Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Gólyalábas vitézek, veterán autók a fesztiválon

Tóth Vera, a Belmondo és a Back II Black együttesek szórakoztatták a hétvégén megszervezett Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál látogatóit a várban – ahonnan nem hiányoztak a gyerekprogramok, vetélkedők sem.
Nem csak a bor- és pálinkakedvelőket csalogatták péntektől vasárnapig a mosonmagyaróvári várba a Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál szervezői, a legkisebbektől kezdve mindenki találhatott kedvére való programot.

A rendezvény első napján öt csapat mérte össze ügyességét mókás feladatokkal. A Vármegye Vitézei címet a Vogel & Noot tagjai érdemelték ki, maguk mögé utasítva a Winkler Tüzép és az SMR csapatait a zsákban futásban, diótörésben, sátorállításban, talicskázásban. A legjobbakat tortával, borokkal jutalmazták meg többek közt. Ajándékot ajánlott fel az év pincészete részéről Mészáros Pál borász, aki meghívottként – több borásztársával – látogatott el a fesztiválra. A szervezők a verseny sikeréről beszéltek, és arról, hogy várhatóan jövőre is meghirdetik a vicces megmérettetést.

A helyi veteránjármű-egyesület tagjai Ék Roland 53 éves Trabantja előtt.
A helyi veteránjármű-egyesület tagjai Ék Roland 53 éves Trabantja előtt.

Szombaton délelőttől a legapróbbakat gyermekjátékok, kézműves-foglalkozások, színházi előadások szórakoztatták.

A Karolina Kórház sátrában a szülőket tanácsadásra várták, közben a gyerekek játszhattak, színezhettek. Ide várták egyébként a gyermekosztálynak szánt adományokat, főként játékokat. Amint arról már írtunk a Kisalföldben, a fesztivál szervezői borlicitet hirdettek a gyermekosztály javára. A borárverést még egy hétig meghosszabbították.

Míg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület jóvoltából csónakázni lehetett a Vár-tón, addig a Mosonmagyaróvári Veteránjármű Egyesület tagjai is elhozták büszkeségeiket a rendezvényre. Mint azt Molnár Kálmán egyesületi elnöktől megtudtuk, az idén áprilisban alakult szervezet 22 tagot számlál, de továbbra is várják azokat, akik elhivatottságot éreznek a régi járművek iránt. Ék Roland mintegy öt éve igen rossz állapotban vásárolta meg idén 53 éves Trabantját, de még egy 1964-es gyártású járművet is birtokol.

A fesztivál három napján színvonalas produkciók szórakoztatták a közönséget: a Belmondo együttestől Tóth Veráig, a Back II Blackig, de Radics Gigi is fellépett a színpadon.

Olvasóink írták

 • 6. HT 2012. szeptember 15. 09:32
  „Japo-nak igaza van.Nyitott szemmel jár.Mindenki tudja mi van itt és ki áll a háta mögött az egésznek aki óvári.Csak sokan nem akarják észrevenni mert így kényelmes,és nincs vele gond.Cs.G nagyon is tudja hogy működik a borfesztivál,mert minden évben a Budai Várban van mikor ez az esemény van.”
 • 5. Japo 2012. szeptember 13. 06:43
  „kocsoggorog! Nem vagyok eltévedve én nem azt írtam,hogy régen a város rendezte volna a borfesztivált. Azt írtam,hogy régebben nem így működött,egyébként az első borfesztivált az egyetem rendezte valódi borosgazdák részvételével. Továbbá tisztába vagyok azzal,hogy nagy munka egy ilyet megszervezni. Amikor az utolsó szemetes is eltávozik az ideiről,már elkezdik szervezni a jövő évit. Van az önkormányzatnak erre szakosodott nonprofit kft-je mint ahogy a Szent István napot is ők rendezik. Én csak azt próbáltam ecsetelni,hogy pár évvel ezelőtt is a kulturális központ szervezte,rendezte,adta a területet.villanyt közpénzből. A rendezvény nagyobb sztárjainak koncertjére pedig belépőt szedtek. Ez viszont 3 család zsebébe vándorolt. Én ezt írtam burkoltan nem mást. Aztán kérdezd meg mennyibe került a víz nap az Aqua buliján( min. 40 milla) és mit hozott a konyhára? Csupán arra szerettem volna rávilágítani,hogy az ilyen rendezvények szervezése,rendezése,pénzt is hoz,nem keveset. Miért nem az önkormányzat kasszáját gyarapítja? Lehet ezen vitatkozni,de kérdem tőled,ha neked megéri ilyet rendezni,az önkormányzatnak miért nem? Ha rajtam múlik biztos nem muzsikál Ákos 4-6 milláért egy kottát sem,de még a Mága hegedűművész sem. Irreális gázsik,irreális fizetések ennyi marad a buli után és ezt mind az adófizetőknek kell kifizetni beleértve téged is. A hasznot pedig mások teszik el,te pedig ihatsz 500 Ft-ért 1dl bort a tescósból. Csupán ennyi lett volna az én felvetésem. Természetesen kellenek az ilyen rendezvények,de ez nem esküvő,hogy nagyjából valamennyi jöjjön vissza a nászajándékokból, meg a menyasszonytáncból. Ennyi!”
 • 4. Ambar 2012. szeptember 12. 21:26
  „Szerintem kellenek a rendezvények és tényleg nem a városnak kell mindent csinálni.azért sok ezer embernek van más véleménye is.Nagyon komoly dolog ilyen rendezvény meg szervezése és sokba is kerül.Egyáltalán nem lehet egy rendezvényen meggazdagodni.Nem ismerem a szervezőt de a borfesztivál már beleillik a városi rendezvényekbe csinálja továbbra is .Aki még sosem szervezett semmit az nem tudja mivel jár ilyen munka.Úgy meg sosem lesz hogy mindenkinek tetsszen valami.Az irigység meg nagyon rossz dolog főleg úgy hogy csak feltételezésekre alapul.Próbálja meg horror bevétellel megcsinálni ,csak nehogy megbánja!”
 • 3. kocsoggorog 2012. szeptember 12. 08:52
  „Japo te le vagy tévedve. Soha nem volt olyan borfesztivál, amit a város rendezett és abból adósságot törlesztett volna. De tovább megyek, nem is gondolom, hogy a városnak borfesztivált kellene rendeznie. Arra megvan a magántőke aki megcsinálja. A városnak az a feladata, hogy a közterület foglalásért, a faházakért, stb beszedje a pénzt.”
 • 2. juhi 2012. szeptember 11. 14:52
  „"..lehetett csónakázni a Vár-tón." tó - /hol/:tavon! Ha valaki újságírónak képzeli magát, legalább a legalapvetőbb magyar helyesírási szabályokkal illik tisztában lenni!”
 • 1. Japo 2012. szeptember 11. 07:05
  „Mint a tavalyi évben,Szigetköz ízeivel nem nagyon találkoztam. Az is lehet,hogy nem tudom mi tartozik bele. Vármegye borai,na ez is érdekes mert azt nem tudtam,hogy a vármegye borai attól lesznek azok,hogy azon a bizonyos helyen rámondják. Az viszont már sok,hogy az egyik szervező a tecsóba megvásárolja a bort aminek eredetével nincs,és nem is lehet tisztába,majd drága pénzért az arcunkba méri. Vármegye borai szerintem azt takarja.hogy a boros gazdák a saját boraikat mérik, és egymásét is kóstolgatják. Nem pedig azt hogy boldog-boldogtalan árul mindenféle pancsot,hogy ezen a néhány napon megszedje magát. Cs.G.-nek sikerült még a tavalyit is alul múlnia az önkormányzat asszisztálásával.Régen volt borfesztivál,sörfesztivál ma már egyik sincs. Azt hittem,ha megváltozik a város vezetése lesz annyi eszük,hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket maguknak tartják meg,és a horror bevételből enyhítik az város adósságát. A sörfesztivál régebben nem került ennyibe mint most egy Szent István nap és minimum 3 családot eltartott nem akárhogyan.(új panel,külföldi nyaralások stb) Ma kifizetnek egy kupac pénzt a fellépőknek, aztán megy le a wc-be. Hagyjuk is mert elhányom magam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagaróváron

Mosonmagyaróvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 4., tel.:… Tovább olvasom