Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Gárdaügy: a Fidesz is reagál

Mosonmagyaróvár - A Fidesz helyi elnöke szerint a polgármester megszegte korábbi megállapodásukat, miszerint nem visznek pártpolitikai ügyeket a testület elé. Ezért javasolták a Magyar Gárdával kapcsolatos előterjesztés levételét a napirendről.
Lapunk pénteki kiadásában számoltunk be arról, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete előző nap tárgyalta volna a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánítását a városban. Egy fideszes képviselő javaslatára azonban levették napirendről a kérdést.

Azóta az MSZP és az SZDSZ közleményben ítélte el a történteket és kérte a kormányzó Fidesz–MDF frakciót, hogy határolódjanak el a Magyar Gárdától.

Az ülésen történtekre és az ezt követő reakciókra a Fidesz mosonmagyaróvári szervezete ugyancsak sajtóközleményben válaszolt. A dr. Nagy István jegyezte közlemény szerint a Fidesz helyi szervezete elhatárolódik minden szélsőséges szervezet által képviselt eszmeiségtől és tevékenységtől.

Határozottan fellép a gyűlöletkeltő, rasszista magatartás ellen, amely etnikai vagy bármilyen alapon embereket vagy embercsoportokat bélyegez meg. A szervezet minden tagja hisz a bibói gondolatban, hogy demokráciában élni annyit is jelent, hogy nem félni. Nem félni sem az állampolgároknak egymástól, sem pedig a polgároknak az államhatalomtól.

A testületi ülés napirendjéről azért javasolták levenni a Magyar Gárdával kapcsolatos kérdést, mert a koalíció alakulása óta érvényben van ez idáig töretlen megállapodás a frakciót alkotó pártok között. A két párt viszonya országos szinten eléggé terhelt állapotban van. Mosonmagyaróváron azért fogtak össze, hogy elősegítsék a város fejlődését. A több mint 31 ezres város önhibáján kívül több száz milliós működési hiánnyal küzd, s ez megköveteli, hogy elsődlegesen a helyben megoldandó feladatokra koncentráljanak s ne az országos pártpolitikai területekre.

„A Fidesz helyi szervezete a maga részéről deklarálja azt, hogy önkormányzati képviselői a jövőben sem kívánnak a testület elé vinni direkt pártpolitikai kérdést. Javasoljuk, amennyiben szükséges, úgy az ilyen ügyekben továbbra is a pártok és egyéb politikai szervezetek foglaljanak állást. A magunk részéről bízunk abban, hogy a polgármester úrban felülemelkedik a városért érzett tenni akarás az MDF pártpolitikusi ambícióján" – áll dr. Nagy István közleményében.

Tüntetést helyeztek kilátásba
A múlt heti testületi ülésen történtekkel kapcsolatban a Magyar Gárda Wass Albert Zászlóaljának internetes honlapján Szabó Róbert megyei kapitány a következőket írta: „A hír gyorsan eljutott a helyi Jobbik szervezetéhez, Kopetti Tamás elnökhöz, ezáltal a Wass Albert Zászlóaljhoz is. Két fronton indult a nemzeti oldal ellentámadása: a híres mosonmagyaróvári tüntetők és a gárdisták mozgósításával, valamint a városháza falain belül a közgyűlés idejére 300 fős tüntetés kilátásba helyezésével. Ennek hatására megszületett az igazgatási bizottság döntése: a közgyűlésen javasolni fogják a gárdát érintő pont levételét a napirendről. A rend kedvéért nem bíztunk semmit a véletlenre, a közgyűlés napján megjelentek a gárdisták a városházán."

