Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Gárdaügy: újabb reakció

Mosonmagyaróvár - Amint arról lapunkban több alkalommal is beszámoltunk, Mosonmagyaróvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén levette napirendjéről a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánításáról szóló előterjesztést.

Azóta több szervezet is kifejtette véleményét a történtekkel kapcsolatban. Ezúttal a Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat sajtónyilatkozatban fejtette ki állásfoglalását az ügyben.

Horváth Elemér elnök kijelentette: tiltakozik a Magyar Gárda mosonmagyaróvári megalakulása ellen, mert nem ért egyet a szervezet szellemiségével, a gyűlöletkeltő, rasszista magatartással. A Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat testülete sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít a társadalmi szolidaritásnak, a békés egymás mellett élésnek. Horváth Elemér szerint egyes politikai erők önnön politikai céljaik elérése érdekében felhasználják a cigány emberek félelmeit.

„Sajnos a megyében is van ilyen cigány vezető, aki politikai támogatottság hiányában ehhez az etikátlan eszközhöz nyúlt. A jelenlegi társadalmi, gazdasági helyzetben összefogásra van szükség, s nem arra, hogy feszültséget keltsenek a többségi társadalom és a cigányság között" – áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 11. okoskodó 2008. február 11. 11:28
  „Kedves Mindenki!
  "A valóságot itt-e rovatban lehet közölni", ezt gondoltam én is, míg megtapasztaltam, hogy ez ugyancsak illúzió....Volt már hozzászólásom amit kivágtak, vagy kicsit átszerkesztettek......”
 • 10. Cseter János 2008. február 09. 13:36
  „Hannibál úr! Nem jó helyre címezi! A valóságot itt e rovatban lehet közölni! Persze, ha túl akarják élni, akkor jobb, ha nem teszik itt sem!
  Az olvasóknak nem tetszik a valóság, már megszokták a hazugságot és nem akarnak hinni a szemüknek!”
 • 9. Hannibal 2008. február 09. 13:05
  „Érdekes a Magyar Gárda megyei kapitányának nyilatkozatait miért nem hozza le soha ez az antidemokrata ballibeláris szennylap???

  Eljuttatják személyesen és @mailban is mindíg de érdekes , hogy sosem hozzák le!
  Mi ez ha nem diszkrimináció vagy szegregáció!???

  Fábián úr és tsai , várom válaszukat!!!!

  Hannibal”
 • 8. pancser 2008. február 08. 15:55
  „Ma történt! A ház előtt kinnt volt egy raklap, rajta egy régebbi de jó állapotban lévő reklám lábtörlők 3 db, Sopilen felirattal. Iszonyú zörejjel 9 45-kor egy állampolgári bézs színű Lada jött arra, hogyan is mondjam, kreol nem jó, nem a nap barnította le rasszista, kisebbség sem , minek bántanám például a környékbeli szláv emberek, vagyis norvégok jöttek a szakadt hangtompító nélküli Ladával ! Iszonyú fékcsikorgás a szomszéd ház előtt, tolatás majd kerékkipörgős újra indulás, mire kinéztem a 3 lábtörlőnek nyoma sincs. Siettek aláírni valószínű. Az ellopott érték csekély, a rend őrei, na nem idegesítem magam. Inkább elkárolok!”
 • 7. okoskodó 2008. február 08. 10:07
  „Kedves Horváth Elemér!
  Bizonyára a békés egymás mellett élés szerves része ami Mosonban a piactérnél történik nap mint nap! Állampolgárok egy csoportja, rendszeresen ott múlatja az időt, szotyolázva szemetelve, hangoskodva, stb....Biztos munkát keresnek, vagy kínálnak, esetleg félelmükben mennek oda, hogy megvédje Őket a térfigyelő kamera mindenható szeme az agresszív elemektől! Olyat még nem láttam, hogy valamelyikük is rendbe tette volna az általuk hátrahagyott mocskot....Cáfoljon meg, ha ez nem így van!
  Ja arról nem is beszélve, hogy jól szituált becsületesen adót fizető honfitársainkról lehet szó, elég csak egy pillantást vetni az általuk használt gépkocsiparkra, stb...!
  Ezek után mit várnak, milyen reakciókat azoktól akik becsületesen dolgozva, adót fizetve a megélhetésért küzdenek?
  Tapsoljanak, és ott sétáljanak gyerekeikkel, tanuljanak tőlük?????”
 • 6. Laci Bácsi 2008. február 08. 00:52
  „Jól mondod Testvér! Aki "majd én megmondom"!
  A Magyar Gárdából azok csinálnak sarkalatos kérdést, aki el akarják terelni a feigyelmet az Egészség biztosító privatizálásáról, hogy amíg mi marakodunk, addig kilopják a szmünket! A 30-40év alatt befizetett TB járulékot egyetlen tollvonással odaadják a haramiának! a magán- profit-gíűjtőknek.
  Az a taktikájunk, hogy " a legjobb védekezés a támadás"! Hogy mi csak magyarázkodjunk, bizonygassuk, hogy a Magyar Gárda ilyen fehér, meg olyan szent, addig ők röhögnek a markukban, és kilopják a szemünket, hogy a gyermekeinknek semmi sem marad, csak a rájuk diktált normák, és a számlák!”
 • 5. majd én megmondom 2008. február 07. 19:17
  „Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület
  Wass Albert zászlóalj
  Szimpátiatüntetés a Magyar Gárda mellett!!

