Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Füle nyomán fülelték le a betörőt

Egyikük füllenyomata buktatta le azt a betörőtriót, akik az országot járva követtek el lopásokat. A férfi ugyanis a fülét az ajtóra tapasztva hallgatózott a kiszemelt lakásban. Egy alkalommal azonban cserben hagyta a hallása.
Háromtagú, társasházi betörésekre szakosodott utazó bűnözőhármas ült a vádlottak padján a minap a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon dr. Németh Csaba tanácsa előtt.

A vád szerint a két budapesti férfi és egy nő az országot járva társasházi lakásbetörésekre szakosodott. A Mosonmagyaróvári Járásbíróság négy ügyet vizsgált, amit 2012 szeptembere és 2013 februárja között követtek el a vádlottak Mosonmagyaróváron és Derecskén. A hármas ellen azonban más bíróságokon is folyik ugyanilyen eljárás.

Az elkövetők módszere minden alkalommal hasonló volt. A nő vezette a kocsit, az elsőrendű vádlott pedig meghatározta: Budapestről keletre vagy nyugatra mennek. Az autóban aztán útközben térképről választották ki, hogy melyik településen álljanak meg. A kiválasztott helyszín közelében a nő az autóban ülve indulásra készen várta társait. Az elsőrendű vádlott egy műanyag lap segítségével kinyitotta a lépcsőház elektromos ajtaját. Ezután a kiválasztott lakás bejárati ajtajára tapasztotta a fülét, így hallgatózott: otthon vannak-e a háziak.

A nyomozás során egyébként minden ajtón megtalálták a rendőrök a fülnyomát. Az egyik esetben a szakértő egyértelműben megállapította, hogy a vádlott füle hagyta a nyomot. Miután a férfi megbizonyosodott arról, hogy senki sincs otthon, zárfésűvel kinyitotta az ajtót, majd a lakásba bejutva készpénzt és ékszereket vitt magával. Eközben társa a lépcsőházban őrködött.

Az egyik derecskei betörésnél viszont a férfit cserbenhagyta a hallása. Javában kutatott az egyik szoba szekrényének fiókjában, amikor a tulajdonos tetten érte. A fiatal nő ugyanis betegen feküdt otthon, ám ezt a betörő kívülről nem hallhatta. A férfi az összegyűjtött értékeket eldobva menekülőre fogta a dolgot, néhány bútort is felborított maga mögött, sőt, ököllel a nőt is arcon ütötte.

Kifutott a lépcsőházból, a nő azonban
kiabálva utánaeredt. Sikerült elérnie az autóig, ahol társai már várták és elhajtottak. A rendszám és az egyéb adatok alapján azonban annyi bizonyíték gyűlt össze a trió ellen, hogy bíróság elé állították őket.

Az ügyészség a négy betörés közül az egyik mosonmagyar- óvárit nem tudta teljesen bizonyítani, így abban felmentette a hármast. A másik három ügyben viszont elmarasztalta őket a bíróság. Az elsőrendű vádlottat, a 37 éves A. Elemért többrendbeli lopás bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt a bíróság két év négy hónap börtönre ítélte és három évre a közügyektől, másfél évre pedig a járművezetéstől eltiltotta. A másik két vádlott felfüggesztett börtönt kapott és őket is eltiltották a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A mi világunk˝ fotóalbumban

Az album 60 portré és szociofotó, valamint 28 természetfotó által nyújt ízelítőt a platinadíjas… Tovább olvasom