Olvasóink írták

 • 17. Veczelin 2008. február 08. 22:19
  „Nos itt a rágalom kézzel fogható valsága, amit már tapasztalhattunk! Kiabáld rá, addig fröcsögj, amíg egyszer mindenkinek a fülében marad, és elhiszi hogy igaz, sőt! Már meg is történt!
  A Gárda megfélemlítette az önkormányzati képviselőket!
  Szóval hányan állnak a Gárda mögött? A Kisalföld honapján jelenleg két cikkhez is hozzá lehet szólni. A hozzászólások száma 34+17, de az ismétlések miatt osszuk 2-ve, tehát húsz hozzászóló!
  A Szabolcs online ,,Magyar Gárda Érpatakon" cikkéhez 100 hozzászólás érkezett. Ezek 90 %-a a MG mellett van. Ez két kisebb helység közeli érintettsége. Az Ő számukra sem szimpátia ügy a Gárda kérdése, hanem véresen komoly! Sok helységben találhatunk vérüket hullató áldozatokat! Ez mindenkinek fel kellene már végre fogni! Ki védje meg a magyart, ha önmaga se tesz semmit népéért! Azt a kétmillisó támigatással bíró FIDESZ belátja, hogy a Gárdának ennél sokkal nagyobb a támogatottsága!
  De nem csodálkozom, hogy a koalíció vallásuak ezt nem képesek érzékelni, hiszen azt sem érzékelik, hogy az egész társadalommal szemben és rovására hoznak törvényeket!
  A Gárda nem fenyegetőzött, de ha fenyegetőzött volna az sem ér fel egy magyar ember agyonverésével, vagy agyonrugdosásval!”
 • 16. balos 2008. február 07. 23:14
  „Kedves larong!
  A tüntetők és gárdisták mozgósítása, a közgyűlés idejére tüntetés kilátásba helyezése, ennek hatására a gárdát érintő napirendi pont levétele a közgyűlésről, a "nem bíztunk semmit a véletlenre, a közgyűlés napján megjelentek a gárdisták a városházán" - nos ezek nem az én állításaim, és valószínűleg a megyei kapitány egyszerű vélemény-nyilvánításának sem nevezném, főleg nem határozott tiltakozásnak (legjobb védekezés a támadás?!)
  Ettől a nyilatkozattól kezdve számomra nem szimpátia-antipátia kérdése az egész gárdaügy, és nem is egyszerűen pártpolitika (elhatárolódjak avagy sem).
  Ha az ezer(?) fős MG, nem tudom mekkora támogatottsággal a háta mögött ráutaló, fenyegető magatartással, nyilatkozatokkal eléri, hogy a legnagyobb ellenzéki párt (a felmérések szerint kb. kétmilliós táborral a háta mögött) önkormányzati képviselői levegyék napirendről a nemkívánatossá nyilvánításukat, akkor ez szerintem zsarolásnak és megfélemlítésnek tűnik. (Érdekelne egy jogász véleménye, ha erre jár, köszi.)
  Takaródzásra jó a szabályzat - Magyarországon amúgy is egyértelmű, hogy mindig-mindenki-minden törvényt, szabályzatot, stb. betart (max. egymásnak...) A MG szabályzata a bejegyzést végző bíróságnak szól, olyat mégsem írhattak bele, mint amiket pl. eme fórum hozzászólói szoktak.”
 • 15. poorman 2008. február 07. 21:51
  „Na itt is hinted a hülyeségedet? :)
  "Tanár Úr" :)))))

  Elképzellek abban a maskarában ,amit a "magyargárda" visel........ nedvesre röhögöm a székemet.

  Ja azt is olvastam, hogy ez "ősi viselet". :))
  Mennyire ősi? 100 éves? 200 éves?

  Merhogy Árpád nem ebben a maskarában jött ide az már biztos!”
 • 14. larong 2008. február 07. 08:27
  „Meséld el, kedves balos, hol itt a Magyar Gárda zsarolása?
  Az csak természetes, hogy egy törvényesen bejegyzett szervezet határozottan tiltakozik minden olyan megbélyegzés, ráakasztani szánt jelző ellen, mely nem való rá!
  Mutass egyetlen olyan pontot a szabályzatában, vagy az eddigi tetteikben, mely nem vállalható fel minden magyar ember számára?
  Sőt, tovább megyek: a kormányok számára is kötelező kell legyen!
  Hiszen a megalakulását, a létét őpontosan a kormány tehetetlensége, mondhatni tudatos szabotálása hívta létre!
  Hogy ez nem tetszik a mostani kormánypártoknak (mind az összesen 16-17%-nak)?
  Az csak természetes.
  Egyébként Laci bácsionak tökéletesen igaza van. Dávid Ibolya, akiről ma már úgy beszélnek, mint az mszp titkosügynöke, nem hiába vetette fel ezt az elhatárolósdi dolgot a március 9-iki népszavazás előtt!

  Ez volt pld. az igazi zsarolás!