  Elég volt! Elég volt, hogy a közéletben csődöt mondott 15 és 2 százalékos párt vezetői a Magyar Gárdát a sekélyes politikai csatározásaikra használják fel. Elég volt, hogy a valós céljaink elkendőzése mellett, a külsőségek szándékos eltorzításával a közvélemény figyelmét eltereljék nemzetvesztő politikájukról.
  A Magyar Gárda Wass Albert zászlóaljának tagjai megállj-t parancsolnak a hazugság áradatnak, és minden törvényes eszközzel fellépnek a hamis vádaskodás ellen.
  A demokrácia és a szólásszabadság égisze alatt lerántjuk a leplet a mocskolódás valódi okairól! Elég volt!
  A rendezvény második felében a Kitörés Napja évfordulójára emlékezünk Világhy József szavaival.
  Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc u. Pártok Háza, MSZP-SZDSZ iroda előtt, 2008. február 8. 18 óra .”
 • 4. majd én megmondom 2008. február 07. 19:13
  „A Magyar Gárda nem gyűlöletkeltő, rasszista magatartást tanusít hanem felhivja a kormány, lakosság figyelmét a cigánypróblémára.
  Horváth Elemér, békés egymás mellett élésről beszél, meg hogy cigány emberek félelmei. Mitől félnek a cigányok, talán hogy dolgozniuk kellene, vagy hogy elveszik tőlük a segélyt, vagy hogy egy cigány tanárt agyonvernek a gyermekei szeme láttára? Hogy élhetnénk ilyenek mellet békésen, elég csak benézni a mosoni putrikba a kapualjon keresztül, mert belépni már életveszélyes, vagy nézzük csak meg a hirhedt piszkos tizenkettőt, (barátság utca 12). Hát köszönöm de én nem akarok ilyenekkel sehogy sem együtt élni.”
 • 3. pancser 2008. február 07. 17:18
  „A gádzsókat sohanem bántja a roma, soha nem lop, mindig tiszta a nyaka, éjt nappalá téve dolgozik családért stb. Igaz egyetlen cigányt sem vertek agyon ha ellopta a disznait, a yard meg hát inkább a 30-as km sebességhatárt átlépő közveszélyes magyarokat bünteti. Ha ez a szöveg elítélendőnek minősül, nyilván azért, mert kevés volt benne a dicséret Gárda ellen fellépők irányában.”
 • 2. Tanácstalan 2008. február 07. 12:21
  „Ne haragudjanak a Kedves Olvasók, de nem igazán vagyok képben: mi is a baj a magyar gárdával? a szabályzatukban mit mondanak, ami problémához vezet? (az öltözékről és a "címer"-ről tudok)
  Köszönöm előre is a tájékoztatást.”
 • 1. fater 2008. február 07. 10:27
  „Hmmm....érdekes.
  Hallott már valaki olyan esetről, hogy bármelyik gárdatag halálra vert volna egy tanárembert(mondjuk), a saját gyermekei előtt? Mert én még nem és akkor társadalmi szolidaritásról, BÉKÉS EGYMÁS MELLETT ÉLÉSRŐL megy a "szónoklat"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még gyűjtik az aláírásokat

Mosonmagyaróvár - „Tizenhét nap béke – Sportolj, ne háborúzz!” mottóval gyűjt… Tovább olvasom