Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Gomba: nyolc tonna jelöletlen ˝hazait˝ találtak Rajkánál

Nyolc tonna jelöltelen gombát próbáltak behozni külföldről Rajkánál Magyarországra: azt tervezték, átcímkézik. Magyar áruként akarták értékesíteni egy üzletláncnak. A szakemberek lefoglalták és megsemmisítették.

"Előretolt mélységi ellenőrzést" tartottak a kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Rajkánál, melynek során az egyik kamionban 8 tonna jelöletlen étkezési gombát találtak. Erről értestették a szakhatóságot, akik szintén megvizsgálták az árut.

Pongrácz Attila megyei növény- és talajvédelmi igaz gató elmondta: zár alá vették a terméket. Kiderült: az egyik európai uniós országból érkező jármű magyar átvevőhöz tartott, aki felcímkézés után hazai termékként az egyik külföldi érdekeltségű magyarországi üzletláncnak adta volna el. Ott akciós áruként került volna a polcokra.

"Tervüket azonban ke resztülhúztuk: a kamiont üresen visszaküldtük indulási helyére, s az "üzengetések" ellenére a gombát a sashegyi lerakóban szerdán megsemmisítettük. Ezt tesszük a jövőben is minden jelöletlen, lefoglalt áruval."

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!

Olvasóink írták

 • 5. laca123 2013. május 10. 21:17
  „ezért tart itt ez a semmirevaló ország ott ahol....
  az igazgató úr és felettesei tuti nem éheznek.....vicc az egész banda....
  eből az országból csak lelépni lehet....és ezért vagyunk egyesek élelmesek...hihi”
 • 4. pedi 2013. május 10. 15:29
  „Azért biztosan jutott belőle haza is.
  A gomba egészséges és finom,igazatok van miért nem lehet szétosztani?”
 • 3. tmm 2013. május 10. 14:17
  „Ennyi esze van a NAV-nak. Gratulálok.... Megsemmisíteni 8 tonna élelmiszert. Nem lett volna egyszerűbb bevizsgáltatni és rászorulóknak adni?”
 • 2. Infamous 2013. május 10. 12:14
  „bevizsgálni, majd pl. szétosztani a szegényeknek... pár napig lenne kajájuk...”
 • 1. oPTiKa 2013. május 10. 07:06
  „Pongrácz Attilát meg a hozzá hasonlókat jól pofon kellene verni. Egy csomóan éheznek, gyerekeknek nem jut rendes ennivaló, ezek meg megsemmisítenek 8 tonna feltehetően tökéletes minőségű élelmiszert...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok az ittas sofőr, a részeg kerékpáros

Mosonmagyaróvár térségében lényegesen javult a baleseti statisztika az első negyedévben a tavalyihoz képest. Tovább olvasom