Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Fórum: baleset írta át a forgatókönyvet

Egy baleset miatt az előzetes forgatókönyvtől eltérően zajlott a megyei kereskedelmi és iparkamara, a KAVOSZ Zrt., illetve VOSZ által szervezett vállalkozói fórum.

Az előzetes forgatókönyvtől eltérően zajlott a megyei kereskedelmi és iparkamara, a KAVOSZ Zrt., illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett vállalkozói fórum tegnap Mosonmagyaróváron.

A rendezvényre igyekvő Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának autója ugyanis a közelben a sztrádán balesetet szenvedett. Egy korábbi baleset miatt volt forgalomkorlátozás a sztrádán. Emiatt azon a szakaszon lassabban haladt a forgalom. Ekkor ütközött egy kamion a fórumra igyekvők terepjárójának. Személyi sérülés nem történt a balesetben. Az ügyintézés miatt azonban a rendezvényre csak Parragh László érkezett meg. Taxit küldtek érte.

„Nem a belvárosok utcakövére, hanem a gazdaságfejlesztésre kaphatnak forrásokat az önkormányzatok a következő ciklusban. Erre fel kell készülniük" – jelentette ki a rendezvényen Árvay István megbízott polgármester. Elmondta: az önkormányzat több mint negyven sikeres pályázata megadja ehhez az alapot. A város pénzügyi helyzete ma már lehetővé teszi, hogy az önkormányzat a gazdaság motorja legyen.

Hozzátette: Mosonmagyaróváron elsősorban nem munkahelyteremtésre van szükség, hanem szakemberekre a meglévő munkahelyeken. Ezért próbálnak ösztöndíj-, illetve lakhatási programot indítani. Emellett beruházási területek kijelölésével és a bürokrácia leépítésével segítené az önkormányzat a vállalkozások fejlődését.

Fotó: Gömbi
Fotó: Gömbi

„A rendszerek összehangolása a siker feltétele" – jelentette ki előadásában Parragh László. Mint mondta: jó irányba halad az ország, de fontos reformokra van még szükség a hosszú távú versenyképességhez.

„A holnappal jól állunk, most arra kell koncentrálnunk, hogy a holnapután nyertesei lehessünk" – tette hozzá. Az elnök arra utalt, hogy a kormány számos szükséges reformot meghozott ahhoz, hogy Magyarország a közeljövőben sikeres legyen.

Parragh szerint azonban még átalakításra vár a felsőoktatás, a felnőttképzés, a kutatás és fejlesztés, valamint fontos, hogy az uniós források a gazdaságfejlesztést szolgálják.

Az elnök úgy fogalmazott: a 2014 és 2020 közötti időszakban az ország felzárkózásának sikere attól függ, hogy mennyire tudnak együttműködni a gazdaság, az oktatás és a kutatás szereplői és miként tudják kihasználni az európai uniós források nyújtotta lehetőségeket.

Az eredeti forgatókönyvtől eltérően a helyettes államtitkár helyett Parragh László beszélt a következő ciklusra várható támogatási lehetőségekről is. Elmondta: mintegy 12 ezer milliárd forintos keret áll hazánk rendelkezésére 2020-ig. A strukturális alapok hatvan százaléka a gazdaság fejlesztését szolgálja majd és kiemelt célcsoport a kis- és középvállalkozások.

Fontos szempont lesz, hogy a támogatások valódi hozzáadott értéket teremtsenek és a lehető legkisebb mértékben torzítsák a piacot. A támogatások nem szolgálhatják az életképtelen vállalkozások életben tartását, tervezett fejlesztések helyettesítését és a puszta nyereségképzést.

A támogatások nem szolgálhatják az életképtelen vállalkozások életben tartását, tervezett fejlesztések helyettesítését, a puszta nyereségképzést.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükköztek a sofőrök? - Rendszámot cserélt a máriakálnoki férfi

Az autóra egy másik, osztrák forgalmi rendszámot szerelt rá a 47 éves férfi. Tovább olvasom