Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Gátat vetnek az utazó bűnözésnek

A bűnözést és a közlekedési balesetek számát is jelentős mértékben sikerült visszaszorítania a Moson- magyaróvári Rendőrkapitányság munkatársainak. Idén a közlekedési morál javítását és az utazó bűnözés elleni fellépést tűzte ki céljául a kapitány.
Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum
A társszervek képviselőinek és dr. Szabadfi Árpád rendőr ezredes, főkapitány jelenlétében értékelte Horváth Csaba rendőr alezredes a minap a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság elmúlt évi tevékenységét. A kapitány képet adott a bűnügyi, a közrendvédelmi, a közlekedésrendészeti, valamint az igazgatásrendészeti osztályok munkájáról.

A városban megszűnt a prostitúció

A tavalyi év eleje óta teljesen új vezetés irányítja a kapitányságot. Mosonmagyaróváron és környékén drasztikusan csökkent a bűncselekmények száma. Az elmúlt 12 évben egyszer sem volt kétezer alatt a bűnügyek száma, tavaly viszont 1693 bűneset vált ismertté a városban és környékén. Ezek jelentős része – 618 eset – lopás volt. A betöréses lopások száma 297-ről 140-re esett vissza és a személygépkocsi-feltörések száma is jelentősen csökkent. A rendőrök fokozottabb közterületi jelenléte hatására a városból vidékre szorultak ki a bűnözők és erőteljesen észlelhető az úgynevezett utazó bűnözés jelenléte. A múlt év második felében Mosonmagyaróváron nagy visszhangot kiváltó családiház-betörési sorozat elkövetőinek elfogása óta több országos hatáskörű üggyé nőtte ki magát. A prostitúciót a városban mára szinte teljesen sikerült megszüntetni.

Helyszíni bírság harmincmillióért

A közlekedési helyzet javítása érdekében tett szigorú intézkedések hatására 50 százalékkal emelkedett az ittas vezetésen tetten értek száma. A közlekedés szabálysértések esetében a rendőrök főként a helyszíni bírság kiszabásával éltek, míg 2001-ben 4008 alkalommal, addig tavaly 6937 esetben kaptak csekket a járművezetők, összességében közel 30 millió forint értékben.
A kapitányságvezető szólt továbbá az idei év kiemelt feladataként említette az utazó bűnözéssel szembeni erőteljes fellépést, a közlekedési morál javítását – ezen belül egy közlekedésbiztonsági park létrehozását –, illetve a város bűnözés szempontjából frekventáltabb területein a rendőri jelenlét erősítését.
A közlekedési morállal kapcsolatban a kapitányságvezető elmondta: van még mit javítani ezen a területen. A sérüléses baleseti statisztika ugyan javult az előző évihez képest, a halállal végződő esetek száma azonban növekedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalapács alatt a kastély és a villa

Újrónafő egyik nevezetességét, a nagy múltú kastélyt és a mosonmagyaróvári egykori Sattler-villát… Tovább olvasom