Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Gesztenyepénzzel a Mihály-napi vásáron

A jánossomorjai Aranykapu Körzeti Napköziotthonos Óvoda idén is megrendezte az „Aranykapu-napokat”. A közelmúltban létrehozott intézményfenntartói társulás keretében ez volt a közös igazgatású intézmény első programja.
Tavaly egyhetes rendezvénysorozattal ünnepelték fennállásuk 100. évfordulóját Jánossomorja óvodái. Az intézmények dolgozói úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtve idén is megrendezik az Aranykapu-napokat. A napokban, bábelőadással kezdődött az idei programsorozat.

A város kisdedóvói az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel" című programmal dolgoznak. Ennek keretében minden évszakban egy-egy kiállítással mutatják be a gyerekeknek a különböző tevékenységi formákat. Így a mosonszentjánosi Süni csoportosok nyitották meg a csornai Városi Művelődési Központ Díszítőművészeti Körének munkáiból készült tárlatot.

Ezzel párhuzamosan a mosonszentpéteri tagóvodában kékfestő-kiállítás nyílt két győri művész, Tóth Ildikó és Gerencsér Zsolt munkáiból. A két alkotó a gyerekeknek is bemutatta a kékfestés technikáját. Minden gyermek 5 gesztenyéért – ez volt a fizetőeszköz – bármilyen portékát vásárolhatott.

Másnap oviolimpián mutathatta meg ügyességét minden gyermek. Ötödik éve már, hogy a tagóvodák gyermekei összemérik erejüket az oviolimpiai kupáért. Idén a városi óvodákhoz társuló két település – Újrónafő és Várbalog – kicsinyei is versenyeztek. A zene világnapján pedig az Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek koncertjére látogattak az ovisok.

Egy régi kedves hagyományt felelevenítve a nagycsoportosok Mihály-napi vásárt tartottak. Kikiáltókkal, versekkel, énekekkel csalogatták a kisebbeket a vásárba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz az igazi haszonélvező?

A szlovákiai Doborgaz határába tervezett törpeerőműre építési jogot szerzett három önkormányzat… Tovább olvasom