Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Gárdaügy: levették a napirendről

Mosonmagyaróvár - Egy fideszes képviselő javaslatára levette napirendről a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánításáról szóló előterjesztést a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén.

A szocialista frakcióvezető szerint törvénytelenül vették le napirendről a kérdést.

Az előzetesen tervezett napirendek sorában még szerepelt a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánítása  a mosonmagyaróvári  önkormányzat képviselő-testületének  tegnap délutáni ülésén. Szabó Miklós polgármester előterjesztésében az állt, hogy határozatban nyilvánítsák Mosonmagyaróváron nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát és társalakulatait. Ezzel is kifejezve, hogy nem kérnek a gyűlöletből, a kirekesztésből és a megfélemlítésből.
 
A tanácskozás kezdetén megjelent a Magyar Gárda mintegy tíz egyenruhás képviselője. Az ülés elején dr. Pető Péter (Fidesz) ügyrendi javaslatként azt kérte, vegyék le napirendről ezt a kérdést. Mindezt azzal indokolta, hogy előzetesen az igazgatási bizottság sem tűzte napirendre az ügyet. A testület tizenegy igen, kilenc nem szavazat és egy tartózkodás mellett levette a kérdést a napirendről. Ezt követően a Magyar Gárda jelen lévő tagjai elhagyták a tanácstermet.

Dr. Tóásó Gyula (MSZP) napirend előtti felszólalásában azt tudakolta a polgármestertől, fenyegetés vagy zsarolás áll-e annak a hátterében, hogy a testület mégsem tárgyalja az előterjesztést. Az igazgatási bizottság ülésén eredetileg foglalkozott volna a Magyar Gárda ügyével, ám éppen dr. Pető Péter javasolta, hogy vegyék le napirendről. Ezt a javaslatot a három taggal ülésező bizottság két igen és egy tartózkodás mellett elfogadta. A szocialista képviselő a rendszerváltás óta példa nélkülinek  nevezte, hogy a bizottság tagja olyan anyag megtárgyalását akadályozza meg, ami a testületi ülés napirendjei közt szerepel. Pető Péter akkor még ugyanis nem tudhatta, hogy a testület dönt-e a napirend levételéről. Tóásó szerint az ügy további érdekessége, hogy a fideszes képviselő a napirendről történő levételt azzal indokolja, hogy a bizottság nem tárgyalta azt. A szocialista frakcióvezető úgy véli, törvénytelenül vették le napirendről a határozati javaslatot.

Szabó Miklós polgármester elmondta: semmiféle fenyegetés vagy zsarolás nem áll az eset hátterében. Mindenki saját lelkiismerete szerint döntött a kérdésben, ezt bizonyítják a szavazati arányok is. A polgármester hozzátette: ő személy szerint az előterjesztés napirenden tartása mellett szavazott.

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2008. február 03. 10:23
  „A barom egyben ökör is. A maszop? Tiltsuk be? Aki egy törvényesen bejegyzett szervezetet akar kitiltani, elítélni, az egy antidemokratikus szervezet, 19-es gyilkos komcsik, zöldinges nyilas gyilkosok, ÁVH sortűzvezénylő tisztek utódai.”
 • 3. taxis 2008. február 01. 19:08
  „Krapulax! Te egy nagy barom vagy!”
 • 2. Cseter János 2008. február 01. 15:11
  „Lehet, hogy ezek ellen vezényelték ide a NATO-t, mert a"fekete-himő"-s fenyegetés nem jöttbe? Nem tudni az infolenzával nem tudna a NATO elbánni, ha már egyszer ide csőditették Őket?”
 • 1. Krapulax 2008. február 01. 14:52
  „Eddig sem kellett hozzá sok ész, hogy rájöjjünk: a Fidesz egy követ fúj a gárdával...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökbefogadókat keresnek a sírokra

Mosonmagyaróvár - „Fogadj örökbe egy sírt" címmel indított kezdeményezést az önkormányzat a… Tovább olvasom