Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Fűrészlap és lemezvágó olló a kabát alatt

Eredményesnek bizonyultak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőreinek éjszakai igazoltató, ellenőrző akciói, .
Egy személyautót állítottak le igazoltatni a járőrök Mosonmagyaróváron a minap az éjszakai órákban. A jármű és a benne ülők ellenőrzése során a kocsiból előkerült egy riasztófegyver és több mint harminc darab éleslőszer.

Alkalmi üzlet

A 23 éves győri B. Róbert kihallgatásakor a fegyver eredetéről azt állította: egy győri szórakozóhelyen kötött alkalmi üzlet során szerezte meg egy ismeretlentől. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a fiatalembernél talált pisztoly lőfegyvernek minősül-e, illetve alkalmas-e az előkerült éleslőszerek kilövésére. A vizsgálat eredményétől függően visszaélés lőfegyverrel, illetve lőszerrel bűntette miatt indítanak eljárást a győri férfi ellen.

Utcán bolyongó tinik

Ugyancsak a napokban az éjszakai járőrözés során a kora hajnali órákban figyeltek fel a mosonmagyaróvári rendőrök két tizenéves fiatalra az utcán. A tizenöt, illetve tizenhat éves fiúk ellenőrzésekor a ruházatukból fém fűrészlap és lemezvágó olló került elő. A hajnali órákban az utcán bolyongó tinik így még gyanúsabbá váltak a rendőröknek, ezért sor került elszámoltatásukra.

A nyomozás eddigi adatai alapján ismertté vált egy hatfős, tizenévesekből álló baráti társaság. A fiatalok, hogy kerékpáros szenvedélyüknek hódolni tudjanak és az extrém igénybevételek miatt elhasználódott alkatrészeket pótolják, az eddigi adatok szerint legalább tíz biciklit loptak el a város különböző pontjairól – társasházak tárolóiból, illetve a vasútállomásról. A kerékpárokat, miután megszerezték, szétszedték és a számukra szükséges alkatrészeket kiszedték, a vázakat pedig kidobták vagy eladták fémkereskedőknek. A rendőrök vizsgálják, hogy a korábbi kerékpárlopások miatt tett feljelentések kapcsolatba hozhatók-e a fiatalokkal.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a szülők egyáltalán nem kísérték figyelemmel a tizenéves fiatalok életvitelét. Egyikük elmondta például, hogy egyik szülőjével él együtt, aki több napra magára hagyta a gyermeket. A fiatalok ellen lopás bűntettének gyanújával indult nyomozás.

Sok a fiatalkorú bolti szarka

A rendőrök tapasztalatai szerint az utóbbi hetekben rendkívüli mértékben elszaporodtak Mosonmagyaróváron a fiatalkorúak által elkövetett bolti lopások. Az elmúlt időszakban szinte minden napra jutott egy ilyen eset. Míg korábban jellemzően a hátrányos szociális helyzetű családok gyermekei próbáltak meg ezt-azt ellopni az üzletekből, addig az utóbbi időben főként a rendezett anyagi körülmények közt élő tizenévesek követnek el ilyen cselekményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forradalom emlékének őrzői

Államalapító királyunk ünnepén az önkormányzat Pro Urbe-díjat adományozott a Mosonmagyaróvári… Tovább olvasom