Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Gondozzák és építik is a sétányt

Egy hónapja vették birtokba a városlakók a Malom-ági Lajta-parti sétány első szakaszát, amit a Kisalföld ajándékozott Mosonmagyaróvárnak a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., illetve a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. közreműködésével.
A sétány a felújított Lajta-zsiliptől indul a város felé. A tervek szerint ennek folytatásaként a közeljövőben végig lehet majd sétálni a Malom-ági Lajta teljes hosszában a part mentén.

A Kisalföld által elkészíttetett első százméteres szakasz karbantartását a Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. vállalta. Munkatársai pedig azóta is gondozzák a területet. A feladat elvégzésére, a sétány rendben tartására újabb támogató, a Flex-Fény Kft. csatlakozott segítőként. A szociális foglalkoztatónak közel százezer forint értékű fűnyírót ajánlott fel a cég erre a feladatra.

Suhajda Gábor, a Flex-Fény Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ezúton is próbálják támogatni a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását, ezzel együtt örömmel vették a sétány kialakításának ötletét, amihez felajánlásukkal csatlakoztak.

A szociális foglalkoztató munkatársai rendben tartják a Kisalföld által elkészíttetett sétányszakaszt. Már saját fűnyírójuk is van a feladathoz.
A szociális foglalkoztató munkatársai rendben tartják a Kisalföld által elkészíttetett sétányszakaszt. Már saját fűnyírójuk is van a feladathoz.

Sallai László, a szociális foglalkoztató ügyvezetője nagy segítségnek tartja a felajánlást, örül, hogy van olyan vállalkozás, amelyik önzetlenül adományoz. Mint mondta: ezzel nagyban megkönnyítették a vállalt feladatukat. A foglalkoztató munkatársai rendszeresen járnak ki a sétányra, hogy összegyűjtsék az elszórt hulladékot, illetve a gyalogút mentén rendezzék a zöldfelületet.

Időközben a további felajánlásokból a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. folytatta a sétány kialakítását. Így ez már egészen a Lajta-lakókertig vezet. Ezzel már a városból is könnyedén el lehet jutni – szép természeti környezetben – gyalogosan a Lajta-zsilipig.

Folyófórum
A Kisalföld a „Lajta mindenkié" kampánya keretében Folyófórumot szervez a Voluta idején, szombaton délután 2 órától az Itatónál felállított Kisalföld-sátorban. Ide várjuk a városlakókat, a szakmai és a civil szervezetek képviselőt. A fórumon a polgármester köszöntője után rövid vitaindító előadások hangzanak el vízügyes és turisztikai szakemberektől folyóinkról, az ezek nyújtotta lehetőségekről, gondjaikról. Bemutatjuk az európai jó gyakorlatokat is.
A fórum nyitott. Mindenki – hajósok, horgászok, környezetvédők, vállalkozók – megfogalmazhatja céljait, panaszait folyóinkkal kapcsolatosan. Az itt elhangzottakat összegezzük, s a Kisalföldben meg is jelentetjük. Várjuk minden lokálpatrióta részvételét, támogatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parádé retró sportnappal

A MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület március óta szervezi meg az Utcaverseny … Tovább olvasom