskozáson Hegyeshalom képviselője a rendkívül balesetveszélyes úgynevezett „ipszilonkereszteződés" körforgalommá alakításához kérte a rendőrség szakmai támogatását. Dunakiliti polgármestere arra kérte a rendőrkapitányt, hogy munkatársai gyakrabban mérjenek sebességet a településen, valamint szorgalmazta a teherautók tengelysúlymérését is a szigetközi utakon. Horváth Csaba alezredes elmondta: a közlekedési hatóság munkatársaival közösen hetente egy alkalommal tartanak tengelysúly-ellenőrzést a szigetközi utakon. Lehetőségeikhez mérten a körzeti megbízottak és a közlekedési járőrök is ellenőriznek ezeken a területeken. A meglévő egyetlen sebességmérő műszerre hatalmas igény van a környező településeken, amit erejükhöz mérten próbálnak is kielégíteni. Darnózseli vezetője azt kifogásolta, hogy noha a képviselő-testület határozatot hozott a 30-as sebességkorlátozó táblák levételéről, azok még mindig kint vannak. A polgármester felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a kavicsszállító kamionosok azonnal értesülnek arról, amikor a rendőrök kiállnak sebességet mérni és egészen addig nem közlekednek, míg az ellenőrzés tart.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most Dunakiliti lett a nyerő iskola

A dunaszigeti önkormányzat hétfői ülésén újra határozott az iskolaátszervezés ügyében. Az új –… Tovább olvasom