Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Garancia van, csak a kivitelezőt nem találják

Noha ötéves garanciát vállalt a munkájára, mégis két év elteltével az önkormányzat bottal ütheti a nyomát a Gát utca aszfaltozását végző cégnek.


Pedig szükség lenne a garancia érvényesítésére, hiszen a burkolat mára tucatnyi darabra tört az alig ötszáz méteres szakaszon.

„Idén március 4-én az Öt esztendő garancia az aszfaltra című cikkükben egy olvasói kérdésnek néztek utána. Nos, azóta eltelt négy hónap és még semmi nem történt. Ez számomra érthetetlen, főleg azért, mert mindenhol kevés a pénz, de egyesek még azt is szó szerint elszórják. A mai nap összeszámoltam és egy rettenetes eredmény tárult elém. Az utca egy körülbelül 500 méteres szakaszon 18 helyen van elrepedve. Ez azt jelenti, hogy az említett útszakasz teljes hosszában legalább 19 részből áll. Az a sajnálatos ebben az egész ügyben, hogy a lakók még egy piros folttal is megjelölték a mindenki számára megtekinthető úthibákat.

A Kisalföld beszámolt a gyatra minőségű új útról, de az égvilágon senki nem érzi magát felelősnek! A lakók 100–200 ezer forinttal járultak hozzá egy minőségileg nem megfelelő munkához, melyet az illetékesek átvettek és nem javíttatnak ki. Ha még várunk egy évet, talán a garancia is elvész." Ezeket a sorokat egy, a Gát utcában lakó olvasónk juttatta el szerkesztőségünkbe a háza előtti aszfaltcsík minőségét kifogásolva.
Lapunkban korábban – szintén egy olvasói panaszra – már foglalkoztunk  ezzel a problémával.

A Lajta-lakókertben lévő Gát utcát néhány éve az útalapprogram keretében aszfaltozták le nettó 9,69 millió forintból, amihez a lakók is hozzájárultak. Az útszakasz műszaki átadása 2008 augusztusában volt, majd 2009 áprilisában adták át hivatalosan a forgalomnak. Az azóta eltelt két év alatt a burkolat az út szinte teljes szélességében megrepedt. Az előzetes szakvélemény szerint a burkolat mellett vélhetően az alapot is meg kell vizsgálni és kijavítani itt.

A problémáról tudnak már a városházán és intézkedtek a hiba elhárításáról, amiről márciusban még úgy tűnt: a kivitelezőnek garanciálisan kell elvégeznie. A szerződés kötésekor ugyanis a kivitelező ötéves garanciát vállalt a munkájára. Jelen állás szerint azonban nem sok esély van arra, hogy a gyatra minőségű burkolat készítője garanciálisan javítsa ki az utat. A városfejlesztési és fenntartási osztály munkatársától kapott tájékoztatás szerint márciusban tartották az út kétéves felülvizsgálatát, amire a kivitelezőt is meghívták.

A cég jogutódjának képviselői azonban nem jelentek meg ezen a bejáráson és az önkormányzatnak máig nem sikerült érdemben felvennie velük a kapcsolatot. Így hát nem maradt más, mint hogy a város saját költségén elvégzi a szükséges javításokat. Ezzel együtt keresik annak a lehetőségét, miként tudják érvényesíteni a céggel szemben a vállalt ötéves garanciát. A városfejlesztési osztály ígérete szerint még a téli hideg beállta előtt elvégzik a szükséges javításokat.

A városfejlesztési osztály ígérete szerint még a téli hideg beállta előtt elvégzik a szükséges javításokat.

Az önkormányzat az útépítések mindegyikénél ötéves garanciát ír elő a kivitelezőknek. Az elmúlt években a Tűzliliom utcában volt szükség ilyen jellegű munka elvégzésére. Ott a burkolat minőségével adódtak helyenként problémák, az aszfalt lemállott a felületről. A kivitelező
a szerződésben foglaltak szerint saját költségén elvégezte a szükséges javításokat.

Olvasóink írták

  • 2. dorombolok 2011. augusztus 04. 14:20
    „Pedig 2 hét alatt rendet csinálunk!”
  • 1. Contar 2011. augusztus 01. 13:25
    „Tud valaki olyan utcát, amelyik rendesen meg lett csinálva? Talán a Lőpor utca?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üldözés! Lopott csónakmotorokkal menekültek a határon át

Az osztrák rendőrök akartak megállítani két magyar rendszámú autót péntek kora reggel Burgenlandban. Tovább olvasom