Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Globális üzenetek

A tanévnyitó ünnepség keretében nyílt környezetvédelmi kiállítás a Városi Kollégiumban a globális neveléssel foglalkozó Anthropolis Egyesület támogatásával a minap.
A kiállítás olyan regionális együttműködés keretében valósult meg, amelyben négy ország (Ausztria, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) egy-egy civil szervezete vett részt. A bemutató célja nem csak az, hogy felhívja a figyelmet a globalizáció néhány káros következményére.

A szervezetek az elgondolkodtatáson túl aktív cselekvésre is szeretnének ösztönözni. Ezért lett a kiállítás fő üzenete: Egyszerű döntések változtatják meg a világot! Mindennapi döntéseink egy része közvetett és gyakran káros hatással van azok életére, akik a bolygónk tőlünk távoli pontjain élnek. Viselkedésünk akár kismértékű változtatásával is javíthatunk mások életkörülményein, lakjanak Üzbegisztántól az Amazonas menti esőerdőkig bárhol a világon.

Számos döntésünkkel segíthetünk. Ezeket a globális üzeneteket tizenegy óriásplakát közvetíti a látogatók részére. A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg az intézmény Gorkij utca 3. szám alatti épületében, naponta reggel 8 és este 8 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszapillantó-nagyhatalom lettünk

Kétszázötven új munkahely, évi hétmillió visszapillantó tükör és 7 milliárdos beruházás –… Tovább olvasom