Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fórum: Kell a KAP Európának

A közös agrárpolitika tervezett reformjáról, illetve annak hazai vonatkozásairól tartott fórumot az ágazat szakemberei számára a Nyugat-dunántúli Regionális Szaktanácsadási Központ csütörtökön Mosonmagyaróváron.

Az Európai Unió 2013-ig meg kívánja reformálni közös agrárpolitikáját (KAP). Nyilvános vitát indított az Európai Bizottság a közös agrárpolitika jövőjéről. Ennek keretében a hét hazai szaktanácsadási központ mindegyike fórumok szervezésével próbálja megismerni az adott régióban működő gazdálkodók véleményeit és ötleteit.

A közös agrárpolitikát létrehozása óta mindig úgy alakították, hogy eleget tudjon tenni a kor kihívásainak. Az utóbbi években jelentősen átalakult. Különösen 2003-ban, valamint a 2008-as állapotfelmérése alkalmával az ágazat korszerűsítése és piacorientáltabbá tétele érdekében. A KAP-nak egyebek mellett jobban figyelembe kell vennie a huszonhét uniós tagállam mezőgazdaságában rejlő sokszínűséget és értékeket.

A meghirdetett nyilvános vita keretében tartott szakmai fórumot csütörtökön a Nyugat-dunántúli Regionális Szaktanácsadási Központ Mosonmagyaróváron. Dr. Cser János, a központ vezetője tudatta: a tanácskozáson részt vevők a szakmai előadásokat követően mondhatták el véleményüket, kérdéseiket az új agrárpolitikáról. A felszólalók elsősorban a tejágazattal kapcsolatban ismertették véleményüket, illetve szóba került a szaktanácsadói rendszer felépítése és a támogatások kifizetésének bonyolult adminisztrációja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokallták a hozzájárulást, bíróságra mentek

A település lélekszámának függvényében a jövőben néhány tízezertől közel egymillió forintig… Tovább olvasom