  De, ha okos vagy, te is tudod. Ha nem, akkor még tanuld a politikát...”
 • 13. Laci bácsi 2008. február 06. 23:48
  „Ha már a zsarloásra terelted a szót, akkor tudnod kell, hogy a zsarolások versenyében alighanem az nyerne, amely a koaliciós pártok között zajlik. Nemde az SZDSZ azzal kényszeríti az MSZP-t az Egészségügy kivásárlásának megszavazására, hogy ha az MSZP nem támogatja ezen törekvésében, felmondja a koalíciót, és új választásokat kell kiírni - következés képp az MSZP elvesztené hatalmát, és sok képviselő kiesne a zsíros állást biztosító parlamanti képviselőségből! Népiesen szólva: sok MSZP-s képviselőnek kiesne a csecs a szájából! Erről kellen inkább vitatkozni!
  Jó taktikája van az ralkodó pártnak! Be kell dobni a MG-t a közvitába, és már sem figyelnek oda a megvezetett magyarok a senki által nem támogatott E.Ü. "reformra"! Mi meg tépjük a szánkat, csaholunk, mert valaki megrezegtette a keitést, Ők me röhögnek a markuban! Mi hülyék! Hagyjuk magunkat megvezetni!”
 • 12. balos 2008. február 06. 23:04
  „Azon senki nem akadt fenn, hogy a megyei gárdakapitány nyilatkozata színtiszta zsarolás és megfélemlítés?!
  Ha igaz, amit írt, akkor a Fidesznek sűrgősen el kellene határolódnia a MG-tól, mert így az a látszat, hogy ad 1: szimpatizálnak a MG nézeteivel, céljaival (nem a parlagfű-irtásra gondolok), vagy ad 2: engedtek a zsarolásnak, megfélemlítésnek, ki hogy szeretné nevezni... (Egyik sem látszik túl jó lehetőségnek)
  Ha esetleg mégsem igaz, akkor meg ne ezzel lelkesítsék egymást a gárdisták és szimpatizánsaik.
  Úgyhogy a pártpolitikusoknak és szimpatizánsaiknak (jobb és bal) inkább ilyen szempontból kellene vitázniuk. Szerintem...”
 • 11. Laci bácsi 2008. február 04. 22:28
  „Manapság az a taktika, hogy aki nem tetszik arra rá kell kiabálni inden mocskot addig amíg mindneki el nem hiszi, hogy ez igaz. Olyanokat kiabálnak rá, amit maguk, a gyalázkodók elképzelnek. Ezt a lakosság lehiszi, és úgy hiszi, hogy már meg is történt!
  Ugyanez történik most a Magyar Gárda kapcsán! Előre kiabálják, hogy a Magyar Gárda fasiszta, terrorista, hogy ,,majd jön és lead egy sorozatot, és a roma az nem magyar, azt lehet ütni, vágni, kiirtani" Pedig ezeket maguk z ellenérdekeltek mondják, és ebből semmi nem igaz!
  És ezáltal képzelt ellenséget faraghat bárkiből. Ezt elmondja az, akinek nem tetszik Magyar Gárda, és elmondja minden fórumon addig, amíg mindenki el ne hiszi. PEDIG A MAGYAR GÁRDA MÉG SENKIRE NEM EMELT KEZET, DE A MAGYAR GÁRDÁRA EZEN KÉPZELT ELLENSÉGKÉP MIATT MEGALAKULÁSAKOR KEZET MELETEK! IGEN! KEZET EMELTEK AKKOR, AMIKOR EGY TAGjA AZ ESKÜTÉTELRE IGYEKEZETT, ÉA GÁZPRÉVEL LEFÚJTÁK, ÉS EZZEL MEGAKADÁLYOZTÁK A SZÁNDÉKÁBEN. MAGyARUL: SZEMÉLYI SZABADSÁGÁBAN KORLÁTOZTÁK, TESTI ÉPSÉGÉT VESZÉKLYEZTETTÉK TELJESEN OK NÉLKÜL, CSUPÁNA SAJÁT KÉPZELT ELLENSÉGKÉP MIATT. És senki nem keresi a lefújó bolsit!”
 • 10. dunai horgász 2008. február 04. 20:42
  „Kell a Magyar Gárda! cigány ölt Magyart Halásziban.”
 • 9. hyundai 2008. február 04. 12:18
  „Mint sokszor már, ismét leírom, hogy olyan fogalom: "szélsőjobb" nincs! Gondolkodjunk emberek! A "szélsőjobb" kifjezést mindig a nácikra, fajgyűlelettel élőkre használjátok. Adolf Hitler nemzeti-szocializmusa, Sztálin diktatúrája stb. mióta szélsőjobb??? Inkább fogalmazzunk a Gárdával kapcsolatban radikális jelzőt. Nos azzal vajon mi lehet a baj? Hátat fordít az MSZP-nek? Hmm. Ez valóban kemény dolog... Inkább nézzetek körül a magatok háza táján. Van egy bizonyos "uralkodó" nép a világon, mely sok millió ember elnyomásából és a rasszizmus legdurvább formájából él, azokra vajon miért nem reagátok soha? A választ már ismerjük. Aki normális, magyar érzelmű és igaz ember, az nálatok már "szélsőjobb", "csőcselék" stb. "lári-fári", majd megunjátok és haza mentek...:)”
 • 8. larong 2008. február 04. 12:09
  „Ejnye, ejnye, kedves moderátor!
  Kiben bízik? Netán az amnéziában?

