Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Gála a kárpátaljai óvodások javára

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban már ötödik esztendeje annak, hogy az advent előtti utolsó pénteken jótékonysági műsort szerveznek nehéz helyzetbe került, rászoruló emberek javára. Péntek este fél hatkor színes program keretében mutatkoznak be a mosonmagyaróvári csoportok.

Az idei jótékonysági gálaműsor abban különbözik az előző évekétől, hogy két olyan kárpátaljai település magyar óvodája számára gyűjtenek, ahol idén nyáron missziós lelkipásztori munkát vállalt Butsy Lajos, Moson volt plébánosa. Az adomány elhelyezéséről tehát ő fog gondoskodni. Sőt, a tervek szerint maga is személyesen részt vesz a programon és magával hozza az egyik érintett óvoda vezetőjét.

A műsor bevételét és a támogatójegyekből befolyt összeget a szervezők a kárpátaljai Aknaszlatina és Gyertyánliget óvodájának karácsonyi megsegítésére kívánják felajánlani. A gálaest fellépői nagyrészt gyerekek, akik szívesen segítenek másokon, még ismeretlenül is.

A legtöbb szereplő a Fehér Ló Közösségi Ház valamelyik kiscsoportjának tagja, illetve olyan vendégszereplőket hívtak meg, akik valami módon kötődnek Mosonhoz, a közösségi házhoz.

A gálaest során fellépnek a Fehér Ló kiscsoportjai: akrobatikás, zeneovis gyerekek, a jumpcsoport, a Mákvirágok, az Okay-Dance, a Pulzus TSE, az Etűd Színpad, a Táltos gyermeknéptánccsoport, a Hobby Táncklub, valamint meghívott vendégek: a Bolyai-iskola néptáncosai, nagycsoportos óvodások a Bóbita, a Hildegárd, valamint a Vackor Óvodából; népdalénekesek a piarista iskolából, balettesek az Ujhelyi-iskolából, a Haller-iskola mazsorettcsoportja, Glogowácz István, Bokor Andrea énekesek és az Allegro breakcsapat.

A belépőjegy ára 600 forint, megvásárolható elővételben is. A gálaműsor bevételének növelésére 500 forintos támogatójegyeket lehet váltani a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainál, a szereplő gyerekek óvodájában, a mosoni plébánián, illetve a helyszínen.

– Szeretnénk a kis óvodások karácsonyfája alá ajándékot is küldeni: szép játékokat, mesekönyveket várunk a szereplő gyerekek óvodájába, illetve a jótékonysági műsor idején a Fehér Ló portájára. Ezeket az adományokat Butsy Lajos, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segítenek eljuttatni Aknaszlatinára és Gyertyánligetre – tájékoztattak a jótékonysági est szervezői.

A belépőjegy ára 600 forint, megvásárolható elővételben is. A gála bevételének növelésére 500 forintos támogatójegy váltható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainál, a szereplő gyerekek óvodájában, a mosoni plébánián, illetve a helyszínen.

Butsy Lajos, Moson volt plébánosa személyesen gondoskodik az adomány elhelyezéséről

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéményseprés atyai főnökséggel

Mosonmagyaróvár - Kereken harminc év van apa és fia között, s noha két úton indultak, ugyanoda… Tovább olvasom