Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Géppuskalőszereket rejtegetett

Több mint félszáz különféle fegyverekhez való lőszert találtak a rendőrök egy dunaszigeti férfi lakásán. A lövedékek egy része második világháborús eredetű, de több közülük jelenleg is használatos.
Egy bejelentés nyomán kezdtek vizsgálódni a mosonmagyaróvári rendőrök az egyik dunaszigeti családi háznál. A bejelentő szerint a házban lakó férfi számos lőszert tart otthon illegálisan.

Az értesülés valósnak bizonyult, a házkutatás során a rendőrök összesen hatvanöt darab különféle lőszert találtak a házban. Ezek egy része második világháborús, de akadt köztük több ma is használatos, különböző kaliberű, gépfegyverhez, maroklőfegyverhez és sörétes puskához való lőszer.A 36 éves férfi együttműködött a hatóságokkal, kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, ám az egyelőre még tisztázatlan, hogy miként kerültek hozzá a lövedékek. A férfi egyébként rendelkezik fegyvertartási engedéllyel és több vadászfegyver is van a birtokában, ugyancsak legálisan. A megtalált lőszerek azonban nem ezekhez a fegyvertípusokhoz tartoznak. A férfit lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják. A rendőrség tovább vizsgálja az ügy részleteit, fegyverszakértő bevonásával.A férfi lakásán összesen hatvanöt, különféle kaliberű és fegyverhez való lőszert találtak.

Olvasóink írták

 • 12. Star-Spangled 2011. június 17. 01:48
  „A fotot nezve elegge szakadtak azok a skulok! Nem tennem be a vadaszfegyverembe!
  Kulonben is,ha nincs hozza fegyvere mire hasznalja oket????”
 • 11. Goldhofer-Anhängerbau 2011. április 06. 16:59
  „Az újságíró volt katona? Ugyanis fegyver és lőszerismeret terén van mit fejlesztenie.”
 • 10. Goldhofer-Anhängerbau 2011. április 06. 16:57
  „Túl van lihegve az ügy.”
 • 9. Genezis 2011. március 31. 21:48
  „Amit írtál, tök értelmetlen. De sejtem mire gondoltál. Én nem vagyok képviselő, polgármester se akartam lenni soha, rossz nyomon van "mindenki", azaz te egyes-egyedül trakor22! A véleményem meg az, hogy a törvények nem azért vannak, hogy megszegjük őket! Nem szerencsétlen ember az, aki szándékosan követ el törvénytelenséget! Mondom, soha nem jelentettem fel senkit, de aki ilyet csinál, az vállalja a következményeket! Nem én ítélkezem, hanem a hatóság. Isten se vagyok, bár te nyugodtan nevezz annak!”
 • 8. dunsztos 2011. március 31. 14:01
  „Pedig mindenki hogy Genezis álnéven írogatsz,mint Dunasziget mindenből kihúzó,magadat Istennek tartó képviselője!”
 • 7. Genezis 2011. március 31. 05:04
  „dunsztos!
  Talán azért vagyok ismerős, mert nem írok mindig más felhasználói névről mint te. Trakor22 is pont ilyen stílusban írogatott! Dunaszigeti lévén miért ne lehetne véleményem a falunkban történt dolgokról? Szerintem nem szerencsétlen ember aki lőszereket tart a házánál. Életemben senkit nem jelentettem fel és be se, <moderálva> És bánatodra közlöm, hogy képviselő sem vagyok.”
 • 6. dunsztos 2011. március 30. 20:34
  „Jajj de ismerős emberek köszönnek vissza!nos...Genezis!Te előző cikknél nem Dunasziget volt polgármestere ellen lázadtál?
  Most meg már szerencsétlen emberekről ítélkezel?mégis kinek képzeled magad?Talán Isten vagy?Vagy esetleg Te voltál a bejelentő?hoppá!képviselőtől nem szép az ilyen dolog....”
 • 5. Genezis 2011. március 30. 19:55
  „Furcsa az olyan hobbi ami büntetendő! Jobban járt volna, ha ő is bélyegeket gyűjt.”
 • 4. senkialadár 2011. március 30. 14:25
  „ezt úgy hivják hogy hobbi, te a bélyegeket gyűjtöd ő a lőszereket,és ha volt engedélye fegyverhez nyilván pontosan tudta hogy kell ilyen dolgokat tárolni,gondolom valamelyik szomszéd öreglánynak baszta a csőrét az irigység és felnyomta”
 • 3. Genezis 2011. március 29. 21:29
  „Sajnos az asszony szava nem jelent sokat abban a családban. Az urát meg mégse jelenthette föl.
  De most sem értem, hogy mire jók ezek a lőszerek, hiszen fegyver sincs hozzájuk. Vagy menő ilyeneket gyűjteni?”
 • 2. ejmiakő 2011. március 29. 21:23
  „És a feleség hol van? Simán elnézte neki, legalább ő ´intézkedhetett´ volna.
  Szerintem is hülyeség ilyeneket rejtegetni, sok a jóakaró, előbb-utóbb kiderül.”
 • 1. Genezis 2011. március 29. 20:27
  „Nem is értem, hogy mire jó ilyen lőszereket gyűjtögetni, rejtegetni. Azonkívül 2 fiúgyermek is van a háznál, akikre komoly veszélyt jelentenek, ha megtalálják és játszadoznak velük. Ilyen esetek könnyen tragédiába torkollhatnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autókat karcolgatott, aztán rendőrt bántalmazott egy nő Mosonmagyaróváron

Több autót karcolt össze Mosonmagyaróváron és ezzel milliós károkat okozott egy helybéli nő. Elfogásakor még az egyik járőrt is bántalmazta. Tovább olvasom