Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Forma–1: érkeznek a rajongók

A Hungaroringre tartó szurkolók első áradata már csütörtökön elérte Hegyeshalmot. Mivel a bajnokság végkimenetele már eldőlt, várhatóan kevesebben lesznek kíváncsiak a futamra, mint tavaly, ám így is rengeteg rajongóra számítanak.
A kanyargós aszfalton kergetőző szuperjárgányok a hétvégén hazánkban róják a köröket. A Forma–1 Magyar Nagydíjra már csütörtök óta érkeznek a rajongók.
A pilótákat bepréselik a szigorúan testre szabott lyukba, majd eléjük teszik a kapcsolóktól hemzsegő kormányt. A szerelők beindítják a masinát, a vezető ide-oda kapcsolgat, kanyarog, előz. Ha szerencséje van, akkor a többórás száguldozás után végre célba ér és talán győz is. Sokan hajlamosak így leegyszerűsíteni  a Forma–1-es futamokat.
Az a több százezer lelkes rajongó viszont, aki az elkövetkezendő néhány napban zászlókat lengetve Hegyeshalomnál átlépi a határt, feltehetően másként vélekedik erről. A száguldó cirkusz soron következő „epizódját" ugyanis a hétvégén hazánkban rendezik.

Kevesebben lesznek

A Hungaroring
A határőrség a társszervekkel együttműködve felkészült a megnövekedett utasforgalom zökkenőmentes beléptetésére – mondta el lapunknak Kiss Sándor főhadnagy. Hegyeshalomnál a szokásos forgalom duplájára számítanak ebben az időszakban, ezért az átkelő teljes kapacitását kihasználva, megerősített szolgálattal várják a rajongóáradatot. A meglévő hét forgalmi sáv mellé szükség esetén továbbiakat tudnak nyitni. Előreláthatóan hosszabb várakozásra nem kell számítani a határon.

Rendőrségi felvezetéssel

Hazánk legnagyobb nyugati kapuja azonban nemcsak a rajongók fogadásában részese a Magyar Nagydíj lebonyolításának, hiszen a csapatok felszerelését szállító kamionok is szinte kivétel nélkül itt lépik át a határt.
A televíziós közvetítőstáb huszonnyolc elegáns egyenkamionja már a múlt héten átlépte a határt, ahonnan Rendőrségi felvezetéssel hajtottak egészen Mogyoródig.
A csapatokat hétfőtől fogadta a versenypálya. A hét első napján a McLaren, a Toyota, a Williams, a BAR és a Ferrari néhány teherautója, szerdára pedig a csapatok szinte minden kamionja megérkezett a Hungaroringre. Sőt, kedden délután Hegyeshalomnál már a kilépőoldalon is felbukkant néhány narancssárga-fekete Forma–1-es kamion, miután az Arrows-csapat vezetősége útban a Hungaroring felé visszafordította őket a leafieldi főhadiszállásra.
Nicole Bearne, a BAR Honda csapatának illetékese a Kisalföld érdeklődésére elmondta: kamionjaik már kedden átlépték a határt Hegyeshalomnál és már aznap elkezdtek kicsomagolni a bokszukban. A közel harminctonnányi felszerelést – szerszámokat, alkatrészeket és mindent, ami a szereléshez szükséges – hatalmas ládákba pakolják. Minden futamra három versenyautóval érkeznek, amelyeket a szállítás során különös gonddal kezelnek.

Kis kórházat is hoztak

A csapatok kamionjait a vámhivatal soron kívül kezeli, nekik nem kell várakozniuk. Szúrópróbaszerűen ellenőrzik, hogy rakományuk valóban megegyezik-e az okmányokban leírtakkal. Egy-egy csapatnak átlagosan 20–30 kamionja van. A versenyautókon kívül ezekben szállítják a boksz teljes felszerelését, sőt, még egy kis kórházat is, komplett sebészeti műtővel.

Korábban:

Formában a Hungaroring (2002-08-01) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencsés kenukaland

Kedden két túrázó fiút mentettek ki a mosonmagyaróvári tűzoltók a megáradt Mosoni-Dunából a korábban… Tovább olvasom