Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Frontálisan ütköztek

Feketeerdő-Mosonmagyaróvár - Súlyos közlekedési baleset történt kedden délután a Feketeerdő és Mosonmagyaróvár közötti úton.
Egy Volkswagen Polo típusú személyautó haladt Feketeerdő irányából, amikor az elsődleges vizsgálatok alapján vélhetően túl gyorsan hajtott, egy balra ívelő útkanyarulatban kisodrórdott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan összeütközött a szemből érkező farönköket szállító traktorral.

Az ütközés következtében a személyautó motortere kigyulladt, ám az éppen mögötte érkező menetrendszerinti autóbusz sofőrje porraloltójával a segítségére sietett és gyorsan megfékezte a lángokat. Az autó sofőrje beszorult a roncsba, őt a mosonmagyaróvári tűzoltók mintegy félórás megfeszített munkával tudták csak kiszabadítani, majd a mentők súlyos sérülésekkel szállították kóráhzba. A helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az utat.

Fotó: Méhes Ákos

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. no 2008. május 07. 17:40
  „Ebben egyet értünk , hogy nem közútra valók föleg ha széles gép is van utána . Nagyon visszafogja és veszélyezteti a forgalmat . Tapasztalom .”
 • 28. egy autós 2008. május 07. 08:02
  „:no

  Ezt így egy az egyben nem írtam. De részemről akár az is lehet. Elég buta módon tudnak közlekedni a traktorosok (tisztelet a kivételnek). Bocsesz... ez általánosítás, de tény és való, hogy a traktoroknak, meg hasonló gépekenek nem a közúton lenne a helyük. Emlékeim szerint a KRESZ egyik alapszabája, hogy szigorúan tilos akadályozni a forgalmat. Én tuti kitiltanám az összeset... menjenek a földúton. Ahol nincs, oda csinálni kell.”
 • 27. no 2008. május 06. 15:27
  „a 120 at átvitt értelemben írtam . amúgy teljesen igazad van . a traktor a hibás.”
 • 26. egy autós 2008. május 06. 09:40
  „:no
  Bocsesz... nem láttam, hogy valahol írták volna, hogy 120 km/h-val ment.
  Jé... nem is írják. Akkor?
  Azt sem tudod mi történt, de már egy család-gyilkoshoz hasonlítod.
  Illetve azt sugallod, hogy nem különb.

  (cikk)"az elsődleges vizsgálatok alapján vélhetően túl gyorsan hajtott"
  Itt valahogy nem látom a gyorshajtás 100%-osan bizonyított tényét.

  "Ha normálisan vezetett volna akkor nincs baj."
  Ezt nem tudhatod.”
 • 25. no 2008. május 05. 15:34
  „egy autos. Nem egyre gondoltunk . Én arra gondoltam , hogy ha egy kanyart 90 nel tudok bevenni akkor 120 al nemhajtok bele .”
 • 24. egy autós 2008. május 05. 10:59
  „:pan.cser
  "Az én alapelvem, úgy kell közlekedni, hogy a balesetet mindenképpen kerülni kell akkor is ha semmi nem tilt és a másik az ökör!"
  Na ezzel egyet értek. Sőt a balesetet akár szabálytalankodás árán is mindenképpen meg kell próbálni elkerülni. (bocsesz ha ezt akartad, nem jött le)”
 • 23. egy autós 2008. május 05. 10:49
  „:www
  "...ütközési erő..."
  Te valami fizikus lehetsz...pfff :P

  "...bármikor egy szarvas, vagy vaddisznó kiugorhat a fák közül..."
  Akkor ezentúl told a kocsidat. 20-al is el lehet csapni a szarvast, vagy vaddisznót.
  Sőt bármikor megállhat a szíved is, lelőhetnek, eleshetsz... jobb ha ki sem lépsz a lakásból.

  "Üzenem a sok száguldozónak és tudatlannak, hogy nézegessenek képeket az interneten, hogy egy-egy ütközés után mi lesz az autókból, emebrekből."
  Nem vagy véletlenül te is Veritas-os? Ott szoktak terjedni ezek a levelek, tele véres/darabolós balesetekkel. :P

  :no
  "Ha nem egy traktor jön szembe hanem egy személykocsi és benne egy család akkor is védenéd ?"
  Igen és HA kifekszik egy csoport ovis az útra...; és HA három kacsa megy át az úton...;
  "HA"-szinten elég sokminden megtörténhet. De azalapján nem kéne ítélkezni.”
 • 22. egy autós 2008. május 05. 10:30
  „:helyszínelők
  Ne legyél már közhelyes. "Közlekedési morál" pfffff. Fogalmad sincs miről beszélsz. Álomvilágban élsz. Máshol is ugyan ez megy. Csak azzal a különbséggel, hogy más országokban megengedhetik maguknak az emberek, hogy ne siessenek, illetve a cégek is belátják, hogy nem mehet többel az alkalmazott, és nem hajtják mint az igáslovat.
  Magyarországon ez nem müködik. Itt meg kell fogni az összes fillért. Nem a morállal van a baj, hanem az életkörülményekkel.
  Egyébként elég kimenni az autópályára. Nyomod 130-cal, leelőz 10 autó, abból 8 külföldi rendszámú.

