Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Fontossági lista készült a javítandó utakról

Kistérség - Elfogadja a Magyar Közút Kht. útfelújításokra vonatkozó javaslatait, ám négy másik elképzelés beépítését kéri a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás. Véleményük szerint a Mosonmagyaróvár és Máriakálnok közötti útburkolat is – a halászi híd felújítása miatt – előnyt élvezne.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség titkársága nemrégiben megkereste a kistérségi fejlesztési tanácsok elnökeit, hogy javaslataikat kérje az útfelújítások akcióterveiről. Tavaly a mosonmagyaróvári társulás döntött a 2007–2008-ra javasolt útfejlesztési programról: végül azonban az első kétéves programban csak Darnózseli átkelőszakaszának felújítását fogadták el. Jelenleg a 2009–
2010-es akcióterv előkészítése folyik: ehhez kellett újabb javaslatot tenni a kistérségi tanácsnak.

A négy és öt számjegyű mellékutak rangsorát több tényező is befolyásolja: egyrészt a korábbról elmaradt fejlesztések (Mosonszolnok, Jánossomorja), másrészt a társulási javaslat mellett a Magyar Közút Kht. véleménye. Mosonmagyaróváron tegnap úgy határoztak: elfogadják a közút szakmai elképzeléseit, de négy másik beépítését kérik a tervezetbe. Egyrészt a halászi híd jövő márciusi lezárása miatt a Mosonmagyaróvártól Máriakálnokon át Halásziig tartó út felújítását a megnövekvő forgalom miatt. Szeretnék, ha a Halászi és Püski közötti út is mielőbb új burkolatot kapna, valamint a Darnózselit Lipóttal és Jánossomorját az osztrák határral összekötő aszfalt is megújulna.

Most nézzük a Magyar Közút korábban összeállított szakmai listáját: ezen a Hédervár és Kimle és a Hédervár és Lipót közötti szakasz, a kisbodaki és a mosonszolnoki bekötőút, az Ásványrárótól Darnózseliig tartó szakasz, a mecséri 1402-es, a doborgazszigeti 1407-es, a lipóti 1411-es, az Öttevény és Lébény közötti, a mosonszentmiklósi, valamint az albertkázmérpusztai és mosonszolnoki burkolat javítása szerepel.

Olvasóink írták

  • 1. breki 2008. augusztus 16. 08:38
    „Szerintem ez a döntés a legnehezebb,mert az összes egyformán kritikán aluli.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az a gaz már a szomszéd falué

Szigetköz - A megye hajdani büszkeségével – a szigetközi kerékpárúttal – nem kevés… Tovább olvasom