Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Göröngyös, de szabványos

Az M1-es autópálya most felújított szakaszán több hibát, egyenetlenséget is észleltek az arra közlekedők.
A közelmúltban adták át a forgalomnak az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a lébényi csomóponttól mintegy tizenöt kilométeren felújított útszakaszt. Az elmúlt néhány hétben több olvasónk is kifogásolta – és magunk is meggyőződtünk róla –, hogy a felújított szakaszon a külső sávban olyan mértékű az aszfalt felületi egyenetlensége, hogy az autó elejét folyamatosan dobálja. Néhány olvasónk a régi M7-es sztráda állapotához hasonlította ezt a szakaszt.
Winkler-Virág András, az Állami Autópálya Kezelő Rt. kommunikációs vezetője túlzásnak tartja az összehasonlítást a régi M7-es autópályával, ám ők is tapasztalták az úthibát. A szóvivő a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a június közepén indult és várhatóan augusztus végéig tartó munkálatok során az érintett tizenhat kilométeres sztrádaszakasz burkolatát mindkét irányban teljes szélességben felújítják, valamint nyolc hídon szegély- és korrózióvédelmi munkákat végeznek.
Az összességében 1,3 milliárd forintba kerülő felújítást az Egút–Strabag konzorcium végzi. A szóvivő kiemelte: az autópálya-kezelő évi költségvetésének harmadát, idén mintegy 8 milliárd forintot fordít fenntartási munkálatokra. Ennek fényében az M1-es ezen szakaszának felújítása az idei legnagyobb beruházása a társaságnak.
Winkler-Virág András elmondta: a munkálatokat a bal pályán, a Budapest felé tartó oldalon kezdték. Ez a szakasz az elmúlt hetekben készült el, ám a hivatalos átvétele még nem történt meg, csupán ideiglenesen adták át a forgalomnak. Ennek ellenére a társaság szakemberei is tapasztalták, hogy vannak némi egyenetlenségek a burkolaton. Ezek a szabad szemmel nem látható bordák nagy sebességnél interferenciát okoznak.
Az autópálya-kezelő munkatársai megmérték az aszfalt egyenetlenségeit, ám a hullámértékek minden esetben megfeleltek a szabvány- előírásnak.
Az előzetes méréseket természetesen kontrollvizsgálatok is követik majd a sztrádaszakasz hivatalos átadása előtt, s amennyiben a szabványtól eltérő értékeket tapasztalnak, úgy garanciában elvégeztetik a javításokat a kivitelezővel. A szerződés értelmében egyébként ötéves garanciát vállalt az útépítő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányoznak a látványosságok

A bevásárlóturizmus szinte teljes megszűnésével Mosonmagyaróvár idegenforgalma mélyrepülésbe kezdett az elmúlt években. A városban már mintegy negyven éve üzemelő termálfürdő köré számos üzlet, étterem, hotel és kiadó szálláshely épült. A néhány éve még német szavaktól hangos sétálóutca mára szinte teljesen elnéptelenedett és sivár. Tovább olvasom