Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Fúvószene szólt szüreten, kiállításon, fesztiválon

A Kühne Koncert Fúvószenekar és a Mofém Fúvószenekar számos rendezvényen lépett fel tavaly, többön közösen vettek részt.
Erre jó példa a hagyományos zenészbál, illetve a Veterán Autó-Motor Kiállítás, melyet első alkalommal rendeztek meg Mosonmagyaróváron.

A Mofém Fúvószenekar a nőnapon évek óta koncerttel köszönti a Mofém-gyár hölgy dolgozóit. Ezenkívül minden évben örömteli esemény számukra az áprilisi telt házas tavaszköszöntő hangverseny a Flesch Károly Kulturális Központban. A kőszegi szüret ugyancsak kiemelkedő programjuk volt: „Nagyon színvonalas rendezvény, összesen mintegy ötszáz zenésszel" – mondta Farkas Mihály, a Mofém Fúvószenekar karmestere.

A nagy népszerűségnek örvendő Kühne Koncert Fúvószenekart huszonhárom éve vezényli Hernádi Sándor.
A nagy népszerűségnek örvendő Kühne Koncert Fúvószenekart huszonhárom éve vezényli Hernádi Sándor.


A Kühne Koncert Fúvószenekar számára is mozgalmasan telt a tavalyi év. Számos ünnepségen, fesztiválon szerepeltek, melyek közül kiemelkedő volt az a jótékonysági hangverseny, melyet a két zenekar közösen szervezett Izsó Veronika nyolcéves mozgáskorlátozott kislány javára, akiről lapunk már többször is írt.

„Nagy élmény volt a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó is. A fellépést megelőző két napon Ausztriába és Hegykőre kirándultunk. Sopronban a mi dallamainkra velünk vonult a Haller-iskola Fantázia mazsorettcsoportja is" – mesélte Hernádi Sándor, aki már huszonhárom éve a Kühne Koncert Fúvószenekar karmestere.

Elmondta: a zenekar idén is fellép a már hagyományosnak mondható rendezvényeken, mint a tavaszi koncert, a Nyári Fesztivál és az adventi hangverseny, de az év közben érkező felkéréseknek is igyekeznek eleget tenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pollák Rudolf iskolanévadók életét kutatja

A mosoni iskola névadója, Haller János és családja történetét kutatja Pollák Rudolf. A mosonmagyaróvári gyűjtő az óvári akadémia neves tanárairól és a város életében fontos szerepet betöltő személyekről is őriz ereklyéket. Tovább olvasom