Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Golfcentrum létesül a Szigetközben

Ötven hektáron tizennyolc lyukból álló, nemzetközi szintű golfpályát és kiszolgálólétesítmények megépítését tervezi Dunakilitin Csebi Pogány Alajos. A többmilliárdos befektetés három év múlva készülhet el.
Lujzi bácsi és társa, Éva asszony: Ütős vállalkozásba kezdtek.
A kastélyszálló felépülése után néhány évvel újabb „nagy dobásra" készül Csebi Pogány Alajos: nemzetközileg is elismert golfpályát építene szülőfaluja határában. Tizennégy hektáros birtokán épült kilenclyukas eddigi golfpályája teljes kihasználtsággal üzemel. Szlovákiából rengetegen járnak át a határhoz közeli golfcentrumba.

Két lehetséges helyszín

– Mivel Pozsony környékén nincs pálya, s északi szomszédunknál nagyon divatos sport lett a golf, ezért üzletemberek, politikusok járnak át hozzánk – mondta Csebi Pogány Alajos.

– Állandó vendégeink mellett folyamatosan új játékosok is érkeznek, akiknek egyre nehezebb időpontot találnunk. Innen jött az elképzelés, hogy szükség lenne egy nagyobb golfpályára. Társammal, Éva asszonnyal két területet szemeltünk ki: egy Tejfaluszigethez közeli és egy Feketeerdő előtti ingatlant. Terveink szerint több lépcsőben valósulna meg az új golfpálya. A kiszolgálólétesítményekkel – bárok, öltöző – és egy megfizethető, másodosztályú szállodával együtt milliárdos nagyságrendű lenne a befektetés.

A két érintett területen nemcsak nekem és az önkormányzatnak van részünk, hanem néhány magántulajdonosnak is, akiknek területcserét ajánlottunk. Én persze megértem, ha valaki ragaszkodik a földjéhez, ám ebben a modern világban haladni kell a korral. Ausztriából, Kanadából érkeznek golfozók Dunakilitire, ismerik meg a település nevét s viszik el jó hírét.

Amerikai játékosok is jönnének

– A legtöbben Szlovákiából érkeznek: állandó telt házzal üzemel a golfpályánk északi szomszédainknak köszönhetően. A mostani kilenclyukast tehát kinőttük, ráadásul sokan elég könnyűnek találják. Viszont az új pálya nemzetközi versenyekre is alkalmas lenne, s szeretnénk tengerentúli versenyzőket is meghívni. Egyébként sokan beutazzák Európát, s kipróbálják és tesztelik az összes ismert pályát. Az uniós csatlakozással és a határok megszűnésével itt egy golfcentrum épülhetne fel, mely a turizmus része lenne.

Szeretnénk a helyi vállalkozókat is bevonni a kapcsolódó szolgáltatásokba egy közös projekt keretében. Ha a telektulajdonosokkal jövő márciusig sikerül megegyezni, akkor 2006 végére elkészülhetne a falu határában a létesítmény. Az éves tagdíjak befizetése is jó befektetésnek tűnik, bár nem vagyok profitorientált ebben az üzletben – állítja Csebi Pogány Alajos.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévnyitó vegyes érzelmekkel

Szülők, pedagógusok és gyerekek vegyes érzelmekkel vágtak neki az új tanévnek a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom