Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Gumicukrot is gyártanak a bővítés után

Ingatlanügyekről, a rendezési terv módosításáról, kerékpár-
út-építésről is szó esett a jánossomorjai képviselő-testület legutóbbi találkozóján.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beszámolóját tárgyalta volna első napirendként Jánossomorja képviselő-testülete e havi soros ülésén. Ám a cég képviselői nem küldtek anyagot és nem is jelentek meg a találkozón.
A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás tájékoztatóját vitatták így meg elsőként.

Vizsgálják egy kerékpárút megépítésének lehetőségét a forgalmas 86-os főút mellett.
Vizsgálják egy kerékpárút megépítésének lehetőségét a forgalmas 86-os főút mellett.


A kistérség jövőre megszűnik. Dr. Lóránt István jegyző szerint gazdasági és szakmai szempontokat is figyelembe kell majd venniük, hogy a most a kistérségi társulás fenntartása alatt álló két intézmény szolgáltatásait önkéntes társulások keretében vállalják-e. Döntő lesz továbbá az is, hogy milyen feladatokat vesz át a társulástól Mosonmagyaróvár. Luka János, a pénzügyi bizottság elnöke arra volt kíváncsi, hogy a kistérségi társulás költségvetésében a 490 milliós állami támogatásból mennyi a kistérségi kiegészítő normatíva. A jegyző úgy tudja, hogy ez mintegy 80 millió forint. Luka továbbá azt a kérdést is felvetette, hogy mi lesz azokkal az eszközökkel, melyek a kistérségi társulás fenntartása idején képződtek. Kurunczi Károly polgármester szerint mire a járások kialakulnak, e kérdésekben is többet fognak tudni. A településvezető elismerően szólt Botos Gábor társulási munkaszervezet-vezető munkájáról.
A Pez Production Europe Kft. azt kérte, hogy az ipari park határát módosítsák Mosonmagyaróvár irányába.

Stratégiai terveik között szerepel ugyanis egy egyhektárnyi terület megvásárlása és az üzem bővítése. Kurunczi Károly arról beszélt, hogy egy ausztriai üzemet helyeznének át a kisvárosba. Gumicukrot gyártanának itt harminc-negyven munkatárssal. A településvezető szerint alapvető érdekük, hogy ezt a folyamatot segítsék, még akkor is, ha nem lehet tudni, hogy milyen helyi adók maradnak meg jövőre. A testület egyhangúan döntött a rendezési terv módosításáról.

A képviselők zárt ülés keretében tárgyaltak az új vízszolgáltatóval, az Aqua Kft.-vel kötendő vagyonkezelési szerződésről. További ingatlanügyek is terítékre kerültek. Lőrincz György alpolgármester javasolta, hogy térképezzék fel, milyen építési telkek állnak rendelkezésre a városban.

A kisváros egy kerékpárút építését is fontolgatja a 86-os főút mellett. Elkészült a tanulmányterv, a beruházás mintegy 25 millió forintjába kerülne az önkormányzatnak. A tornacsarnokot üzemeltető vállalkozás a terembérleti díj 20 százalékos emelését kezdeményezte. Ezt a képviselők túl magasnak találták, ezért a vállalkozót arra kérik, hogy dolgozza ki tételesen, mi indokolja a díjemelést.

Olvasóink írták

  • 2. Csiripiszli 2012. július 04. 08:10
    „Pályázattal talán meg lehetne oldani a kerékpárút költségeit, fontosságát szerintem nem lehet megkérdőjelezni! Egyébként nagyon - nagyon hiányzik, a Fertő-tó felé megnyitná a kerékpárosok előtt a közlekedést, melyet szerintem sok kerékpárbarát hiányol már régóta!”
  • 1. akela4 2012. július 03. 08:07
    „A környéken sorra épültek már kerékpárutak.
    Szükségessége valóban aktuális, mert a nemzetközileg megszokottnál keskenyebb 86-os úton felér egy öngyilkossági kísérlettel Jánossomorjától Mosonmagyaróvárig kerékpárral közlekedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutalmul, hogy tettek a közösségért

Az idei év elején megalakult FIÓK Ifjúsági Klub keretében 2012 és 2013 nyarán is táborozhat… Tovább olvasom