  :helyszínelők, www
  Képletesen értettem a minden sarokra rendőrt. Nem én vagyok az aki ellenőrzést akar.

  :www, ellenőrző stb
  Én sem arról beszéltem, hogy 150-el, 200-al kell hajtani. De azért azon az úton is belefér egy 100-110-es tempó. Egyébként az útminőségről nem a sofőr tehet, mégmielőtt azt is a számlájára írjátok.
  Sokan elég hamar ítélkeztek. Főleg, hogy nem tudják mi történt.
  Tipikus... lejön egy cikk, és egyből rávetik magukat egy kiemelt szóra.

  :ellenőrző
  27 éves jogsiddal csak azt bizonyítod, hogy régen láttál KRESZ könyvet, nem azt, hogy jól vezetsz. :P

  :
  Egyébként meg a sz*ros traktorokat (meg az összes hasonló gépet) ki kellene tiltani a közutakról. Menjen a szántóföld szélén, ahol elvileg amúgyis kéne hagyni föld/kezelő utat (csakhát meg kell fogni az összes fillért, és természetesen azt is beülteti mindenki).”
 • 21. no 2008. május 03. 08:38
  „Kedves Egy Rokon . Ha nem egy traktor jön szembe hanem egy személykocsi és benne egy család akkor is védenéd ? Ha normálisan vezetett volna akkor nincs baj .”
 • 20. rivotril 2008. május 03. 03:36
  „mijen részletek vannak? magyarországon jobbra tartás van, angliába biztos a trakesz lett volna a hibás de itt nem lehet sajna ráfogni. Egy ujabb szabájtalankodo aki picit porul járt és alig lett valami baja ahoz képest hogy ijen állapotu autobol általában holttestet szoktak kiemelni, szerencse hogy most nem igy lett”
 • 19. Egy Rokon 2008. május 02. 20:48
  „Emberek nektek nincs jobb dolgotok mint a másik embert bántani és úgy ráhúzni valakire a vizes lepedőt hogy a részleteket nem is ismeritek... nagyon szánalmasak vagytok! Barkivel bármikor m,egtörténhet a dolog kívánom , hogy ne legyen így de ítélkezni nem kéne senkinek főleg nem név nélkül !!!”
 • 18. pan.cser 2008. május 01. 16:19
  „Ha kinnt van egy 30-as tábla akkor mi van? Semmi ugyanúgy megtörténik a dolog. Itt meg általában is a morál, a józan mérlegelés hiányzott. A táblák ha tiltanak azzal csak azt érjük el a szabályokat rigorózusan betartóknál, hogy a felelősséget a hatóságra hárítjuk. Olyan ez, mintha minden emberre egy rendőrt állítanánk kíséretnek, nehogy bűnt kövessen el. A morál az van bajban kérem MO-on. egyébként tök mindegy milyen a kocsi, kié céges vagy nem. Az én alapelvem, úgy kell közlekedni, hogy a balesetet mindenképpen kerülni kell akkor is ha semmi nem tilt és a másik az ökör!”
 • 17. www 2008. május 01. 16:08
  „Azt tudom, hogy a veritasban pénzt nem osztogatnak, de úgy látom észt sem. :)
  A 90 km/h semmiképp sem szuttyogás, de ha az út állapota és útvonala az átlagosnál rosszabb, kanyargósabb, esetleg kerékpárosok is vannak, kell az elővigyázatosság. Utána már késő bánat.... Szerintem ez a VW-s sem fog száguldozni már többet és jobban meggondolja, hogy mikor és hol nyomja a gázt.
  Attól, hogy cégautó, és nem saját tulajdon, ugyanúgy meg lehet benne halni. Ezt jó lenne mindenkinek az eszébe vésni. Sőt, 12 légzsák között Mercedes ML-ben is meg lehet halni, 90km/h-nál.
  Gondolom sokan ültek már dodzsemben, mindenki gondoljon bele, hogy 5-10km/h-s frontális ütközésnél, ahol még gumiütköző is van, mekkora az ütközési erő. 80-90-nél, sőt 120-130-nál ez akkor már annak hányszorosa is???
  Üzenem a sok száguldozónak és tudatlannak, hogy nézegessenek képeket az interneten, hogy egy-egy ütközés után mi lesz az autókból, emebrekből. Néha élőben is nézzenek meg karambolos autót! Senkinek sem kívánom, hogy balesete legyen, de okulni és tanulni kell a másik történetéből, tapasztalatából.

