Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Futura: Élményközpontnyitás a Szent István-napokon

Péntektől a szórakozásé, a kultúráé a nemzetközi forgalmú Szent István király út Mosonban. Az augusztus 17–20. közötti Nyári Fesztivál Szent István-napok rendezvénysorozat hasznos tudnivalóit gyűjtöttük csokorba.
A Szent István-napok rendezvénysorozat nyitánya egyben a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont ünnepélyes megnyitója is. Augusztus 17-én, pénteken este 9 órától bárki megtekintheti Moson legújabb látványosságát. A megnyitóra hang-fény és tánc-show-val kísért szuperprodukcióval készülnek a szervezők. A nyitóestére előzetesen jegyet váltó első 500 belépő közül tíz szerencsést sorsolnak ki, aki olyan belépőt nyer, mellyel a következő látogatáskor saját családján kívül egy négyfős családot is magával hozhat. Jegyek vásárolhatók a Flesch Károly Kulturális Központ jegypénztárában. Ugyancsak itt még kaphatóak 1000 forintért ülőhelyre jogosító jegyek Mága Zoltán produkciójára augusztus 19-re, és a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című előadására augusztus 20-ra.

A rendezvény helyszínén kerékpártárolókat alakítanak ki és ingyenes buszjáratok közlekednek majd a programokhoz igazodva. A gépkocsival érkezők számára a környéken parkolási lehetőséget biztosítanak.
Máról csütörtökre virradóan (éjfélig) a következő utcákban tilos parkolni: Szent István király utca (1. sz. főút) Magtár és Vilmosrév utca közötti szakasza, Iskola utca, Városház köz és a Soproni utca egy része (templomtól a Hajós utca sarkáig). A Szent István király út ezen szakaszán a rendezvények idején a gépkocsiforgalom szünetel.

Augusztus 16-án éjféltől az elzárt területen maradt autókat tulajdonosaik költségére elszállítják, és díj ellenében tárolják.

E napokon ideiglenes forgalomkorlátozás is érvénybe lép. A korlátozást terelőtáblákkal is jelölik. A forgalom elől elzárt területre az ott lakók gépkocsival nem hajthatnak be, gépjárművel az üzletek csak áruszállítás céljából, a rendezvény szervezőjétől (Flesch Károly Nonprofit Kft.) kapott engedéllyel közelíthetők meg. (Információ erről a 96/579-706-os telefonszámon.)

A Szent István király út ezen mosoni szakasza a szórakozásé lesz a hétvégén.
A Szent István király út ezen mosoni szakasza a szórakozásé lesz a hétvégén.


Parkolási lehetőségek a lezárt terület közelében: A Soproni utca Hajós utca utáni, templomig terjedő szakaszát zsákutcává alakítják, a volt iskolaudvar (ezt augusztus 20-án legkésőbb délután 5 óráig el kell hagyni) a Soproni utca felől megközelíthető, Kápolna téri és Család sori parkolók, Rév utca, mosoni temető parkolója.

A mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplom miserendjében változás lesz a Nyári Fesztivál ideje alatt. Augusztus 18-án, szombaton este 7 órakor, augusztus 19-én, vasárnap 8 óra 30 perckor és 9 óra 45 perckor és este 6 órakor kezdődnek a misék.

A területen átmenetileg megszűnő autóbusz-megállóhelyek helyett az Aranyossziget utcában ideiglenes megállóhelyeket jelöltek ki. Önkormányzati támogatással a rendezvény napjain ingyenes autóbuszjáratokat indítanak. (Erről bővebben az augusztus 14-i LajtaPressben tájékoztattunk.) 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom