Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Fűtés és villany nélkül lakótelepen és az óvodában

A mosonmagyaróvári Kormos-lakótelepen élők hálózat- szerelési munkák miatt tegnap és ma áram nélkül ma- radtak. Az óvoda és bölcsőde fűtés és meleg víz híján nem fogadhatja a gyermekeket, így a szülők többsége kényszerűségből szabadságot kért munkaadójától.
Az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. nemrégiben értesítette a Kormos-lakótelepen élőket, hogy február 23-án és 24-én reggel nyolctól délután három óráig hálózatszerelési munkák miatt áramszünet lesz a lakásokban. A fűtés, világítás és a meleg víz hiánya érinti a városközponti óvodát és bölcsődét is. A két intézményben nem tudták fogadni a gyerekeket, így a szülők többsége kénytelen volt szabadságot kivenni e két napra. A szülők és az óvodavezető nem érti, miért nem egyeztettek velük az áramszolgáltató szakemberei.

Százhatvankét gyerekről van szó

– Amint megkaptuk az értesítést az ÉDÁSZ-tól, rögtön szóltunk a szülőknek – kezdte Hári Józsefné óvodavezető. – Mivel fűtésre, meleg vízre és ételmelegítésre nincs lehetőségünk áram nélkül, ezért hétfőn és kedden nem tudtuk fogadni a gyerekeket. A legtöbb szülőnek ez nagy gondot jelentett. Hat csoportban 162 gyermek jár hozzánk: felmértük az igényeket, de mindössze egy gyermek volt, aki e két napra más óvodába került át.

A legtöbben kényszerűségből szabadságot vettek ki: az egyik nap a nagyszülők maradtak otthon, másnap pedig az édesanya vagy az édesapa. Igazából azt nem értjük, miért nem egyeztetett velünk az ÉDÁSZ korábban, s hogy miért nem lehet ezeket a munkákat a melegebb tavaszi napokon elvégezni. Felhívtuk őket, ám azt a választ kaptuk, hogy most szükségszerűek ezek a munkálatok.

Az óvoda melletti bölcsőde is bezárt az áramszünet miatt e két napra. A szülők többsége itt is otthon maradt gyermekével, néhányuk pedig másik bölcsődébe vitte át csemetéjét.

ÉDÁSZ: „Most szükségszerű"

Az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. részéről Sarkady Ildikó kommunikációs vezető lapunknak elmondta: a korábban meghirdetett hálózatszerelési munkálatokból adódó áramszünetről van szó, s a feladat elvégzése számukra most szükségszerű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dimitrovka: a károsultak már türelmetlenek

Az egykori pozsonyi vegyi gyár ügyében az illetékesek még mindig a szlovák fél válaszára várnak, s… Tovább olvasom