Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Gallyazásról, temetőkről, családsegítőről a testületi ülésen

A fák gallyazásáról, közvilágításról, a temetőben található kukák ürítéséről, a családsegítő szolgálat munkájáról is szó esett Jánossomorján a képviselő-testület e havi ülésén.
Kiemelt figyelmet fordítanak a légvezetékes hálózatok gallyazására, melyet kikapcsolás nélkül végeznek el az alvállalkozók – áll a villamosenergia-szolgáltató éves beszámolójában, melyet legutóbbi ülésén tárgyalt Jánossomorja városvezetése. Az anyag szerint októberben, a vegetációs időszak végén ismét ellenőrzik a szabad vezetékes hálózatokat, és ha szükséges, a gallyazást ismét elvégzik.
Tóth Csaba, az E.ON régióvezetője kifejtette: a fák nyesését az élet- és vagyonbiztonságért fontos elvégezni. Ez a törvény szerint a tulajdonosok kötelessége lenne. Balsay Sándor képviselő szerint a fák nyesése furcsán zajlik, a növények további sorsával többet nem foglalkoznak. Példaként hozta fel a művelődési ház közeli ezüstfenyőket, melyeket derékban vágtak el vagy hogy a diófák közepét vágják ki. A településfejlesztési és környezetvédelmi tanácsnok szerint a vágások előtt szükséges lenne az egyeztetés. Tóth Csaba hozzáfűzte, ők az alvállalkozókon – akik erdészeti ismeretekkel rendelkező alkalmazottakat is foglalkoztatnak – a biztonsági övezet kialakítását kérik számon. A régióvezető továbbá tanácsolta, hogy amennyiben a Jánossomorján élők hibát tapasztalnak a közvilágításban, panaszukat telefonon jelentsék be.

Az Anubisz Kft. beszámolójáról Buch Sándorné ügyvezető elmondta: a három temetőben méltó kegyeleti helyeket alakított ki a város. Ezt megerősítette Balsay Sándor is, hiszen mindhárom helyszínen sikerült felújítani a ravatalozót. Az ügyvezető arról is beszélt, hogy mindhárom temetőben külön gondnokot alkalmaztak. Az ülésen felmerült, hogy nagyobb konténerekre lenne szükség, ugyanis azok gyorsan megtelnek (van, amikor lakossági szemetet is elhelyeznek benne). Kurunczi Károly polgármester hozzáfűzte: megfontolják, hogy nagyobb szemeteseket rendeljenek.

Radek-Kiss Szilvia év eleje óta látja el a városban a családgondozói feladatokat. A szakemberhez szerdánként lehet fordulni. Winkler László a szociális bizottság elnökeként arról érdeklődött, hogy elégséges-e ez az egy nap, illetve hogy a családgondozó pénzügyi képesítésével tudja-e segíteni a hozzá fordulókat. Radek-Kiss Szilvia válaszul elmondta: szükség esetén pénteken délután is a jánossomorjaiak segítségére tud lenni. Banki szakképesítését tanácsadóként tudja munkája során kamatoztatni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróváriak a legjobb gazdászok

Kiváló eredményt értek el a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi… Tovább olvasom