  Sőt! A szigeti úton, még ha verőfényes napsütés is van, senki sem jön szembe, bármikor egy szarvas, vagy vaddisznó kiugorhat a fák közül. Nincs az az ABS, ami ott megállítja az autót.
  FONTOS! Mindig az útkörülményeknek megfelelően vezessünk. Persze, ahhoz kell intelligencia, hogy ezt fel tudjuk mérni. Sajnos ezt nem a jogosítvánnyal adják.

  És igen, ha belegondolok félek az autóban, ha ilyen emberek írását olvasom, mint a veritasos, mert az ilyen vadbarmokat nem lehet kivédeni. Pont erről beszéltem!!!!”
 • 16. Varga 2008. május 01. 12:18
  „Miota eszemet tudom ismerem ezt az utszakaszt.Husz evvel ezelött,meg kerekpärral is gyakran järtam rajta.Ma nem mernem megtenni.Ha neha arra megyek autoval,mindig szörnyülködöm egyesek milyen sebesseggel jönnek velem szemben.Nem vagyok ,,szuttyogo" autovezetö,de mindig igyekszem a megfelelö sebesseget megvalasztani.Ezen az utszakaszon nem lehet hajkuräszni.Gondolkozzatok el rajta az utobbi 30-40 evben hänyan haltak meg a Kiliti-Ovar közötti uton.Sok keresztet ki lehetne rakni!”
 • 15. titus 2008. május 01. 10:18
  „"ojan" "szabájkodott" soha ne jöjjön velem szembe az úton,mert az a kresszkönyvet sosem olvasta el.”
 • 14. no 2008. május 01. 09:49
  „veritasos ha szerinted jól vezetett az illető akkor mit keresett a szembelévő sávban ? nem azon múlik , hogy 90 nel végig lehet menni , hanem , hogy ésszel .”
 • 13. sasa9 2008. május 01. 07:04
  „(még egy veritasos). Én nem bánom ha néha odagyúrnak a céges autónak, csak akkor legközelebb te legyél a traktor helyében.”
 • 12. még egy veritasos 2008. április 30. 23:57
  „ojan nincs aki még soha életében nem szabájkodott volna, ennek a srácnak meg épp nem volt szerencséje lehet ez elött sosem szabájtalankodott, napi 5ször járt ezen az uton tehát ismerte mint a tenyerét meg sütött a nap fasza idö volt, szerencsétlenül járt. vannak ijenek, na meg hát céges auto volt aminek meg érdemes picit odagyurni néha :D”
 • 11. pan.cser 2008. április 30. 23:50
  „Az én véleményem az, hogy nem az egész autós társadalmat kell büntetni, hanem azokat akik nem bírnak magukkal. Számtalan őrülttel találkoztam már, azért élek mégis, mert defenzív stílisban vezetek és szerencsém volt eddig. Ezek az őrültek nem fogynak, sőt szaporodnak. A jogsi elvétel sem megoldás, mert vezetnek jogsi nélkül is. Szerintem ezek az emberek pszihésen alkalmatlanok de hogy mit lehet csnálni nem tudom. A törvényalkotók meg idióták, mert a szerncsétlen átlagautóssal javítják a statisztikát, miközben a gátlástalan vadembereket nem érdekli sem a törvény, sem a mások, sőt a saját élete sem!”
 • 10. ellenőrző 2008. április 30. 21:06
  „Egy autós-nak. Csak 27 éve vezetek. Nekem meg az ilyen "egy autós"-tól megy fel a vérnyomásom. Sosem tudom melyik barom száguld velem szemben, vagy előzi a sort . A szabályokat mindenkinek BE KELL TARTANI. Közlekedni mindenkinek joga van, ha nem siet akkor is. WWW-nek teljesen igaza van.
  Lassan hajts, tovább élsz. Bárkivel megtörténhet a tragédia, mégha úgy gondolja, hogy Ő kivétel akkor is.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hármas évforduló a megszépülő templomtéren

Mosonszentmiklós - Büszkék 800 éves falujuk történetére, szülötteire, értékeire és ezt… Tovább olvasom