Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Gáz-riasztó fegyverrel fenyegetőzött a 71 éves férfi Mosonmagyaróváron

Állítása szerint kutyák támadásától próbálta megvédeni magát. A 71 éves mosonmagyaróvári férfi gáz-riasztó fegyverét és vagyonőri igazolványát a rendőrök elvették, garázdaság vétsége miatt ellene eljárást indítottak.
A sértett vasárnap délután arról értesítette a rendőrség ügyeletét, hogy egy férfi riasztófegyverrel fenyegetőzik.

A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentő elmondta, osztrák ismerőse gyermekeivel és az ő két kutyájával sétált a Duna parton, mikor a férfi fegyvert fogott rájuk. Azonnal kerékpárra ült, és helyszínen próbálta tisztázni a történteket. Mikor a fenyegetőt kérdőre vonta, a férfi támadólag felé indult.

Az intézkedőknek Sz. József mosonmagyaróvári lakos elmondta, a kutyák támadásától próbálta megvédeni magát, a riasztó fegyver tartására van engedélye. A 71 éves férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, gáz-riasztó fegyverét öt darab lőszerrel, valamint a vagyonőri igazoltványát a rendőrök elvették. Ellene garázdaság vétsége miatt folyik az eljárás.

Olvasóink írták

 • 10. kiscic 2013. július 26. 11:00
  „9. karika38 2013.07.25. 23:50
  én pl. a gázpisztollyal hadonászáson jobban ki vagyok akadva! Jobban félteném attól a gyerekeimet, mint a kutyáktól! De úgy látszik mást nem zavar, hogy egyesek gázpisztollyal járnak strandolni..., csak az, ha kutyát látnak.”
 • 9. karika38 2013. július 25. 23:50
  „nem értem, hogy miért mindenki a kutyákon van kiakadva, a tény hogy az ember gyerekekre fogott fegyvert, nem értem, hogy a Halászi-Duna parton miért kell akár riasztó pisztoly horgászás, pihenés közben ??????????????”
 • 8. kiscic 2013. július 25. 09:11
  „Még valami: engem is támadott már meg kutya, rohadtul nem kellemes érzés és óriási szerencsém volt, hogy van még arcom (hozzáteszem nem a segítőkész embereknek köszönhettem, akik körülöttem csak nézték mi történik, de senki(!) nem lépett közbe, pedig még gyerek voltam). Mégsem vettem gázpisztolyt és fenyegetőztem vele gyerekek közelében.............”
 • 7. kiscic 2013. július 25. 08:49
  „Nekem van kutyám, igényes vagyok, pedig az enyém is összecsurrantja a járdát, ha épp ott talál valami szagot (ez 10ből egyszer fordul elő-- a fiú kutyáknál pedig 10ből 9szer :) ). Az ürüléket felszedtem, felszedem és ezek után is fel fogom.
  Mankapunka: gyere velem kutyát sétáltatni, aláteheted a tenyered, pisigyűjtés céljából és kiöntheted oda, ahova szerinted az igényes gazdiknak kéne! Jól szórakoznánk!!!
  Ebből a leírásból sokminden nem derül ki: volt-e a kutyákon póráz (nem vagyok híve a póráz nélküli sétáltatásnak)? Egyet azért tisztázzunk: gyerekeivel sétált..... Szóval valószínűleg nem két vérengző viadorkutyát vitt magával. Én is megijednék, ha pisztollyal hadonásznának előttem, egy kutya pedig csak támadással tudja megvédeni magát, mert nem nagyon tudnak beszélni...
  Úgyhogy felesleges előre ítélkezni mind a bácsika, mind a gazdi, mind a kutyák ellen, mert nincs leírva, hogy pontosan mi és hogyan is történt!”
 • 6. Csetneky 2013. július 24. 23:04
  „Na végre, többségben az épeszű hozzászólók.”
 • 5. narrator 2013. július 24. 13:39
  „Amíg esetenként borjú nagyságú kutyákat sétáltatnak az utcán, járdán póráz nélkül, nem lehet csodálkozni ha valaki fél vagy megijed.Apropó:szájkosarat látott már valaki kutyán mostanában? És miért nem?
  Gázpisztolyt meg bárki vehet engedély nélkül, csak az utcai viseléséhez kell engedély a tartásához nem.
  A bácsinak valószínüleg ez is volt.
  Vagy viselni lehet, csak elővenni meg használni nem?
  Az "osztrák ismerős" persze minden téren oké, hiszen külföldi és azt tehet amit akar.”
 • 4. Mankapunka 2013. július 24. 00:49
  „Azért pár kutyát ilyenkor én is megrugdalnék, mert a gazdájuk nem tudja "féken" tartani.

  Arról nem is szólva, hogy nem szedik utánuk össze az ürüléket. Bezzeg, ha én merek odamenni a fához fényes nappal "jó dolgom" elvégezni, akkor mindenki leszól, de meg lehet nézni az újépítésű házak alját a belvárosban, tiszta kutyafolyadék foltos az összes alja.

  Szép higiénia, mondthatom, rohadt igényes lehet otthon egy kutyatartó.”
 • 3. Contar 2013. július 23. 23:17
  „Azért én megkérdezném: szabályszerűen sétáltatták a kutyákat?
  Akit egyszer már megtámadott kutya, az a következő alkalmat mindenképpen próbálja elkerülni!”
 • 2. RickCartman 2013. július 23. 20:34
  „1. ebben az országban ez teljesen természetes...”
 • 1. poorman 2013. július 23. 19:49
  „Na ez a röhej!!

  71 éves madár érvényes vagyonőri igazolvánnyal és fegyvertartási engedéllyel!!!

  Medve anyám!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágok tízezrei városszerte

Az idei virágosítás alapján Mosonmagyaróvár bizonyára az ország egyik legsz ebb városa. Most különösen, hogy a városba várják a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny zsűrijét. Tovább olvasom