  Látom, kiszedte 621 hozzászólásából a "fasiszta" jelzőt, mer most már csak ez olvasható: "még az ilyen ... bandával kapcsolatban is" - tehát pont-pont-pont a jelző helyén.
  Akár az én válaszomban, akár 621 eredeti szövegében pedig nem így volt, hisz azért is válaszoltam a cikkre.

  Vagy netán a moderátor = 621?

  Érdekes helyzet...?”
 • 7. pancser 2008. február 04. 11:53
  „Az én szememben: Előítélet-Mszp, hazugság-Mszp, népellenesség-a két kormánypárt, goebbelsi propaganda- kormánypárti kampányok, egyházelleneség- kormánypártok, szegényellenesség-kormánypártok, felső tízezer-mai országvzetők és sleppjeik, szociális érzéketlenség-Mszp, szdsz, tovább is van..........”
 • 6. pancser 2008. február 04. 11:44
  „Kedves 621! Tudod az olyan előítélettel terhes emberek nem tudnak mérlegelni. Minden "rendes" MSZP tag ...orbánozik, ki szűkebb ki tágabb környezetben. Neveket is mondjak? Nem teszem mert személyiségi jogokat sért. Egyébként 100x elmondtuk már nem vagyunk szélsőségesek, a Magyar Gárda többet ártott eddig mint használt lám ezt lobogtatják folyton. Mocskos kétszínűség, még azt is megkockáztatom, hogy titokszolgálati módszerekkel hangolják is a Gárdát. Meg lehet szerezni általa több százezer cigány és zsidó ember szavazatát. Semmi sem az aminek látszik. FLETÓ EGY EGÉSZ ORSZÁG KÉPÉBE HAZUDOTT:Nem lesz dobozdíj! Elnök úr vonja vissza, ön úriember, MONDTA A HAZUG AZ IGAZNAK. Légy szíves mint a hazug szekértolóját egy csak egy gárdista atrocitást mondjál! ILYEN NINCS? Engedélyük van a működéshez? Van! A fenébe mégis ki kormányozza az oszágot, talán a FIDESZ? A frászt azok akik most tiltskozni akarnak a Gárda ellen. IGY ÁLLUNK, hazugság, zsiványság mindenütt, persze a miniszterelnök példát mutat és a fejétől bűzlik a hal is!”
 • 5. ddd 2008. február 04. 10:34
  „Mér jó ha a fidesz burkoltan nyalint a gárdistáknak? győrben nem voltak hajlandóak belefoglalni a nyilatkozatba a gárda nevét most meg ez? Kell a szavazatuk vagy mi? És ne gyüjjön senki azzal jaj hát ők nem követtek el semmit sem! Attól még széljobb bakancsos brancs marad!”
 • 4. larong 2008. február 04. 09:22
  „Kedves 621!
  Míg én csak neked válaszoltam így, te - állítólag - a cikkre írtál választ.
  Csakhogy, közben: "göbbels méltó utódainak, hogy ezt a szöveget kitalálják" ez bizony nem a cikknek szólt, hanem a nyilatkozó pártnak.
  És ugyancsak idézet: "még az ilyen ... bandával kapcsolatban is" - ami enyhén szólva olyan gyalázkodás, mely miatt akár bíróságon beperelhető is lehetnél.

  Ezért figyelmeztettelek: nem érdemes a "nagyok" (amennyiben a mini horngábor, és a medve kuncze nagynak számít) hülyeségeit átvenned, mert - mint afféle tehéngatya - nem áll jól neked.
  Avítt, poros, unalmas, büdös is - tehát új lemez kellene...”
 • 3. 621 2008. február 04. 08:59
  „A további hozzászólástól eltekintve: Kedves dorong(bocs larong).
  Először is még mindig kevesebb kellett, mint neked magasröptü válaszodhoz. Másodszor: Ha nem vetted volna észre én a cikkhez szóltam hozzá, nem egy szegény fadoronghoz(tudod-bunkó).”
 • 2. larong 2008. február 04. 08:46
  „Szegény 621! Mennyi észmunka kellett, hogy ezt a választ add!
  Most pihenj egy keveset, mert megerőltető lehetett ez a válasz! Aztán lapozz egyet a brossúrádban, mert a lejárt lemezek kissé áporodottak.”
 • 1. 621 2008. február 04. 07:32
  „Elég sokáig tartott göbbels méltó utódainak, hogy ezt a szöveget kitalálják. Egyszerűbb lett volna azt mondani- de nem lehet, mert a hazugságra adni kell, még az ilyen ... bandával kapcsolatban is - hogy kellenek a szavazatok szélsőjobbról, és a dróton rángatott "polgármester" ezt húzta volna keresztbe...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlemény: Feszültség alá helyezik a szélpark erőműveit

A B-S Energia Kft. 2008.02.04. napján feszültség alá helyezi a Levél Szélpark erőműveinek egy részét… Tovább olvasom