Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Gálaest és alapítvány az autisták javára

Az elmúlt hét végén helyi művészek közreműködésével jótékonysági gálaestet szerveztek a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. A mintegy háromszáz jegyet váltó érdeklődő a jó hangulatú est bevételével az Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány forrásait gyarapította.
„ Magányodból, üveg alól nézed, amint a világ halad, és hozzád senki sem érhet..." Donna Williams szavai ezek, amelyet a gálaestet szervező mosonmagyaróvári alapítvány mottójául választott.
A szervezetet 2001 decemberében hozták létre az érintett gyermekek és fiatalok szülei, közérdekű célból, közhasznú szervezetként.
Az autisztikus állapot főbb jellemzői a szociális készségek fogyatékossága, a rugalmas gondolkodás és a kreativitás terén tapasztalható merevség, a kommunikáció sérülése, az érzékeléssel kapcsolatos és egyéb viselkedési problémák. Az autizmus olyan fejlődési zavar, mely az egyén egész életét végigkíséri. Az érintettek közül csak nagyon kevesen juthatnak el az önálló életvezetésig, többségük egész élete során gondoskodásra szorul.
Az alapítvány eddigi tevékenységéről, programjairól Kránitz Péterné kuratóriumi titkár tájékoztatott. Elmondta: a közhasznú cél elérése érdekében bemutatkozó információs lapot adtak ki.
Természetesen szerveztek műsort is, mely az autizmussal kapcsolatos ismereteket kívánta terjeszteni szülők, pedagógusok és érdeklődők számára.
Sikeresen pályáztak a közművelődési alap tavalyi pályázatán, a támogatást a szülőklub rendezvényeire fordították.
Programjaik között szerepelt egy krisztinabereki családi kirándulás, valamint az Autista Kutatócsoport egyik tanára, Pszi Tamásné előadása a viselkedésterápiáról.
Dr. Schultz Erika gyermek-neuropszichiáterrel is beszélgettek a gyógyszeres kezelések lehetőségeiről.
A közeljövőben az alapítvány Közép-európai Szakmai Napot szervez, a helyi intézményvezetőkkel pedig az autisták foglalkoztatási lehetőségeiről és a felnőtt napközis ellátás megszervezésének feltételeiről ejtettek szót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz vállalná a feladatot

A hédervári termálfürdő és élményszálló terveinek egyelőre csak egy része ismert. Makovecz Imre… Tovább olvasom