Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Füstbombát gyártott a panelben

Mosonmagyaróvár - A focimeccs hangulatát akarta füstbombával feldobni egy mosonmagyaróvári fiatalember, aki ezért 8. emeleti lakásában állt neki elkészíteni az eszközt. A kémiai folyamatok eredménye egy kiégett konyha s gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt indult eljárás lett.
Az MTE 1904 egyik törzsszurkolója a mérkőzések hangulatát szerette volna feldobni egy füstbomba bevetésével, ezért beszerezte a hozzávalókat. A 24 éves fiatalember a kereskedelmi forgalomban szabadon kapható alapanyagokat – többek közt műtrágyát és cukrot – vásárolt, majd az Erkel utcai 8. emeleti otthonában nekilátott a „bombagyártásnak".

Az összetevőket a villanytűzhelyen egy edényben melegíteni kezdte, ám az elegy vélhetően túlzottra sikerült, a fiatalember a beindult kémiai folyamatokon már nem tudott úrrá lenni és elszabadult a pokol a konyhában. Hatalmas füst árasztotta el a lakást, az ezzel járó hőhatás pedig szinte mindent megolvasztott a tűzhely környékén. A konyha berendezése és az ablakkeret is teljesen kiégett. A hőséget jellemzi: még a járólap is felpattogzott a helyiségben. A kisebb fokú égési sérüléseket szenvedett férfi maga értesítette a tűzoltóságot. A szomszédos lakásokban szerencsére nem esett kár. A rendőrség az esetet követően bűnügyi helyszíni szemlét tartott a lakásban, kihallgatták a fiatalembert, aki együttműködött a hatósággal. Elmondta: szurkolóként a labdarúgó-mérkőzésre szerette volna kivinni a házilag barkácsolt füstbombát. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett közveszély okozásának vétsége gyanújával indult eljárás.

Olvasóink írták

 • 16. Apátok és anyátok 2008. szeptember 30. 21:40
  „Szerintem a húsleves természetesen macskából volt, valamint állig felfegyverzett ultrák géppuskával szórták meg az arra járókat és amikor a fél város a hullákon sétált gázálarcokban elinaltak a helyszínről, hogy újabb panelokat gyújtsanak fel és leigázzák az Univerzumot! Remélem hihető volt! Szerintem elmegyek újságírónak! :O)”
 • 15. Casual 2008. szeptember 24. 11:14
  „Jajj mááár!!!Mit kell felfújni???Csak odaégett a húsleves!!!:)”
 • 14. DP 2008. szeptember 23. 20:31
  „Húúú ez az utólsó pár hozzászólás nagyon ottvan! :D

  Amugy ez az eset kb egy hete hétfőn volt úgyhogy még jó hogy egy hét késéssel felkerült ide is!
  Ez van, Kisalföld a megye lapja! :D”
 • 13. BNU 2008. szeptember 23. 18:58
  „Tüzelő lányokat fogtak el a rendőrség emberei a mosonmagyaróvári utak szélén.Ezt az esetet is az óvári ultrákhoz kapcsolják...:)”
 • 12. Corleone 2008. szeptember 23. 18:43
  „Asztalosüzem égett Dunaszigeten....:) Kész!!!Megindultak!!!::)Meneküljön mindenki!!!:):):)Nem bírnak leállni:)”
 • 11. BNU 2008. szeptember 23. 18:37
  „Vazzz,te mien hülye vagy:):):)De nem is rossz gondolat...:)Mondjuk nem így terveztünk a címlapokra kerülni,de jó a PR-osunk...:):):)”
 • 10. M.A. 2008. szeptember 23. 18:33
  „Egy Nord tag csak azért felgyújtotta a saját lakását, hogy ezzel a média középpontjába kerüljetek. Most erről írnak, jövő héten meg kinyomozzák, hogy miért is esett ki az MTE. Majd a leleplező cikk hatására a felelősök lemondanak, újra lesz pénze a csapatnak, és jövőre megveszi a fradi indulási jogát az nb1-ben. PROFIK VAGYTOK VAZZEG:):):)”
 • 9. BNU 2008. szeptember 23. 18:05
  „Nahh frankó,h mindenki elhiszi amit olvas...Azért mert a média felfúj valamit még nem kell mindent bevenni.Ebben az esetben nagyon helytálló,a nagyobb a füstje mint a lángja szólás...Személyesen ismerem a srácot,és nem történt ekkora hülyeség,amit a lapok írnak!!!Meg különben is mikor volt már ez???Hát annyit elárulhatok,h nem mostanában,csak most vették elő,gondolom h kicsit növeljék a példányszámot.Ehelyett mondjuk foglalkozhatnának a cigánybűnözéssel...”
 • 8. Imcsi 2008. szeptember 23. 13:26
  „Örüljünk, hogy nem történt nagyobb baj! És remélem egy kicsit helyrerakta ez az eset a dolgokat a fejében!
  U.i.: Hajrá MTE!”
 • 7. csambo 2008. szeptember 23. 12:22
  „Nem baj hajrá MTE!!!!”
 • 6. CsodaszarvasBNU 2008. szeptember 23. 11:49
  „Legalább sikerült.... :)”
 • 5. 7. 2008. szeptember 23. 11:07
  „2.

  Van még okos és lusta is. De ő nem az.”
 • 4. adamsopron 2008. szeptember 23. 10:40
  „hehe:)”
 • 3. Közgazdász 2008. szeptember 23. 08:45
  „Ha hülye, hát legyen hülye, de másokat ne veszélyeztessen!
  Ha esetleg több lakás is kigyulladt volna, ez a gyerek már biztos halott lenne. És mennyi ilyen felelőtlen barom rohangászik még az utcákon!”
 • 2. bukp 2008. szeptember 23. 07:29
  „Három féle embertípus létezik:
  1.az okos és szorgalmas
  2. a hülye és lusta
  3. hülye és szorgalmas.
  Na ez utóbbi a legveszélyesebb.”
 • 1. Gordon Vili 2008. szeptember 23. 04:21
  „Erre mondjak azt, hogy "keves tudas veszelyes". Rgy alkalommal New Yorkban egy radikalis csoport bombat keszitett es a sajat lakasukban felrobbant. A 4 emeletes haz ossze-dolt. A riporter mondta az emlitett gondolatat. :-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi tanár lett

Mosonmagyaróvár - Kilencvenhat egyetemi tanári kinevezést adott át Sólyom László köztársasági elnök… Tovább olvasom